Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Gezonken Dandia lekt ammoniak, Water-Link legt inname stil

RANST

De plaats op het Albertkanaal waar het binnenschip Dandia, geladen met 600 ton kunstmeststoffen, op 13 november zonk na een aanvaring, is uitgerekend de locatie waar de watervoorzieningsmaatschappij Water-Link water oppompt voor een vierde van het drinkwater in Antwerpen.

Uit watermonsters is nu vastgesteld dat uit het wrak ammonium lekt. De watermaatschappij heeft de Antwerpenaars er al voor gewaarschuwd dat vanaf maandag 26 november het kraanwater in de regio naar chloor of ammoniak kan stinken.
Het productiecentrum voor water in Ranst heeft daarom de inname van kanaalwater preventief stilgelegd en de maatschappij schakelt tijdelijk over op de interne ruwwaterreserves. ‘Die moeten de komende dagen voor de bevoorrading in drinkwater instaan’, zegt André Gantman van Water-Link.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • edmond van den abbeele

    triestig ze hadden die lading van de eerste dag moeten uithalen maar ja wij zijn maar boere schippers

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook