Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Havenbedrijf Rotterdam bezig met nieuw havengeldsysteem, invulling nog onbekend

Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam werkt aan een nieuw havengeldsysteem. Hoe dat eruit gaat zien is nog onduidelijk. Het Havenbedrijf zegt hierover ‘zeer binnenkort te gaan communiceren’.

1 / 1
De Maashaven met op de achtergrond de SS Rotterdam. (Foto Ries van Wendel de Joode)

De Maashaven met op de achtergrond de SS Rotterdam. (Foto Ries van Wendel de Joode)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jelmer Bastiaans)

Reacties (2)
 • Henri.Derksen

  Sorry, niks via AIS, vanwege hacks, gekaapte MMSI’s, privacy, en straks te vaak moeten aantonen dat ik helemaal niet in Rotterdam was, nee dank je. Het mag formeel ook niet eens, want daar was AIS niet voor bedoeld, want alleen een navigatie hulpmiddel en meestal geen toestemming voor gebruik van gegevens, om nog maar te zweigen over de vele valse meldingen. Veel MMSI’s van de historische grote pleziervaart schepen worden (on)bewust misbruikt door beroepsvaarders, o.a. door storingen in oudere AIS apparatuur. Port of Rotterdam moet maar bewijzen dat ik wel in in hun haven gemeerd lag, i.p.v. ik mijn onschuld aantonen. Bovendien kan je nooit op 2 plaatsen tegelijk zijn ;-).
  Dus wie eist die bewijst, i.p.v. een omgekeerde bewijslast. De zeer vele fouten op MarineTraffic.com toont mijn gelijk van valse locatie aanduidingen met andermans MMSI.

 • Johnny2

  Automatisch lijkt mij het makkelijkst. gewoon via ais.
  zonder nog zelf te moeten opgeven.
  dat kun nu eigenlijk ook wel maar kost 50 euro per reis extra 😉

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook