Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

MSC Zoe is weer onderweg

BREMERHAVEN

De MSC Zoe is woensdag 16 januari in de loop van de avond weer vertrokken uit Bremerhaven. Het schip lag daar sinds 2 januari nadat het boven Borkum tijdens stormachtige wind en een ruwe zee bijna 300 containers had verloren.

De afgelopen twee weken zijn alle beschadigde containers van het schip gehaald. Dat waren er nog eens rond de 450. Na het ruimen zijn er laswerkzaamheden gedaan aan onder andere de lashing bridges die bedoeld zijn om de containers aan vast te sjorren. Tijdens het lossen van het schip op de Stromkaje viel er nog een container overboord. De inhoud daarvan leverde geen gevaar op, want die bestond uit tafellakens. De volgende bestemming van de MSC Zoe is Gdansk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook