Multimodaal Transport Expo 2024

Vlaamse Waterweg: vaarwegbeheerder moet bedrijfszekerheid kunnen garanderen

Om meer ondernemers de waterwegen op te krijgen, moeten ze kunnen vertrouwen op de infrastructuur en verouderde kunstwerken. ‘Het is geen optie, maar een plicht voor de overheid, om te investeren in onderhoud’, zegt Chris Danckaerts van de Vlaamse Waterweg. Hij ging op de Multimodaal Transport Expo in Breda in gesprek met Wim Fabries, hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, over de staat van de vaarwegen in Nederland en België.

Multimodaal sessie
V.l.n.r. Journalist Bart Meyvis in gesprek met Wim Fabries en Chris Danckaerts. Foto ProMedia

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Vlaamse Waterweg: vaarwegbeheerder moet bedrijfszekerheid kunnen garanderen | Schuttevaer.nl
Multimodaal Transport Expo 2024

Vlaamse Waterweg: vaarwegbeheerder moet bedrijfszekerheid kunnen garanderen

Om meer ondernemers de waterwegen op te krijgen, moeten ze kunnen vertrouwen op de infrastructuur en verouderde kunstwerken. ‘Het is geen optie, maar een plicht voor de overheid, om te investeren in onderhoud’, zegt Chris Danckaerts van de Vlaamse Waterweg. Hij ging op de Multimodaal Transport Expo in Breda in gesprek met Wim Fabries, hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, over de staat van de vaarwegen in Nederland en België.

Multimodaal sessie
V.l.n.r. Journalist Bart Meyvis in gesprek met Wim Fabries en Chris Danckaerts. Foto ProMedia

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer