Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Suezkanaalloodsen maakten ruzie over snelheid Ever Given

Suezkanaal

De twee Suezkanaal-loodsen aan boord van de Ever Given maakten ruzie over de koers en snelheid van het schip, vlak voordat het dwars viel en het kanaal blokkeerde. De kapitein probeerde de ruzie tevergeefs te sussen. Dit blijkt uit een reconstructie van Bloomberg op basis van rechtbankdocumenten. Geen abonnee en wilt ons dossier (inclusief dit artikel) over Ever Given toch lezen? Klik dan hier)

1 / 1
De Ever Given staat beter bekend als het blokkeerschip. (Foto SCA)

De Ever Given staat beter bekend als het blokkeerschip. (Foto SCA)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • Hens van Buren

  Als het klopt wat er in het artikel staat, is het te gek voor woorden dat het schip met deze weersomstandigheden het kanaal is ingevaren. Als er al een discussie is geweest, is het aan de kaptein om te beslissen of er gevaren wordt of niet. Dat tijdsdruk belangrijker is als de veiligheid geeft al aan dat de kaptein niet meer het laatste woord heeft, of niet instaat was zijn functie op de juiste manier uit te voeren. Dat schippers in de binnenvaart geen gezag meer hebben en als een pionnetje door de kantoren worden behandeld, was me al een poos duidelijk. Helaas schijnt deze trend ook door te zetten naar de zeevaart.

 • Belvona

  Zo als vaak, is de tijdsdruk oorzaak van het ongeval. Het schip moest ondanks de slechte weersomstandigheden toch verder , het zal de rederij nu veeeel meer kosten . Mochten ze er nu iets uit leren, dan zou het mooi zijn , maar daar twijfel ik aan.

 • elzinga

  Ja Seuter, als het zo makkelijk zou zijn.

 • Seuter

  Dus de lodsen lopen te klungelen en de rederij krijgt de enorme claim. Kunnen we het niet omdraaien? De rederij moet een claim bij het kanaal indienen.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook