Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

TNO: ‘Samen bouwen we aan de toekomst’

AMSTERDAM

Voor de binnenvaart biedt investeren in verduurzaming nieuwe kansen. Dat zegt Pieter Boersma van TNO. De vaarweg naar een schone, duurzame maritieme sector ligt vol met puzzelstukjes en vraagtekens. Maar dankzij goed onderzoek naar de mogelijkheden en samenwerking met alle belanghebbenden is Boersma optimistisch over de kracht van innovatie en nieuwe verdienmodellen.

1 / 2
Er leiden meerdere (vaar)wegen naar een duurzame, competitieve toekomst.

Er leiden meerdere (vaar)wegen naar een duurzame, competitieve toekomst.

‘We staan aan de vooravond van grote veranderingen in de maritieme sector, zegt Pieter Boersma van TNO. ‘De verduurzaming is geen keuze meer, maar noodzaak. Dat staat als een paal boven water.’ Boersma is bij TNO Business Director Maritime and Offshore. In december 2015 werden de duurzame doelstellingen pas echt concreet. De meeste landen in de wereld ondertekenden toen het Akkoord van Parijs. Daaruit volgden nationale doelen en eisen, onder meer aan de uitstoot van koolstofdioxide en fijnstof. Uiteindelijk gaan we stapsgewijs naar een klimaatneutrale en emissievrije binnenvaart in 2050.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Helmut de Hoogh)

Reacties (1)
  • elzinga

    Ei van Columbus of toch niet.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook