Drie doden

Aangevallen en verlaten True Confidence op drift in Golf van Aden

De bulkcarrier True Confidence is in de Golf van Aden op drift geraakt na de aanval van Houthi’s, stelt de eigenaar van het schip. Bij de aanval op woensdag 6 maart kwamen drie bemanningsleden om het leven. Het schip is daarna verlaten.

Op het schip woedde een hevige brand na de aanval. Drie bemanningsleden overleven de aanval niet, vier andere hebben hevige verwondingen. Foto ANP

Vier bemanningsleden hebben zware brandwonden opgelopen, nadat brand uitbrak aan boord. Drie van hen verkeren in kritieke conditie. Aan boord van het schip waren 15 Filipijnse bemanningsleden, vier Vietnamese en een uit India. Ook waren drie gewapende beveiligers aan boord, twee uit Sri Lanka en één uit Nepal.

Onder de drie dodelijke slachtoffers zijn in ieder geval twee Filipijnen en een Vietnamees, meldt Bloomberg. De Indiase marine heeft de bemanning na de dodelijke aanval geëvacueerd. De True Confidence is nu verlaten en stuurloos. Er worden voorbereidingen getroffen voor een bergingsoperatie, meldt het ANP.

Vijfde aanval in twee dagen

Volgens het Amerikaanse commandocentrum Centcom is dit de vijfde raketaanval in twee dagen. Twee daarvan hebben een schip geraakt, containerschip MSC Sky II en de bulkcarrier True Confidence.

Lees hier meer over de situatie op de Rode Zee.

De Houthi’s hebben, volgens Bloomberg, gemeld dat ze met de aanval op de True Confidence een Amerikaans schip hebben geraakt. Het schip was tot voor kort eigendom van het Amerikaanse Oaktree Capital Management, maar is in februari van eigenaar gewisseld.

Aangevallen en verlaten True Confidence op drift in Golf van Aden | Schuttevaer.nl
Drie doden

Aangevallen en verlaten True Confidence op drift in Golf van Aden

De bulkcarrier True Confidence is in de Golf van Aden op drift geraakt na de aanval van Houthi’s, stelt de eigenaar van het schip. Bij de aanval op woensdag 6 maart kwamen drie bemanningsleden om het leven. Het schip is daarna verlaten.

Op het schip woedde een hevige brand na de aanval. Drie bemanningsleden overleven de aanval niet, vier andere hebben hevige verwondingen. Foto ANP

Vier bemanningsleden hebben zware brandwonden opgelopen, nadat brand uitbrak aan boord. Drie van hen verkeren in kritieke conditie. Aan boord van het schip waren 15 Filipijnse bemanningsleden, vier Vietnamese en een uit India. Ook waren drie gewapende beveiligers aan boord, twee uit Sri Lanka en één uit Nepal.

Onder de drie dodelijke slachtoffers zijn in ieder geval twee Filipijnen en een Vietnamees, meldt Bloomberg. De Indiase marine heeft de bemanning na de dodelijke aanval geëvacueerd. De True Confidence is nu verlaten en stuurloos. Er worden voorbereidingen getroffen voor een bergingsoperatie, meldt het ANP.

Vijfde aanval in twee dagen

Volgens het Amerikaanse commandocentrum Centcom is dit de vijfde raketaanval in twee dagen. Twee daarvan hebben een schip geraakt, containerschip MSC Sky II en de bulkcarrier True Confidence.

Lees hier meer over de situatie op de Rode Zee.

De Houthi’s hebben, volgens Bloomberg, gemeld dat ze met de aanval op de True Confidence een Amerikaans schip hebben geraakt. Het schip was tot voor kort eigendom van het Amerikaanse Oaktree Capital Management, maar is in februari van eigenaar gewisseld.