Houthi's

Internationale vakbonden pleiten voor vaarstop over Rode Zee na aanvallen

Er zouden helemaal geen vrachtschepen meer door de Rode Zee moeten varen, nu Houthi-rebellen uit Jemen drie zeelieden hebben gedood. Daarvoor pleit de grote internationale transportvakbond ITF in een verklaring. ‘Geen enkele levering is het verlies van de levens van zeelieden waard’, stelt de bond. Nautilus deed eerder op de dag eenzelfde oproep.

Beelden van de Rubymar voordat het schip zonk in de Rode Zee. Foto ANP

De rebellen vielen woensdag een schip in de Golf van Aden aan waarbij twee bemanningsleden uit de Filipijnen en een uit Vietnam om het leven kwamen. Ten minste twee anderen raakten gewond. Daarmee zijn er voor het eerst dodelijke slachtoffers te betreuren aan de kant van de vrachtschepen sinds de Houthi’s begonnen met de aanvallen als vergelding voor de oorlog in Gaza.

De meeste koopvaardijschepen mijden de regio al door via Kaap de Goede Hoop om te varen, het zuidelijkste puntje van Afrika.

Lees hier meer over de situatie op de Rode Zee.

‘Het is tijd voor de reders die doorgaan met de doorvaart door de Rode Zee om de noodzaak van hun beslissing te heroverwegen gezien de recente gebeurtenissen’, stelde Nautilus eerder op de dag, een vakbond die ruim 20.000 maritieme werknemers vertegenwoordigt. ‘De hoogste prioriteit moet liggen bij het beschermen van de levens van zeevarenden.’ Voorzitter van het Nederlandse deel van Nautilus verbaasde zich over het feit dat er nog gevaren wordt.

Internationale vakbonden pleiten voor vaarstop over Rode Zee na aanvallen | Schuttevaer.nl
Houthi's

Internationale vakbonden pleiten voor vaarstop over Rode Zee na aanvallen

Er zouden helemaal geen vrachtschepen meer door de Rode Zee moeten varen, nu Houthi-rebellen uit Jemen drie zeelieden hebben gedood. Daarvoor pleit de grote internationale transportvakbond ITF in een verklaring. ‘Geen enkele levering is het verlies van de levens van zeelieden waard’, stelt de bond. Nautilus deed eerder op de dag eenzelfde oproep.

Beelden van de Rubymar voordat het schip zonk in de Rode Zee. Foto ANP

De rebellen vielen woensdag een schip in de Golf van Aden aan waarbij twee bemanningsleden uit de Filipijnen en een uit Vietnam om het leven kwamen. Ten minste twee anderen raakten gewond. Daarmee zijn er voor het eerst dodelijke slachtoffers te betreuren aan de kant van de vrachtschepen sinds de Houthi’s begonnen met de aanvallen als vergelding voor de oorlog in Gaza.

De meeste koopvaardijschepen mijden de regio al door via Kaap de Goede Hoop om te varen, het zuidelijkste puntje van Afrika.

Lees hier meer over de situatie op de Rode Zee.

‘Het is tijd voor de reders die doorgaan met de doorvaart door de Rode Zee om de noodzaak van hun beslissing te heroverwegen gezien de recente gebeurtenissen’, stelde Nautilus eerder op de dag, een vakbond die ruim 20.000 maritieme werknemers vertegenwoordigt. ‘De hoogste prioriteit moet liggen bij het beschermen van de levens van zeevarenden.’ Voorzitter van het Nederlandse deel van Nautilus verbaasde zich over het feit dat er nog gevaren wordt.