Blokkade

Klimaatactivisten blokkeren kolenschip in sluis Wijk bij Duurstede

Klimaatactivisten van ‘Kappen met kolen’, onderdeel van Extinction Rebellion, blokkeren op dit moment een met kolen geladen koppelverband in de sluis van Wijk bij Duurstede. Rond 13:45 betrad een groep van vier activisten de sluisdeur, waardoor het schip vast kwam te liggen in de sluis. Dit is al de derde keer in korte tijd dat ze de sluis bij Wijk bij Duurstede blokkeren.

Protest bij de sluis in Wijk bij Duurstede. Foto XR

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Klimaatactivisten blokkeren kolenschip in sluis Wijk bij Duurstede | Schuttevaer.nl
Blokkade

Klimaatactivisten blokkeren kolenschip in sluis Wijk bij Duurstede

Klimaatactivisten van ‘Kappen met kolen’, onderdeel van Extinction Rebellion, blokkeren op dit moment een met kolen geladen koppelverband in de sluis van Wijk bij Duurstede. Rond 13:45 betrad een groep van vier activisten de sluisdeur, waardoor het schip vast kwam te liggen in de sluis. Dit is al de derde keer in korte tijd dat ze de sluis bij Wijk bij Duurstede blokkeren.

Protest bij de sluis in Wijk bij Duurstede. Foto XR

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer