Gevarengebied

Nautilus: ‘Verbazingwekkend dat er nog over de Rode Zee wordt gevaren’

Het is verbazingwekkend dat er nog altijd schepen over de Rode Zee en in de Golf van Aden varen. Dat zegt Nautilus-voorzitter Marcel van den Broek over de fatale raketaanval die True Confidence trof. Ook KVNR-directeur Annet Koster is duidelijk: ‘Het toont opnieuw aan dat de situatie daar compleet onveilig is’.

Net als Nautilus ziet KVNR-directeur Annet Koster de situatie met lede ogen aan. En ze ziet de aanvallen preciezer worden. 'Echte aanslagen worden niet geschuwd. Er zijn mensenlevens verloren gegaan en eerder ook de Rubymar (foto).' Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer