Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Seafar wil personeelstekort oplossen met (semi-)autonome schepen

ROTTERDAM

Het Vlaamse Seafar wil dat in toekomst veel schepen (semi-)autonoom gaan varen. De poedertanker Gamma en het containerschip Deseo varen al op deze manier. Vanuit het controlecentrum van zijn bedrijf in Antwerpen sprak Seafar-directeur Louis-Robert Cool hier vrijdag 26 februari over in een uitzending van Studio Schuttevaer.

1 / 1
Het controlecentrum van Seafar. (Foto Seafar)

Het controlecentrum van Seafar. (Foto Seafar)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • toondubbelman

    Mijn vragen zijn ,heeft de heeft de schipper die op het kantoor het schip bestuurd ook de vaarbevoegdheid voor het stukje Noordzee dat tussen de monding van de Zeeschelde en Zeeschelde? Wordt van uit het kantoor ook gecommuniceerd met de wal posten en de overige scheepvaart?Hoe is het geregeld met de aansprakelijkheid als er wat gebeurd ,is dit net als bij de zeeloodsen geregeld de kapitein op het schip blijft altijd verantwoordelijk?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook