Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Wie goed op de kust let, vindt zee-eik, knotswier en zeesla

YERSEKE

Hij zat 24 jaar in de kokkelvisserij, maar stopte noodgedwongen. Nu oogst Jan Kruijsse zeewieren in de Oosterschelde. Dat gebeurt nog voornamelijk met de hand, maar de eerste proeven met zijn zeewierkotter YE-132 zijn succesvol. 

1 / 1
Om het gebruik van zeewier te promoten, struint Jan regelmatig met leerlingen van kookscholen over de ondergelopen keien van de dijk van Yerseke. (Foto Erik van Huizen)

Om het gebruik van zeewier te promoten, struint Jan regelmatig met leerlingen van kookscholen over de ondergelopen keien van de dijk van Yerseke. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook