Cruiseschip én vrachtschip in nood met motoruitval voor Noorse kust (video)

Van de 1373 opvarenden van het cruiseschip Viking Sky, dat zaterdagmiddag 23 maart voor de kust van het Noorse Hustadvika tijdens zware storm stuurloos raakte door motoruitval, zijn 479 passagiers in een helikopterredding aan land gebracht. Ook de 9 bemanningsleden van het vrachtschip Hagland Captain werden met helikopters van boord gehaald.

Cruiseschip én vrachtschip in nood voor kust Noorwegen

De Noorse kustwacht was al vanaf 2 uur ‘s middags met vijf helikopters druk met de evacuatie van de Viking Sky, toen zaterdagavond rond 19:00 uur een noodsignaal van de Hagland Captai binnenkwam. Die ging iets verderop voor anker, eveneens met motoruitval. Om gered te worden moesten de bemanningsleden van de Hagland Captain eerst in het ijskoude water springen. Door twee helikopters zijn ze vervolgens uit het water getakeld.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer