Uniform

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #7: One Maritime Data Standard

Een van de hoogtepunten op het Maritime Innovation Platform op 9 juni aanstaande in Dordrecht, is de uitreiking van de Maritime Innovation Platform Award. Via een pitch zullen de genomineerden de aanwezigen proberen te overtuigen van het belang van hun innovatie. Een vakjury heeft drie innovaties genomineerd, maar een vierde genomineerde wordt gekozen door u, het publiek. De kanshebbers worden de komende tijd aan u voorgesteld. Vandaag: One Maritime Data Standard.

OMDS wil het datalandschap van de maritieme sector vereenvoudigen.
OMDS wil het datalandschap van de maritieme sector vereenvoudigen.

OMDS wil het datalandschap van de maritieme sector vereenvoudigen. Het principe is heel simpel: productdata wordt één keer gecreëerd door de betreffende fabrikant en vervolgens in een uniform formaat in een centrale datapool vastgelegd.

Gebruikers van de data – als engineers, calculators, inkopers of onderhoudsmonteurs – halen de data van deze centrale plaats op en gebruiken deze vervolgens in hun eigen systemen. Dit leidt tot een efficiëntere keten, minder fouten en faalkosten en een betere basis voor verdergaande digitale integratie. Met OMDS wordt een belangrijke stap gezet in de harmonisatie van datastructuren binnen de maritieme keten: van leverancier, naar scheepsbouwer tot reder.

Artificiële Intelligentie

De maritieme sector wil de digitale infrastructuur verder ontwikkelen en in gebruik nemen waarmee bedrijven veilig en betrouwbaar informatie uitwisselen. Het OMDS-project zorgt voor een stroomversnelling op dit gebied, waardoor bedrijfsspecifieke data van verschillende organisaties aan elkaar beschikbaar wordt gesteld. Hierdoor kunnen bedrijven in de sector sneller, slimmer en efficiënter met elkaar samenwerken.

Dit is essentieel om alle ambities op het gebied van Artificiële Intelligentie in de maritieme sector te kunnen bereiken, waarbij Data Delen een belangrijke bouwsteen is. Denk aan belangrijke aandachtsgebieden zoals digital twins, predictive maintenance en het Open Simulation Platform.

Maritime Innovation Platform

Op het Maritime Innovation Platform, dat donderdag 9 juni plaatsheeft in het Energiehuis in Dordrecht, komen honderden professionals uit de maritieme sector samen. Maritime Innovation Platform 2022 verbindt de maakindustrie met afnemers: reders, schippers, binnenvaartondernemers, verladers, bevrachters, havens en terminals. Gesproken wordt er over: autonoom varen, predictive maintenance en de nieuwe brandstoffen. Wilt u gratis naar dit event en bent u Schuttevaer-abonnee? Klik hier.

Vanaf 17 mei kan er gestemd worden via Schuttevaer.nl en de website van Maritime Innovation Platform.

Lees ook:

NVB start samenwerking met Panteia voor beter inzicht in data

Data-analyse We4Sea levert brandstofbesparing op voor schepen

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #7: One Maritime Data Standard | Schuttevaer.nl
Uniform

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #7: One Maritime Data Standard

Een van de hoogtepunten op het Maritime Innovation Platform op 9 juni aanstaande in Dordrecht, is de uitreiking van de Maritime Innovation Platform Award. Via een pitch zullen de genomineerden de aanwezigen proberen te overtuigen van het belang van hun innovatie. Een vakjury heeft drie innovaties genomineerd, maar een vierde genomineerde wordt gekozen door u, het publiek. De kanshebbers worden de komende tijd aan u voorgesteld. Vandaag: One Maritime Data Standard.

OMDS wil het datalandschap van de maritieme sector vereenvoudigen.
OMDS wil het datalandschap van de maritieme sector vereenvoudigen.

OMDS wil het datalandschap van de maritieme sector vereenvoudigen. Het principe is heel simpel: productdata wordt één keer gecreëerd door de betreffende fabrikant en vervolgens in een uniform formaat in een centrale datapool vastgelegd.

Gebruikers van de data – als engineers, calculators, inkopers of onderhoudsmonteurs – halen de data van deze centrale plaats op en gebruiken deze vervolgens in hun eigen systemen. Dit leidt tot een efficiëntere keten, minder fouten en faalkosten en een betere basis voor verdergaande digitale integratie. Met OMDS wordt een belangrijke stap gezet in de harmonisatie van datastructuren binnen de maritieme keten: van leverancier, naar scheepsbouwer tot reder.

Artificiële Intelligentie

De maritieme sector wil de digitale infrastructuur verder ontwikkelen en in gebruik nemen waarmee bedrijven veilig en betrouwbaar informatie uitwisselen. Het OMDS-project zorgt voor een stroomversnelling op dit gebied, waardoor bedrijfsspecifieke data van verschillende organisaties aan elkaar beschikbaar wordt gesteld. Hierdoor kunnen bedrijven in de sector sneller, slimmer en efficiënter met elkaar samenwerken.

Dit is essentieel om alle ambities op het gebied van Artificiële Intelligentie in de maritieme sector te kunnen bereiken, waarbij Data Delen een belangrijke bouwsteen is. Denk aan belangrijke aandachtsgebieden zoals digital twins, predictive maintenance en het Open Simulation Platform.

Maritime Innovation Platform

Op het Maritime Innovation Platform, dat donderdag 9 juni plaatsheeft in het Energiehuis in Dordrecht, komen honderden professionals uit de maritieme sector samen. Maritime Innovation Platform 2022 verbindt de maakindustrie met afnemers: reders, schippers, binnenvaartondernemers, verladers, bevrachters, havens en terminals. Gesproken wordt er over: autonoom varen, predictive maintenance en de nieuwe brandstoffen. Wilt u gratis naar dit event en bent u Schuttevaer-abonnee? Klik hier.

Vanaf 17 mei kan er gestemd worden via Schuttevaer.nl en de website van Maritime Innovation Platform.

Lees ook:

NVB start samenwerking met Panteia voor beter inzicht in data

Data-analyse We4Sea levert brandstofbesparing op voor schepen