Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Kantoor Binnenvaart tevreden

ROTTERDAM

Kantoor Binnenvaart is ingenomen met de resultaten van het gisteren gehouden Algemeen Overleg in de Tweede Kamer. Staatssecretaris Tineke Huizinga gaf tijdens het debat blijk van haar grote zorgen over de economische situatie in de binnenvaart.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (13)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • oom dagobert

  der zijn er die blijkbaar geen 18000€ kredietwaardigheid kunnen bewijzen dus der zijn er een hoop die varen met een nieuw kasteel met geen rotte euro als kapitaal

 • Rienk Abrahamse

  Belachelijk. De kantoorbonden zijn het eens? Het bestuur van de ONS heeft over het plan nog niet eens gestemd. Hun achterband is deze week pas geraadpleegd. Wie heeft er het lef om dit plan al te presenteren bij de staatssecretaris? Tijdens de vergaderingen van het crisisberaad is er nooit gestemd, er waren veel mensen tegen het huidige voorstel. Dit is dus het democratisch gehalte van de kantoorbonden. Wij worden opgezadeld met miljoenen, terwijl anderen de oorzaak zijn. Dit pik ik niet.

 • Een collega

  Ik weet niet altijd hoe mijn binnenvaartcollega'sdit ervaren maar zelf heb ik zo iets van: Kantoorbonden ga eens ergens voor i.p.v. dit soort slappe verhalen.Ga met goeie argumenten naar de CCR en zorg daarmme dat onzin eisen van tafel gaan. En ga niet accoord met hardheidsclausule,s of uitstel regeltjes.Stel je eens wat harder op i.p.v. je zelf op de borst kloppen het gaat zo langzamerhand nergens meer over.

 • O.J.B.

  Altijd gedacht dat oom Dagobert hèèl rijk was, maar is €.250.000 eigen geld voor een nieuwbouw van na 2006 niet erg wijnig ? Toch eens met Rensen praten !

 • Binnenvaartondernemer

  Het Kantoor is blij??? Begrijpen jullie het nog? Voor het kleine schip gaan we niet de nieuwbouw-eisen voor de oudere veeal kleinere schepen afschaffen. Maar voor de overgefinancieerde schepen die veelal op de rijn en het ARA-verkeer varen gaan we gratis een aantal transponders uitdelen en het NIWO aanpassen.De overigen moeten zelf maar een deel betalen.Ik ben altijd een groot voorstander voor het lidmaatschap van een bond geweest maar ik ben ermee gestopt. En zo lang ze niet meer volmondig voor een geordende markt met bodemtarieven gaan en afschaffing van overdreven ccr- eisen zien ze me daar ook niet meer.

 • Gerrit van den Adel ms Sunisha

  Dames en Heren collega\'s is het niet mogelijk om via post en e-mail een officiele stemming te houden?Zoiets moet kunnen en dat zou een redelijk eerlijk beeld geven.
  Misschien dat zo de boel een beetje redelijk opgelost kan worden,want we zullen uit alle slechte dingen de beste oplossing moeten kiezen.
  Tot nog toe wordt er eigenlijk alleen maar met modder gegooid zonder dat er een oplossing komt en we zullen toch allemaal samen verder moeten hoe moeilijk dat soms ook is.
  Beter met elkaar dan tegen elkaar.
  Succes,en waarom is het nu zo moeilijk om eens voor de goede gang van zaken eens samen te werken iedereen staat voor zijn dagelijks brood te werken.
  Groeten van Gerrit

 • anja

  Precies CABvoorstander, we weten inmiddels dat onze sector vertegenwoordigd wordt door mensen die absoluut niet naar ons luisteren.
  Het aisverhaal is daar een prima voorbeeld van.
  De meerderheid wilde het niet maar de meeste vertegenwoordigers zeiden toch braaf ja en amen.
  Het gratis weggeven van een minieme hoeveelheid transponders is een farce.
  Als heuse Hollanders hebben heel veel schipers gereageerd zodat er gezegd kan worden: zie je wel, we hebben zoveel aanvragen, ze willen best wel.
  Ben je vergeten dat in eerste instantie de transponder voor iedereen gratis zou zijn?
  Iedereen behalve de paar gelukkigen die hem krijgen is de pineut, meedoen en betalen.
  De oplegregeling is hetzelfde, het zou vrijwillig zijn en in eerste instantie alleen voor de grote schepen.
  De meerderheid had zo zijn bedenkingen maar met een grote mond en slechte oren van een enkeling wordt het plan erdoor gedrukt.
  Iedereen is alweer de pineut, meedoen en betalen.

 • cab voorstander

  nou kan er wel gezegt worden dat er maar 15% voor het cab is maar let maar eens op als het er dadelijk echt is. hoeveel mensen zijn er tegen de ais 90%? di inschrijving is geopend en binnen 4 dagen is die uitverkocht. er zit een heel groot verchil tussen wat er gezegt en wat er werkelijk gebeurt. als iedereen is een klein beetje verder kijkt dan zijn eigen voorschip gaan we er gewoon in mee. volgens berekeningen kunnen 75% van de schippers nu niet meer aan de verplichtingen voldoen en dat na een half jaar crisis geloof me het wordt voorlopig echt niet beter dus hoe denken we er dan over een jaar bij te zitten. 75% failliet?? lijkt me geen goed plan

 • acm

  De kantoorbonden zijn blij?
  De binnenvaartsector kijkt tevreden terug op het AO?
  De oplegregeling gaat door terwijl er maar 15% van de binnenvaart voor is, hoe kan dan de hele binnenvaart tevreden zijn?
  Ik ben het in ieder geval niet!
  Iedereen moet mee gaan betalen aan de o zo gewenste (15%?) oplegregeling.
  Maar ik heb een spits en bij spitsen is eerder sprake van een ondercapaciteit.
  Mede dankzij de banken want als iemand geld wilde lenen voor een spits was dat onmogelijk terwijl voor een 135 meter geen enkele beperking was.
  Vanwege die ondercapaciteit is het erg lastig om ons werk niet kwijt te raken aan spoor of weg, onze directe concurrenten.
  Als ik mee moet gaan betalen aan een regeling, die ons geen enkel voordeel oplevert, zal dat uit eigen zak moeten want de klant is echt niet zo gek een meerprijs te gaan betalen voor een regeling die bedoeld is voor een totaal andere doelgroep.
  Dan kiest ook hij liever voor spoor of weg.

  Gelukkig hebben we jarenlang meebetaald aan het sloopfonds en dat moet eraan geloven om dit superplan te realiseren dus betalen we ook nog eens dubbel.
  Geweldig geregeld allemaal hoor!
  Ik word er in ieder geval helemaal niet blij van.

 • Eric

  Ik wil even Pim bedanken voor zijn fantastische bijdrage aan deze discussie.
  Pim heeft op het betoog van Sunniva blijk gegeven van zo n dusdanige inteligentie dat ik jaloers op hem ben.
  Laten we Pim kiezen als woordvoerder voor de gehele sector,onze problemen zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  Stem op Pim.

 • oom dagobert

  ik stel voor dat ieder die een schip in de vaart heeft gebracht na 2006 een kredietwaardigheidcertificaat op tafel legt van minstens 250000€ .wie daar niet aan voldoet is casinospeler of hopeloze ondernemer en dus tegen de kant .

  overcapaciteit opgelost!!!!!

 • Pim

  Mens, ga koken...

 • sunniva fluitsma

  Ziehier, kantoor binnenvaart presenteert zich als \"de sector\". Waar heb ik die term meer gehoord? O ja mevrouw Huizinga, die spreekt altijd over \"de sector vindt...\"Slechts 15% heeft vertrouwen in het CAB maar de kantoorbonden vinden dat een meerderheid. Van de sloopgelden moesten ze afblijven vonden de schippers maar jawel....die worden toch hiervoor ingezet. Een hoop woorden over vrijwilligheid maar we moeten allemaal verplicht meebetalen aan de foute investeringen van een ander. De versoepeling van de CCR eisen is een wassen neus, maar wat dat betreft is er geen enkele solidariteit gevraagd. De bonden zeggen dat er over bodemtarieven zeer verdeeld gedacht wordt. 70% van de schippers is voor bodemtarieven dat is natuurlijk veel verdeelder als die 15% die voor die plannen van het CAB is. Nu hebben we niet alleen een crisis en CCR eisen die voor een groot deel van ons het vertrouwen in de toekomst wegnemen. We worden ook nog eens op een vreselijke manier tegen elkaar uitgespeeld. Wat gaat dit worden? Oorlog in de binnenvaart?
  Want ik heb toch al veel schippers gehoord die gaan weigeren hieraan mee te betalen. Gaan we dan de politie inzetten tegen elkaar?

  Maar de politiek zal wel blij zijn want de binnenvaart gaat het helemaal zelf oplossen!!!

  slaap lekker

Lees ook