Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

ASV en EOC versturen brandbrief over bijmengen biodiesel FAME

ZWIJNDRECHT

De Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) en EOC Scheepsverzekeringen hebben samen een brandbrief gestuurd aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Ze maken zich zorgen over de bijmenging van biobrandstoffen in gasolie en met name FAME. (Geen abonnee? U kunt wel Studio Schuttevaer over dit onderwerp kijken)

1 / 1
Schippers worden de dupe door het verplicht bijmengen van biobrandstoffen. (Foto Wikipedia)

Schippers worden de dupe door het verplicht bijmengen van biobrandstoffen. (Foto Wikipedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Henri.Derksen

  Je kunt ook rode GTL bunkeren, dat is niet mengbaar met FAME.
  Zelf rijd ik nu witte GTL in de auto, vanwege de veel langere tankintervallen, nu 2 maanden i.p.v. 2 weken door veel minder autoritten. Helaas is GTL iets duurder dan diesel, maar dan voorkom ik wel die FAME, want diesel zonder 7 % FAME is niet meer verkrijgbaar helaas. Ik wil niet ergens in de middle of nowere stilvallen.

 • Andre Van Dam

  Waarom accepteren we deze onzin
  Gewoon niet doen

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook