Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Al 50 schippers via meldpunt Deutsche Bank

ROTTERDAM

Bij het Binnenvaartmeldpunt DB hadden zich begin van de week al ruim vijftig binnenvaartondernemers gemeld. Het gaat om mensen die onlangs een brief van de Deutsche Bank kregen dat ze niet langer in ‘de aangescherpte focus van de bank passen’ en op zoek moeten naar een andere bank.

‘Iedereen begrijpt dat dat in deze tijd vrijwel onmogelijk is. We horen ook dat ondernemers die zich al bij een andere bank gemeld hebben met een kredietaanvraag, nul op het rekest krijgen’, zegt Lilian van Hiele van Steunpunt Binnenvaart, dat de organisatie van het meldpunt op zich heeft genomen.

Binnenvaartadvocaat Ynke Ooykaas van Van Dijk advocaten heeft inmiddels een brief opgesteld waarmee alle gedupeerden persoonlijk bezwaar kunnen maken tegen het besluit van de Deutsche Bank.

In de brief wordt de bank op haar zorgplicht gewezen en aansprakelijk gehouden voor alle schade die voortvloeit uit de eenzijdige opzegging. Daarnaast is alle gedupeerden gevraagd een uitgebreide vragenlijst in te vullen, zodat het Binnenvaartmeldpunt bij eventuele vervolgstappen precies weet wat hun persoonlijke en financiële situatie is en alle opties en consequenties goed kan onderbouwen.

Bij het Binnenvaartmeldpunt DB zijn ook de Binnenvaartbranche Unie (BBU), binnenvaartboekhouders/-adviseurs en rechtsbijstandsverzekeraars betrokken. Aanmelden kan via steunpuntamvv@hetnet.nl

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook