Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Bochtafsnijding Delftse Schie eind januari open

OVERSCHIE [update]

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Rick Janssen van Zuid-Holland openen maandag 28 januari de bochtafsnijding in de Delftse Schie. Vanaf 29 januari kan de binnenvaart van de nieuwe route gebruikmaken.

1 / 1
De bochtafsnijding Delftse Schie is vanaf 29 januari open voor de binnenvaart. (Foto provincie Zuid-Holland)

De bochtafsnijding Delftse Schie is vanaf 29 januari open voor de binnenvaart. (Foto provincie Zuid-Holland)

Met de nieuwe vaarweg verdwijnen twee haakse bochten in de Delftse Schie. De nieuwe vaarweg loopt vanaf de Hoge Brug via de dijk langs het bedrijvenpark Rotterdam Noord-West naar de Doenbrug en biedt de scheepvaart een snellere en veiligere route door de regio. De bebording wordt aangepast op de nieuwe route.

 

Dijkcontrole

De Bochtafsnijding Delftse Schie is een project van de provincie Zuid-Holland, samen met de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Hoogheemraadschap van Delfland. De bochtafsnijding liep sinds eind augustus al gecontroleerd vol met water en bereikte eind september de juiste hoogte. Daarna controleerde het Hoogheemraadschap van Delfland de dijken nog een tijd intensief. (MdV)

 

Pubieksdag

Vaarwegbeheerder provincie Zuid-Holland organiseert 2 februari een publieksdag. Van 12:00 tot 16:00 uur kunnen omwonenden en belangstellenden mee met een rondvaart door de nieuwe vaarweg, in een overdekte boot. Aan boord is koffie en thee en krijgen bezoekers meer informatie over de werkzaamheden. 

In de Grote Kerk in Overschie is een kleine tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van het project en de archeologische vondsten die in het gebied zijn gedaan. Bezoekers kunnen zich bij de provincie aanmelden voor een rondvaartReacties (2)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • T. den Ouden

    Staat ook geen jaar bij
    Dus je kan hier dan uit opmaken dat het vrijdag 28 januari 2022 zal zijn

  • Bibliotheek RWS

    28 januari is op een maandag en 29 januari op een dinsdag.

Lees ook