laagwater

Opvangschip terug in Mook na problemen stuw Grave

Het opvangschip voor Oekraïners dat vrijdag hals over kop weg moest uit Mook vanwege problemen met de stuw in Grave, ligt sinds maandagmiddag weer aangemeerd in het Noord-Limburgse dorpje onder de rook van Nijmegen. De gemeente Mook en Middelaar maakte maandag bekend dat vanaf woensdag Oekraïners kunnen worden opgevangen op het schip. In totaal is er ruimte voor honderd vluchtelingen uit Oekraïne.

Het opvangschip in Mook kan deze week Oekraïners ontvangen. Foto SK-Media

Door problemen met de stuw in Grave vrijdag daalde het water van de Maas bij Mook snel. Het opvangschip werd toen inderhaast naar het zuidelijker gelegen dorpje Heijen verplaatst. Zondag waren de problemen in Grave opgelost, steeg het Maaswater weer en kon het schip terug naar Mook. Daar wordt het nu voorbereid op de komst van de vluchtelingen uit het oorlogsgebied.

Oorspronkelijk was de planning dat de eerste Oekraïners dinsdag al terechtkonden op de boot, maar door de problemen met de stuw is die opvang een dag opgeschoven. De opvang vindt gefaseerd plaats, aldus de gemeente.

Opvangschip terug in Mook na problemen stuw Grave | Schuttevaer.nl
laagwater

Opvangschip terug in Mook na problemen stuw Grave

Het opvangschip voor Oekraïners dat vrijdag hals over kop weg moest uit Mook vanwege problemen met de stuw in Grave, ligt sinds maandagmiddag weer aangemeerd in het Noord-Limburgse dorpje onder de rook van Nijmegen. De gemeente Mook en Middelaar maakte maandag bekend dat vanaf woensdag Oekraïners kunnen worden opgevangen op het schip. In totaal is er ruimte voor honderd vluchtelingen uit Oekraïne.

Het opvangschip in Mook kan deze week Oekraïners ontvangen. Foto SK-Media

Door problemen met de stuw in Grave vrijdag daalde het water van de Maas bij Mook snel. Het opvangschip werd toen inderhaast naar het zuidelijker gelegen dorpje Heijen verplaatst. Zondag waren de problemen in Grave opgelost, steeg het Maaswater weer en kon het schip terug naar Mook. Daar wordt het nu voorbereid op de komst van de vluchtelingen uit het oorlogsgebied.

Oorspronkelijk was de planning dat de eerste Oekraïners dinsdag al terechtkonden op de boot, maar door de problemen met de stuw is die opvang een dag opgeschoven. De opvang vindt gefaseerd plaats, aldus de gemeente.