Greenwashing

Klacht tegen cruiserederij MSC vanwege misleidende ‘groene’ reclamecampagne

Groene burgerbeweging Fossielvrij NL heeft samen Advocates for the Future en Reclamejagers een klacht tegen cruiserederij MSC ingediend bij de Reclame Code Commissie. Ze vinden dat MSC aan ‘greenwashing’ doet, door te beweren dat varen op LNG zeer schoon is. ‘Gezien de recente uitspraak in onze KLM-greenwashingzaak zien we ook deze zaak met vertrouwen tegemoet’, aldus een woordvoerder.

Cruiseschip MSC Euribia vaart op LNG. Foto MSC

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Klacht tegen cruiserederij MSC vanwege misleidende ‘groene’ reclamecampagne | Schuttevaer.nl
Greenwashing

Klacht tegen cruiserederij MSC vanwege misleidende ‘groene’ reclamecampagne

Groene burgerbeweging Fossielvrij NL heeft samen Advocates for the Future en Reclamejagers een klacht tegen cruiserederij MSC ingediend bij de Reclame Code Commissie. Ze vinden dat MSC aan ‘greenwashing’ doet, door te beweren dat varen op LNG zeer schoon is. ‘Gezien de recente uitspraak in onze KLM-greenwashingzaak zien we ook deze zaak met vertrouwen tegemoet’, aldus een woordvoerder.

Cruiseschip MSC Euribia vaart op LNG. Foto MSC

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer