Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Aanvaring tussen binnenvaartschip Vagari en roeiboot op Trekvliet

Rijswijk

Bij een aanvaring tussen een roeiboot en een binnenvaartschip zijn vijf roeiers de Trekvliet ingesprongen. De roeiers moesten vanwege onderkoelingsverschijnselen worden nagekeken. De schipper is erg geschrokken meldt Omroep West.

1 / 2
De Vagari en de Floris IV na de aanvaring (Foto regio15 / Donny Kooistra)

De Vagari en de Floris IV na de aanvaring (Foto regio15 / Donny Kooistra)

Op de grens van Rijswijk en Voorburg kwam het binnenvaartschip de Vagari met de roeiboot Floris IV in aanvaring. Doordat het schip net onder de Geestbrug ging zag hij de roeiboot niet aankomen. De roeiers zagen hem daarentegen wel aankomen en probeerde naar de kant te varen.

Lees ook: Jonge roeister komt op Main onder vrachtschip terecht

Er woedde echter een hevige wind op de Trekvliet en de roeiboot werd daardoor terug op de fatale lijn geblazen. Voor de vijf roeiers zat er niks anders op dan uit de boot te springen.

Pelargos

Vier van de vijf roeiers, van studentenroeivereniging Pelargos, wisten veilig de kant te bereiken. Een van de vijf roeiers was echter nog niet in veiligheid. Zij wist zichzelf te redden door zich af te zetten van het schip.

De vijf studentes werden aan de kant geholpen door de brandweer en omstanders. Zij kregen allen een warmtedeken. Geen van de roeiers hoefde mee naar het ziekenhuis.

De schipper heeft aan Omroep West laten weten geschrokken te zijn van het voorval. Hij is vooral blij dat er niemand gewond is geraakt.

Lees ook:

Vijf roeiers te water na aanvaring met onbekend binnenschip

Roeier overleden na botsing tussen sloep en duwboot Valkenburg (Jelmer Bastiaans)

Reacties (1)
  • ignace

    Ik ben er nu meer dan 10 jaar niet meer geweest maar het zal nooit veranderen met kleine en grote vaarweggebruikers. Sterkte aan iedereen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook