Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Loodsen Schelde gaan proefvaren met diepgang tot 16 meter

ANTWERPEN

De loodsen van het Vlaamse agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) gaan op de Schelde proefvaren met schepen met een diepgang tot 16 m; van Vlissingen tot in het Antwerpse Deurganckdok.

1 / 1
De loodsen van het Vlaamse agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) gaan op de Schelde proefvaren met schepen met een diepgang tot 16 m; van Vlissingen tot in het Antwerpse Deurganckdok.

De loodsen van het Vlaamse agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) gaan op de Schelde proefvaren met schepen met een diepgang tot 16 m; van Vlissingen tot in het Antwerpse Deurganckdok.

Op dit moment kunnen schepen met een maximum diepgang van 15,56 meter naar Antwerpen opvaren. Door 5 dm meer diepgang toe te staan, wordt de laadcapaciteit van het schip aanzienlijk verhoogd. De verhoging van 15,56 meter naar 16 meter diepgang versterkt de concurrentiepositie van de haven en is voor Antwerpen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Justin Gleissner)

Reacties (2)
  • elzinga

    Janna, dat interesseert toch niemand wat. Wees reeel de wereld raast voorbij en wat een binnenschip, visserman overkomt, daar staat de grote boze wereld niet bij stil. Iedereen heeft zn mond vol over het milieu en ondertussen wordt de Westerschelde helemaal uitgebuit ten koste van het milieu om nog meer chineze rotzooi europa binnen te brengen. In onze hypocriete wereld is geen ruimte voor ouderwetse mensen.

  • Janna

    De tijpoorten van dit soort bijzonder diepstekende schepen zijn uiteraard korter dan die van schepen met een wat mindere diepgang. Dat betekent een strak schema, en haast. Blijft er dan nog genoeg tijd over om af te slacken voor golfslag gevoelige binnenvaartschepen? Of bij overslagoperaties in Walsoorden bijvoorbeeld?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook