STC-Group

Droogdokbehandeling voor opleidingsschip van Zeekadetten

Opleidingsschip Delfshaven van het Zeekadetkorps Schiedam is voor onderhoud drooggezet in het historische droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis. In samenwerking met de opleiding Scheeps- & Jachtbouw van de STC-Group hebben leerlingen onder begeleiding van leraren een dok-plan gemaakt en het schip zelf in het dok geplaatst.

Het opleidingsschip blijft tot donderdag in het droogdok.
Het opleidingsschip blijft tot donderdag in het droogdok. Zeekadetkorps Schiedam

De aankomende scheepsbouwers voeren een kleine week lang opdrachten en werkzaamheden uit aan het schip. Ook de klassieke jol van de Delfshaven bevindt zich in het dok voor onderhoud. Het Zeekadetkorps voert het onderhoud aan de jol in eigen beheer uit, inclusief reparaties en een nieuwe verflaag.

De kadetten hebben de Delfshaven op zondag onder begeleiding van instructeurs en een kapitein van Schiedam naar Hellevoetsluis gevaren. Het opleidingsschip blijft tot donderdag in het droogdok en is te bezichtigen. Op vrijdag zal een proefvaart worden gemaakt over het Haringvliet, voordat het schip op zaterdag terugkeert naar Schiedam.

Lees ook:

STC werkt samen met École Nationale Supérieure Maritime (ENSM)

Zeekadetten krijgen zeiltraining op klippers Ambiance en Allure

Droogdokbehandeling voor opleidingsschip van Zeekadetten | Schuttevaer.nl
STC-Group

Droogdokbehandeling voor opleidingsschip van Zeekadetten

Opleidingsschip Delfshaven van het Zeekadetkorps Schiedam is voor onderhoud drooggezet in het historische droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis. In samenwerking met de opleiding Scheeps- & Jachtbouw van de STC-Group hebben leerlingen onder begeleiding van leraren een dok-plan gemaakt en het schip zelf in het dok geplaatst.

Het opleidingsschip blijft tot donderdag in het droogdok.
Het opleidingsschip blijft tot donderdag in het droogdok. Zeekadetkorps Schiedam

De aankomende scheepsbouwers voeren een kleine week lang opdrachten en werkzaamheden uit aan het schip. Ook de klassieke jol van de Delfshaven bevindt zich in het dok voor onderhoud. Het Zeekadetkorps voert het onderhoud aan de jol in eigen beheer uit, inclusief reparaties en een nieuwe verflaag.

De kadetten hebben de Delfshaven op zondag onder begeleiding van instructeurs en een kapitein van Schiedam naar Hellevoetsluis gevaren. Het opleidingsschip blijft tot donderdag in het droogdok en is te bezichtigen. Op vrijdag zal een proefvaart worden gemaakt over het Haringvliet, voordat het schip op zaterdag terugkeert naar Schiedam.

Lees ook:

STC werkt samen met École Nationale Supérieure Maritime (ENSM)

Zeekadetten krijgen zeiltraining op klippers Ambiance en Allure