Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Binnenvaartschip ramt Fonejachtbrug bij Garyp

Garyp

Het binnenvaartschip Insomnia is tot aanvaring gekomen met de Fonejachtbrug bij Garyp in Friesland. Het schip heeft het remmingswerk geraakt, en zowel het schip als het remmingwerk zijn er niet zonder schade vanaf gekomen.

1 / 1
De Insomnia heeft een flinke deuk na de aanvaring (Foto V.O.F. Noordernieuws)

De Insomnia heeft een flinke deuk na de aanvaring (Foto V.O.F. Noordernieuws)

De Insomnia was over het Prinses Margrietkanaal onderweg naar Delfzijl. Het 110-meter lange schip kwam op deze tocht in aanvaring met het remmingswerk en heeft een flinke deuk in de romp opgelopen.

Het schip ligt nu in Burgum aan de wal. Rijkswaterstaat meldt dat inspecteurs aan boord moeten komen om onderzoek doen voordat het schip verder mag varen.

Duikers zullen vandaag te water gaan om te onderzoeken of de brug verdere schade heeft opgelopen dan alleen het remmingswerk. Schippers worden momenteel gewaarschuwd het punt voorzichtig te passeren.

Lees ook:

Aanvaring tussen binnenvaartschip Vagari en roeiboot op Trekvliet

Andere Tijden: 12 koninklijke openingen van een brug, sluis of kanaal

(Jelmer Bastiaans)

Reacties (1)
  • vofnelly

    Te lang Te Hoog Te breed. Wat zal het toch zijn daar in het noorden?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook