Voorwaarden WSA

Berger Verity moet van goeden huize komen

De coaster Verity, die 24 oktober 2023 in de Duitse Bocht zonk na een aanvaring met de bulkcarrier Polesie, moet zo snel mogelijk, maar in elk geval voor eind dit jaar worden geborgen. De berger moet aan een groot aantal randvoorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de klus.

Aanvaring Polesie Verity
De bulkcarrier Polesie wordt de haven van Cuxhaven in begeleid, nadat deze in aanvaring kwam met de coaster Verity. De coaster zonk en moet nog dit jaar geborgen worden. Foto René Schröder / NEWS5 / AFP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Berger Verity moet van goeden huize komen | Schuttevaer.nl
Voorwaarden WSA

Berger Verity moet van goeden huize komen

De coaster Verity, die 24 oktober 2023 in de Duitse Bocht zonk na een aanvaring met de bulkcarrier Polesie, moet zo snel mogelijk, maar in elk geval voor eind dit jaar worden geborgen. De berger moet aan een groot aantal randvoorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de klus.

Aanvaring Polesie Verity
De bulkcarrier Polesie wordt de haven van Cuxhaven in begeleid, nadat deze in aanvaring kwam met de coaster Verity. De coaster zonk en moet nog dit jaar geborgen worden. Foto René Schröder / NEWS5 / AFP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer