Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Stremming brug Oude Schouw duurt weken

OUDE SCHOUW

Het beweegbare deel van de brug over het Prinses Margrietkanaal bij OudeSchouw is gestremd als gevolg van schade door een aanvaring eerder deze maand. Het vaste deel van de brug blijft beschikbaar voor doorvaart van schepen tot een maximale hoogte van 7,15 meter. De brug wordt tot nader order (Rijkswaterstaat Noord-Nederland verwacht minstens ‘enkele weken’) niet bediend.

  • Omleidingsroute voor schepen hoger dan 7 meter

Schepen tot 30 meter en hoger dan 7,15 meter wordt geadviseerd via Akkrum om te varen. Deze route gaat vanaf Terherne via Zandsloot, Meinesloot en na Akkrum via Kromme Knilles (maximale doorvaarthoogte 20 meter) of via Nes richting Grou (doorvaart door Akkrum en passage lage spoorbrug). Voor beide vaarwegen geldt een maximale afmeting van 30m x 5m x 1,70m. Vanaf Grou geldt dezelfde vaarroute. Gebruikers dienen hierdoor rekening te houden met extra vaartijd van minimaal 1 uur.

Door de brugaanvaring van de duwboot Ruben en een lege duwbak op 7 april is schade ontstaan aan de funderingspalen onder de brugpijler en het houten remmingswerk. Momenteel wordt nader onderzoek uitgevoerd om de herstelwerkzaamheden te bepalen. Dit onderzoek duurt nog enkele weken. In de tussentijd wil RWS de brug zo min mogelijk belasten. Het wegverkeer kan beperkt gebruik maken van de brug. Wel zijn er verkeerslichten geplaatst zodat het wegverkeer om en om in beide richtingen over de brug kan. (DvdM)

 

Reacties (1)
  • Ubo Duursma

    Dit weekend heb ik gebruik gemaakt van de omleiding.
    De bruggen zijn gesloten tussen 12:00 en 13:00 uur en na 19:00 uur. Bovendien kosten ze 2 Euro per doorgang per schip. Het veroorzaakt files op het water en op de weg. Dit kan wel het hele vaarseizoen duren, volgens ingewijden. De bevolking van Akkrum zal hier ook niet blij mee zijn.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook