Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Studio Schuttevaer: ‘Inhaalslag achterstallig onderhoud maakt binnenvaart de sluitpost’ 

ROTTERDAM

De binnenvaart is kind van de rekening bij het inhalen van achterstallig onderhoud door Rijkswaterstaat. Dat zei Leny van Toorenburg, hoofd Nautisch-Technische zaken bij Koninklijke BLN-Schuttevaer, vrijdag 12 februari in Studio Schuttevaer. Onlangs luidde BLN-Schuttevaer in samenwerking met evofenedex, het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) en de Vereniging van Waterbouwers de noodklok over de vele stremmingen en storingen op de vaarwegen in Zuid-Nederland.

1 / 1
Leny van Toorenburg bij Studio Schuttevaer. (Beeld uit video)

Leny van Toorenburg bij Studio Schuttevaer. (Beeld uit video)

De vele stremmingen, een doorn in het oog van de binnenvaart, worden deels veroorzaakt door achterstallig onderhoud. ‘Rijkswaterstaat heeft twee onderdelen: onderhoud en renovatie, en achterstallig onderhoud,’ legt Van Toorenburg uit. ‘De inhaalslag die wordt gedaan voor het achterstallig onderhoud betekent dat de logistiek elke keer de sluitpost is.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook