Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Onderzoek Smart Shipping naar nut en noodzaak robotschepen

ZOETERMEER

Panteia en Ecorys zijn in een projectteam Smart Shipping van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat begonnen met onderzoek naar nut en noodzaak van Smart Shipping, waar onder meer robotschepen onder vallen. De resultaten worden eind dit jaar verwacht.

1 / 1
De Yara Birkeland werd in mei van de werf in Roemenië naar Noorwegen gebracht. Vanwege de Covid-19 pandemie besloot kunstmestproducent Yara de verdere ontwikkeling van het autonoom varende schip voorlopig te pauzeren. (Foto Yara)

De Yara Birkeland werd in mei van de werf in Roemenië naar Noorwegen gebracht. Vanwege de Covid-19 pandemie besloot kunstmestproducent Yara de verdere ontwikkeling van het autonoom varende schip voorlopig te pauzeren. (Foto Yara)

De verwachte effecten van nieuwe revolutionaire technieken, zoals geheel autonoom varende schepen, lopen nogal uiteen en zijn divers. Het gaat van nieuwe markten voor scheepsbouwers tot nieuwe mogelijkheden voor transporteurs door veranderende vervoersconcepten. Maar ook de veiligheid op de vaarweg kan mogelijk verder worden verbeterd en er valt duurzaamheidswinst te behalen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Erik van Huizen)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook