Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Celeste ligt vier weken stil door waterschade

WERKENDAM

Twee dagen waren ze niet aan boord geweest. En eenmaal weer aan boord liep schipper Wim Koopmans (55 jaar) direct door naar de stuurhut. Pas toen zijn vrouw Sandra (49 jaar) uit de keuken riep dat er geen water uit de kraan kwam, werden ze gealarmeerd. In het toilet bleek een slangetje gesprongen en de hele watertank met 5.000 liter water was leeggestroomd in het voorste gedeelte van de roef.

1 / 2
HVK731 Celeste

HVK731 Celeste

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • leoverburg

  Mijnheer Seuter, draait u de hoofdkraan van het drinkwater thuis uit en zet u uw verwarming thuis op 5 gr. als u de deur uit gaat ?

 • Seuter

  Altijd erg sneu als je aan boord komt en er is wat aan de hand, zoals hier het hydrofoor de hele watertank in de roef leegpompte. Echter vind ik, als ex-varende en nu monteur, dat schippers vaak erg nonchalant van boord gaan. Waarom gaat het hydrofoor niet uit? Waarom blijft de kachel op 19 graden staan? Als dan je aggregaat niet wil starten op tijdklok heb je veel meer kans dat de accu’s leeg gaan. Bovendien moeten je koelkast en vriezer harder werken als het binnen warm is. De kachel kan ook op 5 of 10 graden. “Ja maar dan komen we op een koud schip aan boord”. Nou en, je draait de kachel weer op en 5 minuten later worden de radiatoren warm. Als wij van boord gingen, bleven alleen de strikt noodzakelijke dingen aan. Nu laat men de computer en de piloot aan en de radar op standby staan. Allemaal nergens voor nodig en onnodige slijtage en stofaanzuiging door fannetjes in de apparatuur. Autokranen blijven omhoog staan, die zomaar zouden kunnen gaan zakken en op de stuurhut terecht komen, en het juk hangt er onnodig in te bengelen. Enzovoort. Zorgvuldigheid is vaak ver te zoeken. Verzekering betaalt toch.

 • jaring

  Waarom bonden hier niets aan doen.
  Meneer koopmans leeft u onder een steen ofzo.
  En in plaats van een interview tegeven in een krant zou ik er één kopen als ik u was.
  En u snapt niet dat het niet Europees geregeld is.
  Nou dat is het wel.
  Alleen Nederland houdt zich er niet aan.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook