Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Duwbakken breken los bij Puttershoek

PUTTERSHOEK

Op de Oude Maas ter hoogte van Puttershoek zijn dinsdagmiddag 23 oktober twee langszij gekoppelde duwbakken losgebroken van het koppelverband Christiane Deymann, dat de bocht uit voer en op een krib bovenstrooms van de voormalige suikerfabriek liep.

1 / 1
Duwbakken breken los bij Puttershoek

Duwbakken breken los bij Puttershoek

De Oude Maas was kort gestremd. De beide bakken dreven door de vloed in de richting Dordrecht. De binnenvaartcontainerschepen Jacobus en Futuro wisten met elk 3000 pk het gestrande koppelverband los te toren. Een duwboot die vanwege baggerwerkzaamheden in de buurt was heeft de duwbakken weer opgepakt en langszij gekoppeld.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook