Aalmoezenier Bernhard van Welzenes: Een halve eeuw inspirator

Hij hoefde niet lang na te denken toen zijn voorganger pater Cor van Bemmelen hem 50 jaar geleden vroeg aalmoezenier van de binnenvaart te worden. Hij aanvaardde de baan diezelfde avond, tijdens het kerstdiner. En nog steeds vindt de nu 80-jarige Bernhard van Welzenes zijn werk meer dan de moeite waard en plezierig. ‘Als mens onder de mensen’, zoals hij zelf zegt.

Bernhard van Welzenes heeft veel van kinderen geleerd. ‘Ik probeer kinderen er altijd bij te betrekken. Want als ik de kinderen mijn verhaal niet begrijpelijk kan vertellen, dan lukt het aan volwassenen ook niet.'
Bernhard van Welzenes heeft veel van kinderen geleerd. ‘Ik probeer kinderen er altijd bij te betrekken. Want als ik de kinderen mijn verhaal niet begrijpelijk kan vertellen, dan lukt het aan volwassenen ook niet.'

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer