Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Roeier overleden na botsing tussen sloep en duwboot Valkenburg

Valkenburg

Een 63-jarig lid van de roeivereniging Ferox uit Katwijk is overleden na de aanvaring tussen een roeisloep en een duwboot en duwbak met zand met dinsdagavond aan het Buitenwater in Valkenburg (Zuid-Holland).

1 / 1
Een 63-jarig lid van de roeivereniging Ferox uit Katwijk is overleden na de aanvaring tussen een roeisloep en een duwboot en duwbak met zand met dinsdagavond aan het Buitenwater in Valkenburg. (Foto Media TV)

Een 63-jarig lid van de roeivereniging Ferox uit Katwijk is overleden na de aanvaring tussen een roeisloep en een duwboot en duwbak met zand met dinsdagavond aan het Buitenwater in Valkenburg. (Foto Media TV)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • Stunteltje

  Die stuurman zal de kop van de duwbak niet gezien hebben, dat is gewoon een groot zwart vlak in het donker. En de lichten van de duwboot niet herkend hebben. Varen in het donker is voor roeiers niet zo gebruikelijk.

 • Laconier

  Gezien de foto én de tekst is het een roeisloep, afgeleid van een reddingssloep. Die hebben een roer, dus ook een stuurman.

 • piet.vanden.heuvelhetnet.nl

  Zou het kunnen zijn dat deze roeiers een stuurman of vrouw hadden, of zaten ze allemaal met hun rug naar het tegemoet komend scheepvaart verkeer. Dan is de oorzaak voor de handliggend. Ais iemand zich verplaatst naar tegemoed komend verkeer en achterstevoren in de auto zit word je er meestal uitgehaald, voor het in gevaar brengen van tegemoed komend verkeer.

 • Han Kersten

  Mijn medeleven met de schipper

 • laurina

  Het moest ook een keer fout gaan. Heel treurig voor het slachtoffer en de nabestaanden, maar ik vaar regelmatig op plaatsen waar diverse roeivereniging zitten en als je ziet hoe weinig er in het donker verlichting voeren en opletten dan was het wachten tot er zoiets als dit ging gebeuren. In deze tijd van het jaar is er bij mij bijna dagelijks een of meerdere roeiboten die niet opletten en die pas na een paar aandachtseinen en/of de schijnwerper erop zetten in de gaten hebben dat er ook schepen in ‘hun’ water varen.

 • sietse

  Ook sterkte voor duwboot kaptein . Die word weer eens vergeten .

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook