Nog vier vermisten

Zeker een dode na aanvaring vrachtschepen Noordzee, nog vier vermisten

Bij een aanvaring tussen twee vrachtschepen in de buurt van het Duitse eiland Helgoland in de Noordzee is zeker een persoon om het leven gekomen. Een van de twee schepen is gezonken. Nog vier mensen worden vermist.

Zoekactie Duitse Bocht aanvaring
Hulpverleningsschepen zoeken in formatie de Duitse Bocht af, op zoek naar drenkelingen van de Verity. Foto Die Seenotretter-DGzRS.

Het gezonken schip de Verity had zeven opvarenden. Een van hen is dood aangetroffen, twee drenkelingen werden gered. Volgens de Duitse nooddiensten zijn de vier vermisten mogelijk nog aan boord van het gezonken schip en zouden ze zelfs nog in leven kunnen zijn in een afgesloten ruimte. Duikers zijn nu op zoek naar tekenen van leven in het vrachtschip.

Alle 22 opvarenden van het andere schip, de Polesie, zouden in goede gezondheid verkeren, volgens de Duitse autoriteiten.
Twee reddingsboten en een aantal andere schepen zijn ingezet bij de zoektocht. Ook vanuit de lucht wordt gezocht, onder meer met een helikopter. De reddingswerkers hebben een relatief kort tijdsbestek tussen eb en vloed waarin ze te werk kunnen gaan. Het gezonken schip ligt op ongeveer 30 meter diepte. Een cruiseschip onderweg van Hamburg naar Rotterdam dat in de buurt was, is ook ingezet voor hulpverlening.

De Verity vervoerde een lading staal en 1300 kubieke meter diesel en was onderweg van Bremen naar de Britse plaats Immingham. De Polesie was uit Hamburg vertrokken richting het Spaanse La Coruña.