Na 2,5 uur

Kreekraksluizen worden weer bediend, storing verholpen

De stremming van de Kreekraksluizen is opgeheven. De sluis kon eerder vandaag niet bediend worden vanuit het Topshuis in verband met een storing, die is inmiddels verholpen. Drie binnenvaartschepen lagen zo’n 2,5 uur vast in de sluis.

Ombouw Kreekraksluizen naar bedienen op afstand
De Kreekraksluizen worden weer bediend. Foto Archief Schuttevaer

Rijkswaterstaat spreekt van een netwerkstoring. De Kreekraksluizen worden vanop afstand bediend, dat gebeurt vanuit het Topshuis. De storing zorgde er echter voor dat de sluisbedieners op het Topshuis geen beelden kregen van de sluis en er was ook geen marifoonverkeer mogelijk.

Vlak voordat de sluis niet meer bediend kon worden waren er nog drie schepen de kolk ingevaren. De sluisdeur ging achter hen dicht, maar vervolgens gebeurde er niets.

Na 2,5 uur is de netwerkstoring verholpen en konden de schippers hun weg weer vervolgen. ‘Het is altijd vervelend zo’n stremming, in dit geval vooral omdat we niet goed wisten hoe lang het ging duren’, laat een van de schippers weten.