vast op zandbank

Zeekadetten willen zichtbaar zijn én blijven

Het gaat niet goed met een aantal zeekadetkorpsen in Nederland. Steeds minder jongeren melden zich aan en aan vrijwilligers en donateurs is ook een groot gebrek. ‘We willen heel graag door blijven varen, maar het wordt wel steeds lastiger’, aldus Opperschipper Jordy van Wijk (33) vanaf korpsschip Delfshaven van het Zeekadetkorps Schiedam op weg naar de Marinedagen in Den Helder. De campagne Zichtbaar Worden, Zichtbaar Zijn, Zichtbaar blijven, lijkt wel aan te slaan.

Opperschipper Jordy van Wijk (33) en HWTK Xander Hageman (25) aan boord van de Delfshaven Tessa Heerschop

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zeekadetten willen zichtbaar zijn én blijven | Schuttevaer.nl
vast op zandbank

Zeekadetten willen zichtbaar zijn én blijven

Het gaat niet goed met een aantal zeekadetkorpsen in Nederland. Steeds minder jongeren melden zich aan en aan vrijwilligers en donateurs is ook een groot gebrek. ‘We willen heel graag door blijven varen, maar het wordt wel steeds lastiger’, aldus Opperschipper Jordy van Wijk (33) vanaf korpsschip Delfshaven van het Zeekadetkorps Schiedam op weg naar de Marinedagen in Den Helder. De campagne Zichtbaar Worden, Zichtbaar Zijn, Zichtbaar blijven, lijkt wel aan te slaan.

Opperschipper Jordy van Wijk (33) en HWTK Xander Hageman (25) aan boord van de Delfshaven Tessa Heerschop

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer