Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Strijd Amsterdamse haven met multimiljonair Beelen over kegelplaatsen verhardt

AMSTERDAM

Havendienst Amsterdam wil dat projectontwikkelaar Wim Beelen onmiddellijk het gebruik van de 14 kegelplaatsen in de ADM-haven toelaat. Gebeurt dat niet dan kan de veiligheid in Amsterdam in gevaar komen, zegt havenmeester Milembe Mateyo. Dinsdag 16 november diende een kort geding, waarbij Beelen tot twee keer toe een konijn uit de hoge hoed toverde.

1 / 1
Wim Beelen: ‘Zodra die kegelschepen weg zijn, laat ik de jachten komen.’ (Foto Larendael)

Wim Beelen: ‘Zodra die kegelschepen weg zijn, laat ik de jachten komen.’ (Foto Larendael)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties (3)
 • leoverburg

  Ik zal het wel verkeerd zien, maar als het terrein van die man is dan heeft hij toch het volste recht om de ligplaatsen op te heffen (of het nu leuk is of niet). Als ik op het terrein van een bedrijf ga liggen waar ik niets te zoeken heb wordt ik ook gewoon keihard zonder reden weggestuurd.

 • M.L. Kroezen

  Weet het juridisch kader niet inzake AIS maar waarom strafbaar ? Is gewoon openbare info ? Iedereen kan deze bekijken. Zo eea lezend is Beelen wakkerder dan de havenmeester.

 • rjjv

  “Hij had Kotug (de sleeprederij) via AIS-gegevens laten uitzoeken hoeveel kegelschepen dit jaar per dag Amsterdam aandeden” ik hoop dat advocaten van de gemeente en de rechter wakker zijn. Het gebruik van AIS gegevens op deze wijze is illegaal, zelfs strafbaar. Bovendien is uit de AIS gegevens niet op te maken of een schip kegelplichtig is.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook