Brandstory Europort

Duikbedrijf Wals Diving & Marine Service altijd beschikbaar voor onderwaterreparaties

Duikbedrijf Wals Diving & Marine Service B.V. heeft al meer dan 25 jaar ervaring in onderwater werkzaamheden en maritieme diensten. Wanneer een schip onderwater een mankement vertoont, dan staan de duikers van Wals klaar om het schip te inspecteren en waar mogelijk te repareren. ‘Wij hebben heel veel expertise in huis. Van onderwaterlassers tot inspectie duikers, wij dragen zorg dat de juiste duikers komen.’

Het hybride inshore duikvaartuig dat Wals Diving & marine service heeft laten bouwen. Foto's Wals Diving

Wals Diving & Marine Service B.V. is gevestigd in het havengebied van IJmuiden. Eigenaar Cor Wals (56): ‘Wij bedienen de scheepvaart van onderhoud, zoals het schoonmaken van de koeling het afdichten van lekkages en het wisselen van afsluiters. Maar we werken ook met grote aannemers aan civiele constructies bijvoorbeeld de sluizen van IJmuiden en Amsterdam.’

Voor de gemeente Amsterdam heeft Wals Diving & Marine Service recent het grote houtenpalen onderzoek uitgevoerd. De meeste kades en bruggen zijn op houten palen gebouwd. Wals: ‘Wij moesten houtmonsters boren uit de palen, waarna er in een laboratorium onderzoek gedaan kon worden naar de kwaliteit van de houtenpalen. Tevens werden onderwater de houtenconstructies en het metselwerk geïnspecteerd op schade. De bevindingen zijn gerapporteerd met ondersteuning van video beelden.’

Inshore duikvaartuig

In het havengebied van IJmuiden heeft Wals meer dan 25 jaar ervaring in onderwaterwerkzaamheden en maritieme diensten. ‘We bedienen de zeevaart én de binnenvaart. Het gaat dan om een simpel euvel als een touw uit een schroef halen tot complexe zaken als onderwaterreparaties aan roeren en schroeven.’

Voor deze werkzaamheden heeft Wals diving & marine service een Hybride inshore duikvaartuig laten bouwen. Dit vaartuig kan 8 tot 10 uur per dag emissievrij varen in het havengebied van Amsterdam. Wals: ‘Zijn de schepen niet via de weg te bereiken is het altijd mogelijk om met dit vaartuig op locatie te komen.’

Tekst gaat verder onder de foto

De ROV onderwaterrobot.

De meeste opdrachten komen uit de regio Amsterdam, maar ook op zee worden grote opdrachten voor baggerbedrijven uitgevoerd die de stranden opspuiten.’Het kan gebeuren dat de leidingen onderwater stukgaan. Wij inspecteren dan onderwater of het nog gerepareerd kan worden. Mocht dat niet het geval zijn, dan zorgen wij dat de leidingen weer bovenkomen, zodat ze daar gerepareerd kunnen worden en de klus veilig afgemaakt kan worden.’

Cor Wals zat bij de marine en heeft de focus van zijn duikbedrijf daarom op de scheepvaart gericht. Wals Diving & Marine Service B.V. heeft vijf vaste mensen in dienst en werkt met een grote schil freelance duikers die jarenlange ervaring hebben. ‘Bij een grote klus hebben we vaak twintig man aan het werk.’

Wals Diving voert enorm veel verschillende klussen uit, waaronder ook onderwater UWILD inspecties, waardoor schepen een uitstel van een dokbeurt kunnen aanvragen.
Tevens kan het bedrijf schroeven polijsten onderwater. ‘Dat bespaart 5 tot 10 procent op het brandstofverbruik. Dat is in deze tijd erg interessant voor onze klanten.’

Tekst gaat verder onder de foto

Wals Diving voert enorm veel verschillende klussen uit, waaronder ook onderwater UWILD inspecties.

Onderwaterrobot

Wals Diving & Marine heeft twee onderwaterrobots voor video-inspecties onderwater. De onderwaterrobot ROV controleert bijvoorbeeld de nieuwe zeesluis in IJmuiden dit conform de nieuwe richtlijn ‘Veilig werken onder water’ van Rijkswaterstaat. 

De robots worden ook op zee ingezet. ‘Veel gasplatforms worden afgebroken en verwijderd. Wij controleren dan ieder half jaar of de achtergebleven leidingen niet lekken. Onze robot gaat dan naar een diepte van ongeveer 20 meter.’

Europort

Wals Diving & Marine is niet met een eigen stand aanwezig op Europort, maar Cor Wals is wel op de beurs aanwezig voor een gesprek op afspraak.

Wals Diving & Marine
info@walsdiving.nl
Ampèrestraat 1b 1976 BE IJmuiden
Noord-Holland Nederland
tel. +31 (0)255-538184
cwwals@walsdiving.nl

Duikbedrijf Wals Diving & Marine Service altijd beschikbaar voor onderwaterreparaties | Schuttevaer.nl
Brandstory Europort

Duikbedrijf Wals Diving & Marine Service altijd beschikbaar voor onderwaterreparaties

Duikbedrijf Wals Diving & Marine Service B.V. heeft al meer dan 25 jaar ervaring in onderwater werkzaamheden en maritieme diensten. Wanneer een schip onderwater een mankement vertoont, dan staan de duikers van Wals klaar om het schip te inspecteren en waar mogelijk te repareren. ‘Wij hebben heel veel expertise in huis. Van onderwaterlassers tot inspectie duikers, wij dragen zorg dat de juiste duikers komen.’

Het hybride inshore duikvaartuig dat Wals Diving & marine service heeft laten bouwen. Foto's Wals Diving

Wals Diving & Marine Service B.V. is gevestigd in het havengebied van IJmuiden. Eigenaar Cor Wals (56): ‘Wij bedienen de scheepvaart van onderhoud, zoals het schoonmaken van de koeling het afdichten van lekkages en het wisselen van afsluiters. Maar we werken ook met grote aannemers aan civiele constructies bijvoorbeeld de sluizen van IJmuiden en Amsterdam.’

Voor de gemeente Amsterdam heeft Wals Diving & Marine Service recent het grote houtenpalen onderzoek uitgevoerd. De meeste kades en bruggen zijn op houten palen gebouwd. Wals: ‘Wij moesten houtmonsters boren uit de palen, waarna er in een laboratorium onderzoek gedaan kon worden naar de kwaliteit van de houtenpalen. Tevens werden onderwater de houtenconstructies en het metselwerk geïnspecteerd op schade. De bevindingen zijn gerapporteerd met ondersteuning van video beelden.’

Inshore duikvaartuig

In het havengebied van IJmuiden heeft Wals meer dan 25 jaar ervaring in onderwaterwerkzaamheden en maritieme diensten. ‘We bedienen de zeevaart én de binnenvaart. Het gaat dan om een simpel euvel als een touw uit een schroef halen tot complexe zaken als onderwaterreparaties aan roeren en schroeven.’

Voor deze werkzaamheden heeft Wals diving & marine service een Hybride inshore duikvaartuig laten bouwen. Dit vaartuig kan 8 tot 10 uur per dag emissievrij varen in het havengebied van Amsterdam. Wals: ‘Zijn de schepen niet via de weg te bereiken is het altijd mogelijk om met dit vaartuig op locatie te komen.’

Tekst gaat verder onder de foto

De ROV onderwaterrobot.

De meeste opdrachten komen uit de regio Amsterdam, maar ook op zee worden grote opdrachten voor baggerbedrijven uitgevoerd die de stranden opspuiten.’Het kan gebeuren dat de leidingen onderwater stukgaan. Wij inspecteren dan onderwater of het nog gerepareerd kan worden. Mocht dat niet het geval zijn, dan zorgen wij dat de leidingen weer bovenkomen, zodat ze daar gerepareerd kunnen worden en de klus veilig afgemaakt kan worden.’

Cor Wals zat bij de marine en heeft de focus van zijn duikbedrijf daarom op de scheepvaart gericht. Wals Diving & Marine Service B.V. heeft vijf vaste mensen in dienst en werkt met een grote schil freelance duikers die jarenlange ervaring hebben. ‘Bij een grote klus hebben we vaak twintig man aan het werk.’

Wals Diving voert enorm veel verschillende klussen uit, waaronder ook onderwater UWILD inspecties, waardoor schepen een uitstel van een dokbeurt kunnen aanvragen.
Tevens kan het bedrijf schroeven polijsten onderwater. ‘Dat bespaart 5 tot 10 procent op het brandstofverbruik. Dat is in deze tijd erg interessant voor onze klanten.’

Tekst gaat verder onder de foto

Wals Diving voert enorm veel verschillende klussen uit, waaronder ook onderwater UWILD inspecties.

Onderwaterrobot

Wals Diving & Marine heeft twee onderwaterrobots voor video-inspecties onderwater. De onderwaterrobot ROV controleert bijvoorbeeld de nieuwe zeesluis in IJmuiden dit conform de nieuwe richtlijn ‘Veilig werken onder water’ van Rijkswaterstaat. 

De robots worden ook op zee ingezet. ‘Veel gasplatforms worden afgebroken en verwijderd. Wij controleren dan ieder half jaar of de achtergebleven leidingen niet lekken. Onze robot gaat dan naar een diepte van ongeveer 20 meter.’

Europort

Wals Diving & Marine is niet met een eigen stand aanwezig op Europort, maar Cor Wals is wel op de beurs aanwezig voor een gesprek op afspraak.

Wals Diving & Marine
info@walsdiving.nl
Ampèrestraat 1b 1976 BE IJmuiden
Noord-Holland Nederland
tel. +31 (0)255-538184
cwwals@walsdiving.nl