Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Vijf roeiers te water na aanvaring met onbekend binnenschip

BONN

Een roeiboot met vijf personen aan boord is zaterdag op de Rijn boven Bonn in aanvaring gekomen met een binnenvaartschip.

1 / 1
Ter illustratie: roeiers op de Rijn. (Foto Wikipedia)

Ter illustratie: roeiers op de Rijn. (Foto Wikipedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (7)
 • J.Teunisse

  Gisteren ook weer een momentje. Ik heb er dit jaar al genoeg gehad. Onduidelijk vaar gedrag, roeiboot 4 zonder stuurman. Gaan we voor de veerboot langs, nee toch niet, Toch achterlangs . Alleen daar was mijn geplande koers. Het ging weer goed, Ook rond deze periode: roeiers die de herfst vergeten, dwz het wordt vroeger donker en dan in de schemer roeien. Want de afstand onderschat .

 • deltavis

  Uit het artikel blijkt niet of ze zwemvesten droegen. Sinds twee jaar doen roeiers dat vanuit Scheveningen gelukkig wel en ze hebben ook een marifoon (verplicht) bij zich. Dat verbetert de veiligheid. Zeker in een omgeving waar veel beroepsvaart aan de orde is.

 • alexia

  moeten die roeiers geen zwemvest aan doen voor dat ze op de rijn komen

 • Eva Lee

  Beetje vreemd om een plaatje van een acht te plaatsen. Bij mijn weten komen er geen achten of wedstrijdvieren of skiffs op grote rivieren, wel wherry’s met een of twee stuurlieden

 • hennya

  De rivier is van ons allemaal. Roeiers moeten het midden van het vaarwater vermijden en niet vlak voor een schip oversteken en schippers goed uitkijken, dan kan ieder van de rivier genieten.

 • onderwater

  Een plaatje van een (gestuurde) acht bij een artikel over een boot met vijf roeiers is niet logisch. De roeiboot in kwestie was waarschijnlijk een zogenoemde vier met stuurman.

 • mtsjohanna1

  Roeien op een hoofd vaarwater moest verboden worden, we gaan toch ook de vierdaagse niet op de A2 houden.
  Pierre Spronk

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook