Wie goed op de kust let, vindt zee-eik, knotswier en zeesla

Hij zat 24 jaar in de kokkelvisserij, maar stopte noodgedwongen. Nu oogst Jan Kruijsse zeewieren in de Oosterschelde. Dat gebeurt nog voornamelijk met de hand, maar de eerste proeven met zijn zeewierkotter YE-132 zijn succesvol. 

Om het gebruik van zeewier te promoten, struint Jan regelmatig met leerlingen van kookscholen over de ondergelopen keien van de dijk van Yerseke. (Foto Erik van Huizen)
Om het gebruik van zeewier te promoten, struint Jan regelmatig met leerlingen van kookscholen over de ondergelopen keien van de dijk van Yerseke. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Wie goed op de kust let, vindt zee-eik, knotswier en zeesla | Schuttevaer.nl

Wie goed op de kust let, vindt zee-eik, knotswier en zeesla

Hij zat 24 jaar in de kokkelvisserij, maar stopte noodgedwongen. Nu oogst Jan Kruijsse zeewieren in de Oosterschelde. Dat gebeurt nog voornamelijk met de hand, maar de eerste proeven met zijn zeewierkotter YE-132 zijn succesvol. 

Om het gebruik van zeewier te promoten, struint Jan regelmatig met leerlingen van kookscholen over de ondergelopen keien van de dijk van Yerseke. (Foto Erik van Huizen)
Om het gebruik van zeewier te promoten, struint Jan regelmatig met leerlingen van kookscholen over de ondergelopen keien van de dijk van Yerseke. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer