Fries vaarverbod kleinere vaarwegen op komst

Provincie Fryslân verwacht nog vóór het weekend een vaarverbod in te stellen voor de kleinere vaarwegen, afhankelijk van de temperatuur van het water en de ijsaangroei.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Fries vaarverbod kleinere vaarwegen op komst | Schuttevaer.nl

Fries vaarverbod kleinere vaarwegen op komst

Provincie Fryslân verwacht nog vóór het weekend een vaarverbod in te stellen voor de kleinere vaarwegen, afhankelijk van de temperatuur van het water en de ijsaangroei.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (19)

  • @ wesley
    Wat betreft jou uitspraak over dat lijpe volk uit fryslân
    Wij friezen hebben geen elfstedenkoorts

    Geplaatst door: Veerman op
  • Iedereen die op skipper zit te mekkeren, komt zeker uit friesland. Ik was zeker wel door gevaren, dan maar met handboeien van boord. “Als” het een sloot was waar ik me brood moet verdienen.

    Geplaatst door: wesley op
  • @ richard

    ik ook:

    het wordt hier echt steeds leuker op de site haha ik kijk haast het nieuws niet meer maar het eerste waar ik kijk is waar er reacties bij staan dan kan ik weer ff ‘genieten’ …

    Geplaatst door: jacob m. op
  • het wordt hier echt steeds leuker op de site haha ik kijk haast het nieuws niet meer maar het eerste waar ik kijk is waar er reacties bij staan dan kan ik weer ff genieten van hoe er sommige lekker uit hun dak kunnen gaan heerlijk om te lezen.
    voor de gene die zich aangesproken voelen ga zo door dan heb ik nog genoeg te lezen.
    en ik hoop voor de schaats liefhebbers dat het nog harder gaat vriezen en dat er straks lekker geschaatst kan worden

    mvg richard

    Geplaatst door: richard op
  • @ skipper
    Koop een vrachtwagen, dan blijf je rijden.

    Geplaatst door: jannie op
  • Jongens ben blij ,misschien binnenkort wel een elfsteden. Ik zou wel mooi vinden dan kan ik dít tenminste eens met mijn Friese collega’s aanschouwen.dan kunnen we daarna bij ons in limburg vastelovent vieren (carnaval) .dus niet zo zeuren allemaal.gr leikelawson

    Geplaatst door: Leike op
  • Als ze nou eerst eens vermelden om welke vaarwegen het gaat voordat we meteen weer comentaar gaan leveren.
    Misschien valt het wel mee.
    En gaat het om een paar sloten bijna of geen gebruik van word gemaakt door de binnenvaart.

    Wees blij dat het aangekondigd wordt in plaats dat we verrast worden door een stremming.

    En mensen die wat te zuren hebben zijn er altijd.

    Skipper ga anders een beetje ijsbreken volgens mij betaald dat ook nog goed.

    Geplaatst door: Martien op
  • Voor ieder die zich zorgen maakt en alle mensen die meteen gaan steigeren. Alle \’grote\’ havens in friesland blijven gewoon open.

    Juist door het sluiten van de kleine kanalen worden ook de oevers beschermd en hoeven wij volgend jaar minder te betalen aan reparatie..

    Geplaatst door: Henk Jan op
  • whahaha altijd weer mensen die hierop iets te zeiken hebben,ik lach me dood,want die vaarverbod komt er toch wel,dus kunnen we eens lekker stukje van de natuur genieten,verdiend word er toch niet hahaha

    Geplaatst door: johan op
  • @Skipper

    En als je goed leest verwachten ze dat het aankomend weekend gebeurd! Opticien een optie misschien voorje? Alles is momenteel dus nog gewoon open Skipper. Lezen blijft moeilijk voor sommigen onder ons!

    Geplaatst door: Dennis op
  • nou ja, ik klaag natuurlijk niet over ijs, of het feit dat het vriest, maar om een vaarweg te sluiten waar op dit moment nog geen ijs ligt, dus open vaarwater, gaat me toch wel wat al te ver

    Geplaatst door: skipper op
  • @Skipper

    Als je nu alweet dat er sucendaire vaarwegen worden gesloten dan kunje ook besluiten omdaar een reis naar toe niet aantenemen! En niet het waterschap besluit het maar de provincie. En als al jou belastinggeld op gaat aan het waterschap dan hoef ik het niet meer te betalen! Vind jou wel erg kort door de bocht! Alleen maar klagen over dat er wat ijskomt. Tis nooit goed dan is het water te hoog, dan weer te laag dan is er ijs. Neem zoals het is! Nee we gaan meteen zeiken. Oja Skipper ik vaar ook op de sucendaire vaarwegen maar mij hoor je er tenminste niet overklagen! Iedereen fijn vaar- en schaatsplezier.

    Geplaatst door: Dennis op
  • It giet oan!

    Geplaatst door: roosje op
  • Altijd als er een paar nachten vorst op komst zijn, krijgt dat lijpe volk uit friesland een zwarte waas voor hun ogen. Ik zou het belachelijk vinden als beroepsvaart niet door mag zodat het ijs beter aan kan groeien. Of nu door waterschap, de provincie of de koningin bedacht wordt.

    Geplaatst door: wesley op
  • Misschien verstandig skipper om even te lezen dat de provincie het vaarverbod insteld en niet het waterschap

    Geplaatst door: Wetterfrou op
  • Hallo dennis, dat weet ik,
    maar jij bent voor je broodwinning waarschijnlijk niet van secundaire vaarwegen afhankelijk, wij wel.
    en dat waterschap wordt van mijn belastinggeld in leven gehouden, om de vaart daar in stand te houden, niet om schaatstochtjes te organiseren, dat je het even weet!

    Geplaatst door: skipper op
  • Dit gebeurd al jaren dat er bij vorst voor kleinere vaarwegen een vaarverbod wordt ingesteld. Het PMkanaal wordt als er meer ijsgroei is open gehouden met ijsbrekers. Dus zo’n ramp is het allemaal niet

    Geplaatst door: Dennis op
  • Te absurd voor woorden

    Geplaatst door: Kevin op
  • ja en komend weekend is het amsterdam rijn kanaal gestremd.
    vanwege een viswedstrijd nou goed,
    moet toch niet veel gekker worden dit hoor

    Geplaatst door: skipper op

Reageer