En CFO

Derk te Bokkel nieuwe CEO scheepsbouwer Royal IHC

Derk te Bokkel is per 1 november de nieuwe CEO van de Kinderdijkse scheepsbouwer Royal IHC. Te Bokkel volgt Jan-Pieter Klaver op, die sinds 1 januari 2022 aan het roer stond.

Derk te Bokkel is de nieuwe CEO van Royal IHC. Foto Royal IHC

Te Bokkel is sinds 1 april 2023 de CFO van Royal IHC. Hij gaat deze rol nu combineren met die van CEO. Klaver gaat niet direct weg bij de scheepsbouwer. Hij blijft tot 1 maart 2024 lid van de Raad van Bestuur en is daarbij onder meer verantwoordelijk voor de aansturing van het Boskalis Projectteam. IHC haalde de opdracht binnen om een grote sleephopperzuiger te bouwen voor Boskalis, daardoor ging de Krimpense werf ‘uit de slaapstand‘.

Een belangrijke order voor de scheepsbouwer die langere tijd in nood verkeerde. Onder leiding van Klaver werd begin 2023 het financiële herstructureringsplan, via de rechter, goedgekeurd door de banken. ‘Met de succesvolle afronding van de herstructurering, de contractering van de 31.000 kuubs TSHD voor Boskalis en de vaststelling van de nieuwe strategie, heeft Jan Pieter Klaver besloten Royal IHC in 2024 te verlaten’, schrijft IHC in een persbericht.

Nieuwe COO

Royal IHC gaat nu op zoek naar een nieuwe COO. ‘Die moet zich gaan toeleggen op de ontwikkeling van onze scheepsbouwkwaliteiten, aansturing van de werven en parallel daaraan het realiseren van de bouw-buitenland strategie in aanvulling op bouwen in Nederland.’

Te Bokkel was sinds 2004 oprichter van TB&C Hybrid Technologies, directievoorzitter en grootaandeelhouder. Van 2010 tot 2023 was hij tevens partner bij Custos Management Interim Directeuren.

Derk te Bokkel nieuwe CEO scheepsbouwer Royal IHC | Schuttevaer.nl
En CFO

Derk te Bokkel nieuwe CEO scheepsbouwer Royal IHC

Derk te Bokkel is per 1 november de nieuwe CEO van de Kinderdijkse scheepsbouwer Royal IHC. Te Bokkel volgt Jan-Pieter Klaver op, die sinds 1 januari 2022 aan het roer stond.

Derk te Bokkel is de nieuwe CEO van Royal IHC. Foto Royal IHC

Te Bokkel is sinds 1 april 2023 de CFO van Royal IHC. Hij gaat deze rol nu combineren met die van CEO. Klaver gaat niet direct weg bij de scheepsbouwer. Hij blijft tot 1 maart 2024 lid van de Raad van Bestuur en is daarbij onder meer verantwoordelijk voor de aansturing van het Boskalis Projectteam. IHC haalde de opdracht binnen om een grote sleephopperzuiger te bouwen voor Boskalis, daardoor ging de Krimpense werf ‘uit de slaapstand‘.

Een belangrijke order voor de scheepsbouwer die langere tijd in nood verkeerde. Onder leiding van Klaver werd begin 2023 het financiële herstructureringsplan, via de rechter, goedgekeurd door de banken. ‘Met de succesvolle afronding van de herstructurering, de contractering van de 31.000 kuubs TSHD voor Boskalis en de vaststelling van de nieuwe strategie, heeft Jan Pieter Klaver besloten Royal IHC in 2024 te verlaten’, schrijft IHC in een persbericht.

Nieuwe COO

Royal IHC gaat nu op zoek naar een nieuwe COO. ‘Die moet zich gaan toeleggen op de ontwikkeling van onze scheepsbouwkwaliteiten, aansturing van de werven en parallel daaraan het realiseren van de bouw-buitenland strategie in aanvulling op bouwen in Nederland.’

Te Bokkel was sinds 2004 oprichter van TB&C Hybrid Technologies, directievoorzitter en grootaandeelhouder. Van 2010 tot 2023 was hij tevens partner bij Custos Management Interim Directeuren.