Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

[VIDEO] Grootste Britse cruiseschip ooit feestelijk gedoopt tot ‘Iona’

Southampton

Het nieuwe cruiseschip van P&O Cruises is officieel gedoopt tot ‘Iona’. Het is het grootste Britse cruiseschip ooit. De officiële ceremonie voor het 345-meter lange schip was in Southampton.

1 / 1
Het is duidelijk dat het om een Britse cruiseschip gaat (Foto Meyer Werft)

Het is duidelijk dat het om een Britse cruiseschip gaat (Foto Meyer Werft)

De Iona werd in oktober 2020 opgeleverd door Meyer Werft uit Duitsland. Op de in totaal zeventien passagiersdekken kunnen vijfduizend passagiers in ruim 2600 cabines overnachten. De bemanning bestaat uit 1800 leden. Met de Iona zullen cruises gemaakt worden naar de Noorse Fjorden.

De Iona vaart op LNG en wordt niet alleen gezien als het grootste Britse cruiseschip, maar ook als de schoonste. Het schip heeft een bruto tonnage van 183.900 ton.

De Iona is officieel gedoopt door Dame Irene Hays en Take That zanger Gary Barlow

Vanaf deze week mogen cruiseschepen weer varen van de Engelse regering. Wel maar met maximaal duizend passagiers, er wordt verwacht dat Premier Boris Johnson deze regel halverwege juni opheft.

Lees ook:

De 7 grootste Nederlandse superjachten

Cruisewereld eist vaccinatiebewijs van passagiers (Jelmer Bastiaans)

Reacties (2)
  • P.Versluis

    Het moet wel 183.900 ton zijn…….

  • Jelmer Bastiaans

    Excuus! Het is aangepast

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook