'essentiële voorzieningen'

Kapotte autobrug Holwerd wordt vannacht vervangen

De defecte autobrug in Holwerd wordt in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juni vervangen door een tijdelijke brug. De oude was aan het einde van zijn levensduur en wordt gereviseerd. Dit is onderdeel van een grote operatie aan alle bruggen van de veerhavens in het Waddengebied.

De nacht voor het vervangen van de brug waren er voorbereidende werkzaamheden. Foto CAMJO Media

De werkzaamheden aan de autobrug in Holwerd stonden al langer gepland voor medio juni. Het belang ervan werd vorige maand onverwacht pijnlijk duidelijk. Door problemen met de brug konden reizigers toen niet meer van boord in Holwerd en moesten ze terug naar Ameland.

In de nacht van dinsdag op woensdag werden al voorbereidende werkzaamheden verricht voor de brugvervanging. ‘De vervanging betekent ook dat de mobiele hijskraan die nu nodig is weg kan’, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Die zorgde ervoor dat de veerdienst, ondanks de kapotte brug, kon blijven varen op Holwerd.

Meer dan likje verf

Rijkswaterstaat benadrukt dat de brug niet alleen een likje verf krijgt. ‘Hij wordt gestraald en de automatisering wordt anders. Dat was allemaal verouderd.’ In september keert de gereviseerde brug terug op haar plek in Holwerd.

De autobrug in het Friese Holwerd is niet de enige die wordt vervangen. ‘We hebben in Harlingen al eenzelfde operatie gedaan. Hierna volgen ook de bruggen in onder meer Ameland, Lauwersoog, Vlieland en Terschelling.’

De problemen bij Holwerd bevestigen dat de opknapbeurt dringend nodig is, stelt de woordvoerder. ‘Deze bruggen zijn heel belangrijk voor de bereikbaarheid van de eilanden. Een defect raakt direct de leefbaarheid op de eilanden. Wat dat betreft zijn dit essentiële voorzieningen.’

De werkzaamheden zijn live te volgen via een webcam, meldt Rijkswaterstaat op Twitter

Lees ook:

Extra nacht op Ameland door kapotte autobrug Holwerd

Reparaties autobrug Holwerd voor veer naar Ameland duren langer dan gedacht

Kapotte autobrug Holwerd wordt vannacht vervangen | Schuttevaer.nl
'essentiële voorzieningen'

Kapotte autobrug Holwerd wordt vannacht vervangen

De defecte autobrug in Holwerd wordt in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juni vervangen door een tijdelijke brug. De oude was aan het einde van zijn levensduur en wordt gereviseerd. Dit is onderdeel van een grote operatie aan alle bruggen van de veerhavens in het Waddengebied.

De nacht voor het vervangen van de brug waren er voorbereidende werkzaamheden. Foto CAMJO Media

De werkzaamheden aan de autobrug in Holwerd stonden al langer gepland voor medio juni. Het belang ervan werd vorige maand onverwacht pijnlijk duidelijk. Door problemen met de brug konden reizigers toen niet meer van boord in Holwerd en moesten ze terug naar Ameland.

In de nacht van dinsdag op woensdag werden al voorbereidende werkzaamheden verricht voor de brugvervanging. ‘De vervanging betekent ook dat de mobiele hijskraan die nu nodig is weg kan’, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Die zorgde ervoor dat de veerdienst, ondanks de kapotte brug, kon blijven varen op Holwerd.

Meer dan likje verf

Rijkswaterstaat benadrukt dat de brug niet alleen een likje verf krijgt. ‘Hij wordt gestraald en de automatisering wordt anders. Dat was allemaal verouderd.’ In september keert de gereviseerde brug terug op haar plek in Holwerd.

De autobrug in het Friese Holwerd is niet de enige die wordt vervangen. ‘We hebben in Harlingen al eenzelfde operatie gedaan. Hierna volgen ook de bruggen in onder meer Ameland, Lauwersoog, Vlieland en Terschelling.’

De problemen bij Holwerd bevestigen dat de opknapbeurt dringend nodig is, stelt de woordvoerder. ‘Deze bruggen zijn heel belangrijk voor de bereikbaarheid van de eilanden. Een defect raakt direct de leefbaarheid op de eilanden. Wat dat betreft zijn dit essentiële voorzieningen.’

De werkzaamheden zijn live te volgen via een webcam, meldt Rijkswaterstaat op Twitter

Lees ook:

Extra nacht op Ameland door kapotte autobrug Holwerd

Reparaties autobrug Holwerd voor veer naar Ameland duren langer dan gedacht