Walrus Freya knuffelt met Dolfijn

Een hoge schattigheidsfactor heeft het wel: walrus Freya heeft haar beste vriend gevonden in de onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn van de Koninklijke Nederlandse Marine. Opvallend, want deze boot behoort tot de Walrusklasse.

Een verrassing voor de bemanning van de Dolfijn. (Foto's Twitter Koninklijke Marine)
Een verrassing voor de bemanning van de Dolfijn. (Foto's Twitter Koninklijke Marine)

‘Blijkbaar lijken ze meer op deze robbensoort dan wij dachten’, schrijft de Koninklijke Marine op social media. ‘Walrus Freya heeft Zr.Ms. Dolfijn uitgezocht voor een knuffel!’

Een welverdiend dutje: de walrus sluit haar ogen terwijl ze op de Dolfijn ligt.
Een welverdiend dutje: de walrus sluit haar ogen terwijl ze op de Dolfijn ligt.

Afgelopen weken werd de walrus gespot al vaker gespot rond marinestad Den Helder en in de Waddenzee. De zeehondencentra in Pieterburen en Stellendam hebben vorige week kustgemeenten zelfs gevraagd om op te letten of ze Freya spotten. De walrus zwemt namelijk steeds zuidelijker af.

Opmerkelijk, want walrussen komen niet vaak voor in zulke zuidelijke wateren. Meestal verblijven walrussen op drijfijs in de poolzee. In de herfst en winter trekken ze zuidwaarts om het pakijs te vermijden.

Lees ook:

Gewonde walrus in haven van Harlingen

Kegelrob Bertus, ‘icoon’ van Den Helder overleden