Onderzoek Smart Shipping naar nut en noodzaak robotschepen

Panteia en Ecorys zijn in een projectteam Smart Shipping van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat begonnen met onderzoek naar nut en noodzaak van Smart Shipping, waar onder meer robotschepen onder vallen. De resultaten worden eind dit jaar verwacht.

De Yara Birkeland werd in mei van de werf in Roemenië naar Noorwegen gebracht. Vanwege de Covid-19 pandemie besloot kunstmestproducent Yara de verdere ontwikkeling van het autonoom varende schip voorlopig te pauzeren. (Foto Yara)
De Yara Birkeland werd in mei van de werf in Roemenië naar Noorwegen gebracht. Vanwege de Covid-19 pandemie besloot kunstmestproducent Yara de verdere ontwikkeling van het autonoom varende schip voorlopig te pauzeren. (Foto Yara)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Onderzoek Smart Shipping naar nut en noodzaak robotschepen | Schuttevaer.nl

Onderzoek Smart Shipping naar nut en noodzaak robotschepen

Panteia en Ecorys zijn in een projectteam Smart Shipping van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat begonnen met onderzoek naar nut en noodzaak van Smart Shipping, waar onder meer robotschepen onder vallen. De resultaten worden eind dit jaar verwacht.

De Yara Birkeland werd in mei van de werf in Roemenië naar Noorwegen gebracht. Vanwege de Covid-19 pandemie besloot kunstmestproducent Yara de verdere ontwikkeling van het autonoom varende schip voorlopig te pauzeren. (Foto Yara)
De Yara Birkeland werd in mei van de werf in Roemenië naar Noorwegen gebracht. Vanwege de Covid-19 pandemie besloot kunstmestproducent Yara de verdere ontwikkeling van het autonoom varende schip voorlopig te pauzeren. (Foto Yara)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer