Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Boeganker voor Albert Thissen van Hapag-Lloyd

ROTTERDAM

Albert Thissen (Hapag-Lloyd, VRC, Portbase) heeft van het Havenbedrijf Rotterdam het boeganker gekregen bij zijn afscheid als voorzitter van de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors (VRC).

Het boeganker is een onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen die gedurende vele jaren vanuit een leidinggevende positie, als boegbeeld, een vitale bijdrage hebben geleverd aan de Rotterdamse haven.

Albert Thissen was de afgelopen 12 jaar managing director van Hapag-Lloyd Benelux. Daarnaast speelde hij een zeer actieve rol in de Rotterdamse havengemeenschap. Zo was hij bestuurslid van Deltalinqs, voorzitter van de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors en commissaris van PortBase. Thissen verruilt Rotterdam voor Parijs waar hij vanaf 1 december leiding geeft aan de Franse tak van Hapag-Lloyd.

Donderdag 27 november krijgt de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors tijdens het VRC jaardiner een nieuwe voorzitter in de persoon van Kees Groeneveld (52), die in het dagelijks leven directeur van Euro Nordic (shortsea, feeder en bulk) is.

Het boeganker van Havenbedrijf Rotterdam werd dit jaar nog niet uitgereikt. Vorig jaar ontvingen Pim de Lange (Stena Line), Erich Staake (Duisport) en Bert Jaski (Maasvlakte Olie terminal MOT) deze onderscheiding van het Havenbedrijf Rotterdam. Het boeganker bestaat uit een plaquette van de kunstenaar Eric Claus en een speld.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook