Drugshonden

Koning Willem-Alexander ‘ruikt’ aan drugsopsporing haven Vlissingen

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag in de haven van Vlissingen gezien hoe douaniers hun drugshonden geursporen laten oppikken uit containers. Hij was onder de indruk van het bezoek, zo vertelt hij achteraf. Het is heel belangrijk om te zien hoe goed het werk met een kleinere haven als Vlissingen gaat, zei de koning. Hij hoorde alles over hoe de douane drugssmokkel in de Zeeuwse havenstad aanpakt.

VLISSINGEN - Koning Willem-Alexander wordt rondgeleid tijdens een werkbezoek aan de douane op het haventerrein in Vlissingen. Het bezoek stond in het teken van de aanpak van ondermijnende criminaliteit. ANP JONAS ROOSENS ANP

Het is natuurlijk ontzettend goed werk dat de douane doet, samen met alle andere mensen die bezig zijn actief de drugstransporten tegen te gaan en de netwerken erachter, zei de koning bij zijn vertrek. ‘Het is heel bijzonder en leuk om de mensen te zien die hier de hele dag mee bezig zijn. Het was een heel nuttig en mooi bezoek.

Samen met demissionair staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen en Douane) kreeg de koning een rondleiding door de haven. Douaniers lieten zien hoe containers worden gescand op drugs die verstopt zitten tussen de vervoerde producten.

VLISSINGEN – Koning Willem-Alexander en demissionair staatssecretaris Aukje de Vries van Financien (Toeslagen en Douane)  tijdens een werkbezoek aan de douane op het haventerrein in Vlissingen. Het bezoek stond in het teken van de aanpak van ondermijnende criminaliteit. ANP JONAS ROOSENS

In Vlissingen worden steeds meer drugs onderschept. In het eerste halfjaar van 2023 ging het om acht partijen cocaïne van in totaal 3000 kilo. Het is vaak moeilijk te zeggen waar de drugs precies een container in gaan, omdat er veel stappen zitten tussen de plantage en de supermarkt. Waar de controle in Nederland streng is, kan dat in het land van herkomst minder streng zijn. In de havens van aankomst worden vaak zogenoemde ‘weghalers’ of ‘uithalers’ ingezet: jonge jongens die de gesmokkelde drugs vanuit de haven naar de handel brengen.

Koning Willem-Alexander ‘ruikt’ aan drugsopsporing haven Vlissingen | Schuttevaer.nl
Drugshonden

Koning Willem-Alexander ‘ruikt’ aan drugsopsporing haven Vlissingen

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag in de haven van Vlissingen gezien hoe douaniers hun drugshonden geursporen laten oppikken uit containers. Hij was onder de indruk van het bezoek, zo vertelt hij achteraf. Het is heel belangrijk om te zien hoe goed het werk met een kleinere haven als Vlissingen gaat, zei de koning. Hij hoorde alles over hoe de douane drugssmokkel in de Zeeuwse havenstad aanpakt.

VLISSINGEN - Koning Willem-Alexander wordt rondgeleid tijdens een werkbezoek aan de douane op het haventerrein in Vlissingen. Het bezoek stond in het teken van de aanpak van ondermijnende criminaliteit. ANP JONAS ROOSENS ANP

Het is natuurlijk ontzettend goed werk dat de douane doet, samen met alle andere mensen die bezig zijn actief de drugstransporten tegen te gaan en de netwerken erachter, zei de koning bij zijn vertrek. ‘Het is heel bijzonder en leuk om de mensen te zien die hier de hele dag mee bezig zijn. Het was een heel nuttig en mooi bezoek.

Samen met demissionair staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen en Douane) kreeg de koning een rondleiding door de haven. Douaniers lieten zien hoe containers worden gescand op drugs die verstopt zitten tussen de vervoerde producten.

VLISSINGEN – Koning Willem-Alexander en demissionair staatssecretaris Aukje de Vries van Financien (Toeslagen en Douane)  tijdens een werkbezoek aan de douane op het haventerrein in Vlissingen. Het bezoek stond in het teken van de aanpak van ondermijnende criminaliteit. ANP JONAS ROOSENS

In Vlissingen worden steeds meer drugs onderschept. In het eerste halfjaar van 2023 ging het om acht partijen cocaïne van in totaal 3000 kilo. Het is vaak moeilijk te zeggen waar de drugs precies een container in gaan, omdat er veel stappen zitten tussen de plantage en de supermarkt. Waar de controle in Nederland streng is, kan dat in het land van herkomst minder streng zijn. In de havens van aankomst worden vaak zogenoemde ‘weghalers’ of ‘uithalers’ ingezet: jonge jongens die de gesmokkelde drugs vanuit de haven naar de handel brengen.