Duurzame bron van energie

Drijvende windturbines om de klimaatdoelen te halen

De komende jaren verrijzen op zee grote windturbineparken. De huidige generatie windturbines staat in de zeebodem. Maar een groot deel van de wereldzeeën is hiervoor te diep. Drijvende windturbines bieden een oplossing. De techniek hiervoor staat echter nog in de kinderschoenen. 

Het Floating Renewables Lab is een virtueel laboratorium waar alle elementen uit de drijvende windturbineketen en andere offshore hernieuwbare energiebronnen aan elkaar worden geknoopt. Dat gebeurt onder meer met behulp van numerieke modellen en AI. (Illustratie TU Delft)
Het Floating Renewables Lab is een virtueel laboratorium waar alle elementen uit de drijvende windturbineketen en andere offshore hernieuwbare energiebronnen aan elkaar worden geknoopt. Dat gebeurt onder meer met behulp van numerieke modellen en AI. (Illustratie TU Delft)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer