Dubbele onderscheiding voor Michiel Wijsmuller op Havengildediner Amsterdam

Voormalig Amports-voorzitter Michiel Wijsmuller (63) is vrijdag 29 november tijdens het 68e Havengildediner in Hotel Okura dubbel onderscheiden. Hij kreeg de Havenpenning 2013 van Amports, de regionale promotieorganisatie voor de zeehavens aan het Noordzeekanaal, en daarbij ook de Frans Banninck Cocqpenning van de stad Amsterdam.

Dubbele onderscheiding voor Michiel Wijsmuller op Havengildediner Amsterdam

Uit handen van Frans Baud, de huidige voorzitter van Amports, ontving oud-preses Wijsmuller, president-directeur van WorldWise Marine en Offshore Ship Designers (OSD) in IJmuiden, de prestigieuze Havenpenning voor zijn jarenlange inzet voor de Amsterdamse havenregio. Volgens Baud, die in het dagelijks leven directeur is van logistiek dienstverlener KVSA in IJmuiden, heeft zijn voorganger tijdens zijn voorzittersjaren (2003-2013) veel betekend voor de Amsterdamse havenregio. Zo heeft hij zich onder meer hard gemaakt voor de komst van een nieuwe zeesluis in IJmuiden. ‘Bovendien draagt Wijsmuller bij aan de vergroening van onze havens door met Offshore Ship Designers milieuvriendelijke sleepboten te ontwerpen.’

De Frans Banninck Cocqpenning van de stad Amsterdam werd uitgereikt door Freek Ossel. De prijs, een penning en een oorkonde, kreeg Wijsmuller voor zijn jarenlange inzet voor de stad en de haven.

Op het Havengildediner was ook minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) aanwezig als gast en spreker, te midden van zo’n 560 havenondernemers, politici en bestuurders uit het Noordzeekanaalgebied en de rest van Nederland.

Cheque voor Emma at Work

Het Havengildediner stond ook in het teken van de Stichting Emma at Work, die zich inspant om jongeren met een chronische ziekte aan werkervaring te helpen. Dertje Meijer, CEO van Havenbedrijf Amsterdam , overhandigde namens het havenbedrijfsleven en Havenbedrijf Amsterdam NV een cheque van 45.000 euro aan professor Hugo Heymans, directeur van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. ‘Samen met het havenbedrijfsleven ondersteunen wij Emma at Work al jaren met volle overtuiging. We zamelen geld in en roepen bedrijven op om werkplekken beschikbaar te stellen. Dat waren er tien in het afgelopen jaar’, aldus Meijer.