Rent-a-Ship gaat ook bevrachten

De schepen van de coöperatie Rent-a-Ship kunnen vanaf begin deze week ook voor een prijs per ton of voor een blokvracht worden bevracht. Daartoe besloten de leden eind vorige week unaniem op een vergadering.

‘We hebben met alleen daghuur niet voldoende werk om de schepen van de coöperatie aan de praat te houden’, zegt directeur Anton van Megen. ‘En we willen uiteraard graag varen. Daarom hebben we deze stap gedaan. We hebben sinds de oprichting 14 dagen achter de rug. Er is een heleboel gebeurd, maar we krijgen te weinig werk. We gaan nu op een andere manier meer service bieden aan de bevrachters.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (111)

  • ERWIN VAN BRUSSEL!!!
    Hoogstverbaasd lees ik u reactie!
    U bent degene die heeeeeel veeeeel woorden PRO-Eubo hebt GESCHREEEEEEUWD!! U was degene die het hoogste woord voerde op SCHippersvoorschippers…
    Iedereen die niet voor eubo was, was gek!
    En nu draait u om!!
    Heeeel erg vreemd…
    Ik geloof absoluuut niet in EUBO, maar zoals u doet…
    Heeeeeeeeel vreemd, u weet zelf niet eens waar u voor staat.
    En tja logisch dat de eubo niet slaagt, als iedereen gaat doen zoals u!
    Enne dat schip inruilen…… je kan wel doen als of je het goed geschoten hebt…. maarre was het geen privé reden……? LUL niet zo op deze site!!!!!

    Geplaatst door: roosje die wel effe verbaasd is! op
  • Beste Maria ik lunch regelmatig met een persoon die voor banken bedrijven in de glas en tuinbouw doorlicht en hij heeft nu al bedrijven in de binnenvaart op zijn lijstje gekregen voor volgend jaar .
    Maar je kan toch zelf ook wel rekenen een gemiddeld 110 meter schip koste op de 4 miljoen euro daarvan zit er vaak een 800000 eigen vermogen in en iets meer dan een 1 miljoen staatsgarantie stel dat dit schip een miljoen opbrengt blijft er voor de bank maar een miljoen verlies over die ze van hun totale winst afschrijven dan zit je nog maar met een verschil van 500000 euro Dan heb ik nog niet over de Btw gesproken van 19% over die 1000000 want dan is het verlies nog maar 300000 dus denk nou niet dat als iemand in een uitzichtloze positie zit en er steeds bij geleent moet worden ze de boel niet stoppen om hun verlies te beperken

    Geplaatst door: jansen op
  • tot mijn spijt mag ik geen tv hebben volgens mijn geloof . slimme marie er is nog en plaatsje vrij op het parlement naast mij als je wil maar ik denk dat je liever tv kijkt .

    Geplaatst door: iedereen de lul op
  • @Iedereen de l*l, Kan me vergissen maar met zulke manier van schrijven kan ik me haast niet voorstellen dat U in zulke posities terecht komt U heeft er zeker bij gezeten maar dan voor een tv en of monitor of zelfs in een kroeg

    Geplaatst door: Maria op
  • BESTE MARIA

    ik ben toevallige niet iemand die in de zetel zit en naar iedereen sta te wijze !!!!! ik
    heb zelf vergaderingen mee gedaan in het parlement waar banken bij waren en kan alleen bevestigen dat de banken er zo over spreken dus beste maria het waren wel de mensen met stropdas die u noemt de bankman dus maria de harde waarheid helaas ik zou het liever ook anders zien .
    vriendelijke groeten aan al de collega\’s
    dit is waarheid en zeg niet nadien verdomd het is waar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    één gewaarschuwd man is er twee waard

    Geplaatst door: IEDREEN DE LUL op
  • Logo’s is de eerste die (deels) los komt van wat ik het ‘Kostprijsdenken’ wil noemen.
    Door de kostprijs maar te drukken, denken vele niet eerder falliet te zijn; niet
    eerder als die veel besproken buurman in ieder geval!
    Wat goed is voor een éénling, hoeft nog niet het goede antwoord te zijn voor de hele
    bedrijfstak. (Denk aan de Lemmingen, en de periodieke afgrond)

    Is het spreekwoord niet:
    Wat u niet wil dat Ú geschiedt, wens dat ook een ander niet!

    Zolang ondernemers zichzelf geen ondernemersloon/privé toewensen, zich geen post
    winst/risico permiteren én ook geen overhead kosten berekenen in hun calculatie’s.
    Dan zijn we nog steeds bezig met een ‘Race-to-the Bottom’!

    In Logo’s maar ook in de bijgewerkte(2009) kostprijs-excellsheet kan (en zou moeten)
    er jaarbedragen ingevuld worden voor dergelijke posten.
    Zie als voorbeeld:
    http://alturl.com/5sqem

    Professioneel werken begint met profecioneel calculeren en minimaal gecalculeerde
    bedragen (lees; kostprijs Plús(!) extra reserveringen, ondernemingsbeloning,
    winst/risico, etc.):
    Dus de compleet gecalculeerde bedragen ook omzetten in daadwerkelijke opdrachten;
    reizen of periode-/blok-bevrachtingen tegen een acceptabele all-in vrachtprijs!

    PS.:
    Aangeboden directe toezending van de laatste versie(2009) van het kostprijsprogramma
    geldt nog steeds. Benader ons maar via een rechtstreekse reactie.

    Indien er voldoende wens is, kunnen we ook de recentste loontabellen inbouwen 2010(of
    later ook 2011?).

    De link op de site van Kantoor binnenvaart blijkt down te zijn, die via Jofra werkte
    vanochtend nog. …

    Met Vriendelijke Groet,

    Geplaatst door: C. Janszn. op
  • Dus toch……..!!!!

    Geplaatst door: trendwatcher op
  • @Iedereen de l*l, waar haalt U de zekerheid vandaan dat er schoon-schip gemaakt gaat worden
    ben daar erg benieuwd naar Want het lijkt me niet dat een man met stropdas die toevallig een bankman is U gaat vertellen dat dit op de rol staat Nogmaals ik hoop ondertussen dat er een verandering komt want ook ik ben ondertussen in zak en as aan het geraken En ook ik snap niet waarom de mensen niet gewoon hun prijs vragen en blijven volhouden Ondertussen zijn we er wel achter dat steeds meer dezelfde mensen aan het varen zijn Een bevrachter zei tegen ons dit bieden we je niet aan dat doen we aan diegene die last hebben van de geeuwhonger…Dus de conclusie is getrokken Ga eens te rade bij Uw zelf (doe ik nl ook)Want ik kan me niet voorstellen dat U op deze manier toch een onbezorgde feestdagen/vakantie kunt houden

    Geplaatst door: Maria op
  • eubo of geen eubo
    het zit tussen de oeren van de schippers gewoon vragen wat je nodige hebt einde verhaal .de eubo is niet in geslaagt om het op te starten tot één spijt toe maar geen nood als de schippers niet gaan verandere gaan de banken hun werk doen binnen kort en het zal er sneller zijn dan je denkt dit jaar gaan er al koppen rollen tot mijn spijt of we zullen massaal moeten bij vragen bij de vrachtprijs en gaat niemand zijn kapital van onder zijn reet gehaald worden .
    dus beste collega’s er kan betaald worden dat is zowiezo al bewezen .
    vriendelijke groeten van zak in as

    Geplaatst door: iedereen de lul op
  • Ik heb bij de oprichting van de eubo gewaarschuwd dat het geen bevrachtingskantoor moest worden en er werd toen gezegd:nee dat zullen we nooit worden.
    Ik heb mijn grote schip (gelukkig) verkocht en een 85meter ingenomen dus is niet meer direkt op mij van toepassing. Maar ik vind het belachelijk dat jongens die zich sterk gemaakt hebben voor de eubo nu daar staan zonder enige ruggesteun van banken. Kunnen de mensen niks als het voor eigen rekening is,nou sorry hoor,ik lag overal 7-14 dagen leeg omndat ik niet voor afbraakprijzen wilden varen en dat kost ook geld en dan kun je ook rustig een maand stilliggen voor eigen rekening. Kom nou zeg waar zijn de daadkrachtige ondernemers. Als je niks meer hebt( realiteit) kun je ook niks verliezen.
    en het gezegde of de gedachte van wat de buurman zegt als jij naar de klote is ook al achterhaald. Ik was ook bijna kapot. Maar ik had wel een rechte rug en kan iedereen nog steeds in de ogen kijken. Gewoon een kwestie van je principes overeind houden. Per ton bevrachten doen al zoveel bevrachters. Daar heeft nioemand de EUBO voor nodig . Die gaan de prijzen niet echt op lange termijn optrekken. Sorry,maar in mijn ogen is de eubo gewoon mislukt en moeten de mensen daar ook conclusies aan verbinden.

    Geplaatst door: erwin van bussel op
  • Beste Maria ik had u verhaal nog niet helemaal gelezen maar wat ik er nog aan toe wil voegen is dat ik ook een onderzoeks rapport kan maken ,maar dat wil nog niet zeggen dat daar naar geluisterd word en dat is bij de heer Verberk ook zo banken gaan alleen voor de winst en springen er altijd uit financieel geloof daar maar in .

    Geplaatst door: jansen op
  • Ten eerste hoop ik dat niemand failliet gaat ,maar dhr waar ik vrijdag meezat te praten sanneert in de Betuwe op het moment tien bedrijven word gewoon de stekker door de bank uit getrokken klaar want het is uitzichtloos en net wat jullie zeggen het is niet alleen kommer en kwel in de tuinbouw er zijn er ook die gewoon nog winst maken en dat is in de binnenvaart ook zo .
    Vraag je prijs dan hoeft het misschien niet zover te komen.

    Geplaatst door: jansen op
  • zelf de prijs bepalen valt blijkbaar niet mee. waarschijnlijk hadden een hoop schippers een onvoldoende voor rekenen en waren ze heeel goed in spieken hoe de buurman het deed. jong geleerd, oud gedaan….

    Geplaatst door: Theo op
  • @Jansen.

    Grappig dat je over de tuinbouw begint.
    Ook daar is het niet alleen maar kommer en kwel.
    Sterker nog in sommige sectoren is er afgelopen jaar erg veel geld verdiend en hebben ze het beste jaar gedraaid van de afgelopen 10 jaar.
    Terwijl het jaar ervoor een erg groot verlies geleden is.

    Weet je wat ook grappig is om te weten?
    Ook in de tuinbouw doen ze veel met cooperaties.
    Laat dit nou net het instrument geweest zijn die redelijk veel rust op de markt gebracht heeft en een redelijk stabiele afzet markt met bijbehorende stabiele prijzen voor de ondernemers teweeg gebracht hebben.

    De volgende stap die nu gemaakt word is dat grotere tuinders zelf afspraken maken met supermarkten en grote ketens.

    Ik ben zelf geen voor of tegen stander van coop’s.
    Wat ik wel kan zeggen is dat de binnenvaart echt niet zo’n vreemd buitenbeentje is als vaak word gedacht.
    In veel sectoren komt er erg veel overeen.
    In sommige bedrijfstakken zitten erg veel vergelijking.

    Waar het omgaat is dat je zelf de prijs bepaald. Met of zonder coop’s.

    Geplaatst door: Bert op
  • Het is ontzettend jammer dat EUBO een verkeerde weg is/was ingeslagen met het verhuren van schepen.
    Het is een wil op leggen wat niet in een paar weken/maanden geregeld is.
    Om nu nog te slagen met EUBO zal niet mee vallen en dit is doodzonde.
    Er is na mijn idee te makkelijk gedacht over het slagen van zo,n project maar vooruit dit ter zijde we hebben natuurlijk meer aan oplossingen.
    Wat ik al eerder zei met een verkeerde start zal het niet meevallen waar ik nog wel heil in zou zien is het volgende,

    Een nieuw systeem van bevrachten.
    Zoals al eerder benoemd in de reactie,s een digitaal beurs systeem.

    Met vooraf vastgestelde vervoersprijzen die je zou kunnen bijstellen met -10% of +10%.
    Voorwaarde,s 24/24 met elke 24 uur extra een opslag van 0,75.
    De verlader of bevrachter kan een traject invoeren en hiermee komt er automatisch een prijs uit rollen.
    en vul het maar verder in (ik loop bij me,n laatste punt vast wat als je niet leegkomt en je heb toch die reis aangenomen wat dan?]En zo zijn er nog veel meer stukken maar misschien na enige suggestie,s over zo,n plan kunnen we komen tot een sluitend concept.
    De manier van bevrachten wat EUBO nou wil bestaat natuurlijk al lang en kun je waarschijnlijk ook niet op een gezonde manier voortzetten.
    Er zijn genoeg andere cooperatie,s die het precies op een dezelfde manier doen
    endaar al een gezonde basis hebben staan financieel/personeel en niet te vergeten klanten.
    Als je de EUBO wil onderscheiden in deze markt zal je toch met iets vernieuwends moeten komen en niet de strijd willen aangaan met bevrachters of andere cooperatie,s.
    Door zo,n systeem toe te passen heb je veel meer kans van slagen als met deze manier.
    Voor de rest respecteer ik de enorme inzet van de leden,bestuur en Anton maar in deze vorm weer verder is na mijn idee niet de juiste en niet haalbaar.
    Veel succes en mijn advies zou zijn trek je voorlopig terug uit de markt en kom met iets vernieuwend terug bv met het boven genoemd systeem.

    Geplaatst door: GMA op
  • @Jansen Heeft U toch het onderzoeksrapport van Verberk niet goed gelezen er gaan geen faillissementen vallen citaat Het mag niet het hoeft niet en het gebeurd niet Dus ….waar heeft U het over en waar baseert U het op. Dat we het (ondertussen) hopen dat is weer iets geheel anders…
    Iedereen is zo bezig met anderen de schuld te geven dat ze hun eigen misstanden uit het oog zijn verloren Als men nu eens gewoon gaat handelen met de wetenschap dat er toch geen faillissementen vallen Ga dan toch op zijn minst te werk dat je een kostendekkend tarief vraagt…Wat maakt het uit 1 week stil of 2 weken (Er wordt toch geen faillissement uitgesproken) en uiteindelijk komt daarmee meer van terecht want met die houding krijgen we wel de vracht omhoog… Wat is er nu nog te verliezen..Denkt U werkelijk dat er op deze manier überhaupt (voor de lange termijn) nog iets boven water gevaren gaat worden voordat er aan de oude dag begonnen (mag) worden
    We hebben niet alleen het RaS EUBO of wat dan voor coöperatie nodig U heeft OOK Uw zelf nodig die eens gaat nadenken wat dit voor zin heeft om op deze manier door te gaan en niet wachten op een ander Als er genoeg eens hun verstand gaan gebruiken gaat het vanzelf beter worden Maar daar is wel een beetje doorzettingsvermogen (met lef) voor nodig… en niet alleen de ander…maar uiteindelijk wel MET een ander
    We zijn een te ongeduldig volkje en daardoor zijn we er in beland en als we zo ongeduldig blijven komen we er NOOIT meer uit…Want meer werk komt er niet maar wel meer schepen
    We kunnen hopen op laag water en op andere toevalligheden maar die zullen het probleem niet echt oplossen Dat kunnen we alleen zelf Maar willen we wel dat het beter wordt Of moet er altijd iemand anders iets organiseren waar we altijd achteraf tegen aan kunnen schoppen Zijn we werkelijk zo zielig bekrompen volkje
    We kunnen blijven hangen en elkaar moed in blijven praten dat het vanzelf een keer beter wordt maar werkelijk daar lukt het niet meer mee Het is nu tijd voor DOEN!!!/en uitvoeren
    Laten we maar nu maar eens gaan beginnen met een tarievenlijst samen te stellen wat de bodem is Want dat heeft gewerkt in februari (ja dat er mensen zijn die denken dat alleen massa kassa is die moeten nu meer eens na gaan denken Want dat is een soort van bekrompenheid..)
    Ik ben ondertussen heel moe aan het worden….

    Geplaatst door: Maria op
  • Ik ben bang dat volgend jaar de klappen gaan vallen de glas en tuinbouw is op het moment aan de beurt daar gaat de een na de ander failliet of word verplicht gesanneert en daarna is de binnenvaart aan de beurt want de BBZ is maar voor drie jaar de voorwaarden van het borgstellingscrediet zijn volgens mij maar voor 2 jaar op gerekt Banken kunnen niet al hun investeringen in 1 keer afwaarderen .Dus ik ben benieuwd als er totaal geen perspectief is wat er dan gaat gebeuren .Dus schippers denk niet dat dit altijd zo door kan gaan.

    Geplaatst door: Jansen op
  • Wat je allemaal lees dat aleen maar verwijten na degenen die door hebben gevaren.en je krijg toch nooit alle neuzen een kant op en dat zal ook wel nooit gebeuren ook

    Geplaatst door: doet er hier niet aan toe op
  • Schipper wat een langdradig verhaal, waar niets nieuws in staat, alleen wil k U er even op wijzen dat jullie niet altijd in, wij, vorm moeten schrijven. Want, IK en de meeste van mijn collega,s voelen en zijn niet schuldig aan deze malaise, dus wil ik daar ook niet op aangesproken worden!

    Geplaatst door: klaas op
  • Beste Collega’s,

    Ik heb veelvuldig bovengenoemd artikel gelezen, erover nagedacht een getwijfeld of ik erop zal reageren maar ik kan het niet laten dus bij deze:
    • Het Ras – Concept was naar de nodige aanpassing een goed plan en een basis op weg naar een hoger tarief wat wij als binnenvaart nodig hebben om onze schepen te kunnen exploiteren, met financiële steun van alle binnenvaartbanken had er ook een fundament kunnen liggen binnen het Ras – Concept wat voor rust in de organisatie had geleid.
    Hierbij mijn gedachte:
    1.) Financiële steun van de binnenvaartbanken ten sommen van op zijn minst 5 miljoen euro was het fundament van het Ras – Concept
    2.) Het Ras – Concept was een goede basis om mee te beginnen en aangezien wij als leden de tarieven bepalen voor het heden en de toekomst lach er een basis de tarieven om te beginnen op acceptabel niveau te krijgen. Een stevig fundament en een degelijk basis is op de lange termijn de sleutel tot succes maar helaas mislukt.
    Of u nu voor of tegenstander was of bent van het plan speelt hierbij geen rol. Je collega schipper, de bevrachter (verlader) , de makelaar of de bank de schuld geven lost ook niks op en speelt hierbij ook geen rol zowel is dit alles van ondergeschikt belang. Als we ons zelf eens de schuld geven en zelf de problemen in kaart brengen en zouden toegeven zijn we al een heel eind en eens beseffen dat we het met zijn allen anders moeten doen als in de afgelopen 2 jaar is dat een goed begin op weg naar succes.
    Als ik het Rapport van binnenvaart – ambassadeur Verberk lees vat is samen dat samen werken de sleutel voor de toekomst is of te wel de sleutel tot succes en wordt ons dan ook allen geadviseerd. De rest van het rapport voegt niks toe en trapt dhr Verberk deuren open die al open stonden oftewel stelt hij conclusie die we al wisten maar niks meegedaan hadden en neem ik het Rapport Verberk verders dan ook niet serieus om de simpele reden dat Dhr Verberk zelf ook niet is staat was in het verleden een gezond bedrijf als Martin-Air te continueren, sterker nog Dhr Verberk was is staat het met 2 jaar bijna naar de klote te helpen.
    We weten allemaal hoe het afgelopen is en ik vat voor u samen:
    Voor de opstart fase van het Ras – Concept hadden we ook al lager water maar dit leidde niet tot duidelijk hogere vrachten ondanks dat er lading aanbod voldoende was al het hele jaar door, enkel bleken we niet in staat gezamenlijk de markt te reguleren en te dicteren terwijl dat toch wel het simpelste is, de bevrachter of de opdrachtgever (verlader) heeft de lading maar wij de capaciteit het te kunnen vervoeren en zonder ons hebben ze niks aan al die lading met als resultaat dat minimaal 90 % al bijna 2 jaar bezig is zijn tekorten te beperken door zijn reserves op te varen, zijn reserves stabiel te houden maar om te proberen reserves op te bouwen voor de toekomst om u bedrijf ook na reparatie en onderhoud van voortbestaan te kunnen garanderen is minstens 90% niet gelukt.

    Wat vele vergeten is dat tekorten beperken misschien een noodzaak kan zijn voor hooguit 3 maanden of te wel op korte termijn maar niet 2 jaar zoals nu het geval is, iedere dag dat u tekort bent gekomen is minimaal 1 dag die u ook weer boven u kostprijs moeten zitten om quitte te draaien maar feitelijk gezien moet de som nog hoger zijn want reparatie en onderhoud kunt u blijven beperken of uitstellen maar de dag nadert dat de klap zo groot is dat de bedragen zo groot zijn of worden en het niet meer te betalen is en u vaart zich zelf van de vrije markt, en u hand op houden bij de bank heeft geen zin want u krijgt net als ik geen cent meer of dient u privé eigendommen te verpanden bij het verstrekken van een nieuwe lening. Dan is het nu ook zo dat onze schepen amper nog waarde hebben doordat er geen vraag is en daar tegenover wel een heel groot aanbod wat ook marktwerking is. Conclusie is dat de spaarpot leeg gevaren word of is en meerdere onder ons al langere tijd meedoen aan negatief sparen wat gunstig is voor de bank maar niet voor ons allen en voor die mensen die nog een kleine spaarpot hebben of reeds leeg is of vol zit in de vorm van negatief sparen onze schepen geen of amper nog waarde hebben en het wachten is dan ook in het ergste geval dat u of ik een hoofdmotor moet reviseren of een nieuwe hoofdmotor moet plaatsen wat dan niet meer gaat omdat we met zijn allen geen geld meer hebben of krijgen van de bank.
    Toen bekend werd dat het Ras – Concept van start ging zorgde dit voor paniek bij de bevrachters, gelet op het feit dat het water lager werd, de silo’s en bakken vol werden gedraaid en vol begonnen te raken dreef dit de prijs op. De Ras – schepen en wij als vrije particulieren konden weer enigszins 14 dagen kostendekkend in de rondte varen, vele van u kreeg weer dollar tekens in hun hoofd of ogen. Er waren 2 groepen bevrachter, 1 groep betaalde bij wat gevraagd werd in de vrij markt of pakte een Ras – Schip en accepteerde de vrije markt en de 2de groep bevrachters betaalde liever een godsvermogen voor de silo,- of bakken ruimte en het daarmee gemoeide extra overslag kosten en vertelden de klant dat er geen (goedkope) schepen beschikbaar waren om hun lading te vervoeren en met 2 weken was hun doel bereikt, het water steeg en iedereen kon weer laden zoveel als hij wou, Het Ras stopte met hun concept en ging vervolgens ook bevrachten en we zijn weer volledig terug bij af. Tijdelijk waren er circa 75 schepen door Het Ras – Concept uit de markt gehaald en we weten nu met zijn allen hoeveel overcapaciteit we hebben en dat gezien op het totaal aantal schepen we hebben in de binnenvaart stelt dat niks voor, ik reken even uit: Ik heb onthouden dat onze vloot uit circa 3000 schepen bestaat en dat is 100%, 100% delen door 3000 schepen en vermenigvuldigen door 75 schepen is circa 2,5 % overcapaciteit. Feit is door het stijgen van het water en het terug op de markt brengen van de circa 75 Ras – Schepen dat we zoals gezegd weer terug bij af zijn,
    Welke conclusies kunt u uit bovenstaand verhaal dan ook trekken? Welke conclusie gaf onze Binnenvaartambasadeur? Inderdaad, samenwerken. Al zijn wij met zijn allen dit niet gewend, zo niet groot gebracht hoe dan ook welke keus heeft u anders,?Wij moeten ons verenigen, ik zeg niet dat dit met eubo of het ras moet maar als wij niks doen doet het een ander straks wel maar wel ten nadelen van ons allen, dit is slechts een kwestie van tijd en de markt straks zijn werk gaat doen, namelijk de bank zal u dwingen u sleutels in te leveren, u failliet verklaren en u met de rest schuld opzadelen waar u nooit van zijn leven meer onderuit komt en u kunt u vrouw, kinderen en klein kinderen niks meer bieden dan pas ben je werkelijk de ondernemer van het jaar, en let wel voor de mensen die mogen blijven varen succes met uwer schepen want na het uitroepen van massale faillissement zal het voor u de rest van uwer werk carrière ook niks meer worden eerdat de schepen weer de waarde hebben die het nodig heeft om u van een fatsoenlijk pensioen te voorzien en kunt u werken tot u er letterlijk en figuurlijk erbij neer valt, nou nou wat een vooruitzichten!!!
    Ik ken nog wel een paar argumenten opschrijven welke onze markt zouden helpen maar wou het hier maar even bij laten.

    Ik wens iedereen veel succes en wijsheid toe en hoop dat na het lezen van dit lange commentaar u weet wat ons allen te doen staat namelijk ons verenigen en samenwerken en elkaars gedachte en meningen respecteren, niet elkaar beconcurreren of de schuld geven maar u eigen broekriem ophouden. Iedereen een goed weekend gewenst en een goede vaart!!!

    Geplaatst door: Schipper op
  • Beste bekende onbekende,

    Als zelfstandig ondernemer heb ik vanwege de crisis inderdaad verschillende tevreden opdrachtgevers gehad en onder hen meerdere vrienden gemaakt. Maar daar gaat het hier niet over.

    Ik vind het prima dat er moraalridders zijn die mij aanspreken op uitlatingen op dit forum. Maar als ze het beste met me voor hebben, dan reageren ze rechtstreeks en niet via dit forum. En als ze niet het beste met me voorhebben, vind ik dat ook prima, maar dan wel met het vizier omhoog.

    Toen ik ruim drie jaar geleden in de Binnenvaart stapte, was dat niet met de illusie dat mijn bijdrage louter vrienden zou opleveren. Maar als ik iets opschrijf, dan is dat wel gebaseerd op ervaring en soms door een aantal zaken te interpreteren en tot een logische conclusie te komen. Niet altijd leuk voor de partij die het aangaat. Daarbij schrijf ik zoveel mogelijk over de zaak en zo weinig mogelijk over een persoon (lukt niet altijd). En als je overal je naam onder zet, omdat je van openheid en eerlijkheid houdt, dan krijg je reacties zoals hier onder. Fouten maken doe ik ook en als ik me daarvan bewust ben, bied ik – zonodig openbaar – mijn excuses aan.

    Of je het gelooft of niet, bekende onbekende, ik wil dolgraag de varende binnenvaartondernemers helpen aan een beter bestaan, voor zover dat binnen mijn competenties ligt. Niet alleen voor hen, maar ook voor alle bedrijven die dienstverlenend zijn aan de Binnenvaart. En ja, daar hoor ik zelf ook bij. Ik kan mijzelf geen liefdadigheid permitteren.

    Geplaatst door: Roelof Kingma op
  • Geachte heer Kingma,

    tipje mijnerzijds, verdiep u eerste eens in de werken handelswijze van u andere werkgever(namelijke een relatief grote bevrachter)die verschilt namelijk nauwlijks van andere bevrachtingkantoren, en als u werkelijk begrijpt waar u het zelf over heeft dan zult u waarschijnlijk toch iets anders denken over de beroepsgroep zoals u nu doet voorkomen.

    Mvg
    een bekende onbekende

    Geplaatst door: Bekende onbekende op
  • Eerst een opmerking over de allereerste reactie op het artikel. Op het Vaart! Forum heb ik eens de opmerking geplaatst over het tarief waar op dat moment voor werd gevaren, nl. €1,85/TON!! en vergeleek dat met het onbetwiste tarief van TNT Post van €0,44 op een envelop tot 20 GRAM!! Wie is er nu slim bezig en kan goed rekenen? (even los van de duizenden postbodes die moeten verdwijnen)

    Over samenwerking het volgende. De bevrachters doen het ook. Onlangs ontving ik een e-mail van een bevrachter die in de wandelgangen had gehoord dat er een e-mail was gestuurd naar bevrachters en dat hij die niet had ontvangen. Hij merkte ook nog op dat hij even een rondje bevrachters had gebeld en dat niemand mijn e-mail had ontvangen. En dat klopte wel, want hij was nog niet geschreven. Bevrachters hebben dus onderling contact en dan ontstaat al gauw de verdenking dat er meer is dan alleen maar een onschuldig telefoontje over een e-mail. Waar rook is, is vuur, toch?

    Er wordt wel geroepen dat bevrachters veel meer rekenen dan de 5% die ze roepen. Ik denk dat dit mogelijk is en dat in de ‘goede tijd’ behoorlijke reserves zijn aangelegd (zoals onlangs op dit forum werd gepubliceerd). Vanuit die reserves worden nu hogere tarieven betaald om schippers bij coöperaties als RaS vandaan te houden, omdat de RaS een bedreiging is voor hun positie. Reden temeer lijkt me om rechtstreeks naar verladers te gaan en daar transparante tarieven neer te leggen. En met transparant bedoel ik: Inzichtelijkheid over de kosten van de coöperatie en wat de schipper ontvangt. Ik geloof dat RaS een verlengstuk kan zijn van de missie van grote verladers, daar waar het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Goed voor de continuïteit van onze duurzame sector en goed voor het hart.

    Geplaatst door: Roelof Kingma op
  • Mensen voor je een reactie plaatst denk dan eerst goed na. veronderstellinge en gehoord van die en die moet je vaak toch achteraf zeggen dat het maar een halve waarheid is/of helemaal niet klopt.
    wat is de toegevoegde waarde.
    laat iedereen in z’n waarde.
    mensen willens en wetens beschadigen moet je niet willen.
    is voor heel de bedrijfstak niet goed.

    Geplaatst door: Cor Heuvelman op
  • Wat een verschrikkelijke ‘puinhoop’.
    Laat de tijd toch z’n werk doen!!!

    Geplaatst door: carina op
  • @subaru rijder
    By the way Subaru outback een zeer goede auto erg weinig storingen.
    Ik rijd hem niet,ik heb waarschijnlijk meer storing/rep. en toch ben ik tevreden met mijn auto.
    Begrijp je wat ik bedoel?
    Hoe goed een plan ook lijkt,je zal toch altyd andere meningen houden.
    Dat MOET kunnen

    Geplaatst door: Friese stijfkop op
  • @gerrie,

    U heeft gelijk. De binnenvaart moet hervormen. Met als doelstellingen, betere omstandigenheden op het gebied van inkomsten,vrije tijd,ondernemersschap etc. Het vereist een andere denkwijze dan die ons geleerd en ingebakken is. Daarvoor zijn geduld en middelen nodig. Probleem is dat veel ondernemers de middelen en het geduld niet hebben. Daar kan de ondernemer niks aan doen, dat is nu eenmal zo gelopen in 2008 en 2009.
    Ik denk dat men zich beter naar de overheid kan wenden, en heel groot HELP ONS op het binnenhof kan gaan schreeuwen.

    Verder wil ik iedereen wijzen op de huisregels.

    Geplaatst door: dude op
  • @ Friesche stijfkop– Als ik de NPRC mannen zo hoor dan kunnen die hun hoofd redelijk boven water houden.—

    Manier van bevrachten is niet gunstig voor ons. Coops schippers en bevrachters onderbieden elkaar. Ook met de gedachten in ons achterhoofd. Leegtijd halen we nooit meer in!! , Dus hou het schip in beweging. Voor een kwartje minder laat ik geen reis lopen.
    De eubo gedachte was/ is. We bieden mensen een prijs per dag, die de meeste nu niet hebben en waarvan ze alles kunnen betalen.

    Wanneer we dat aanbieden. Loopt het storm met leden, kost het een paar dagen leegtijd en wij als schippers maken de prijs.
    Bevrachters kunnen aardig inschatten hoe duur het is via de Eubo en met veel leden had het gewoon gewerkt. Dus de bevrachter had dan ook niet voor veel te weinig ingeschreven op werk/ kontrakt. Maar de concurrent van de bevrachter heeft hetzelfde probleem.

    We hebben gezien er is ongeveer 75-100 reserve / overcapaciteit aan schepen.
    Daarbij was de gedachten ook nog , iedereen 14 uur varen en het liefst 6 dagen in de week. Dan had je met zijn allen helemaal niet veel leegtijd gehad elke zondag vrij en een redelijke vrachtprijs. De bevrachter had weer gewoon van zijn provisie kunnen leven,

    Waar is het fout gegaan met leden werving?? Ik denk dat we onderschat hebben: relatie bevrachter en bijna alle schippers korte termijn denkers zijn. De angst voor het onbekende. Er werd altijd geroepen: “het gaat niet werken” Ja net als met reclame, wanneer je het vaak genoeg hoort, zal dat wel waar zijn.

    eubo lid vanaf het begin.

    Geplaatst door: subaru outback rijder op
  • schippers zijn geen ondernemers en varen is een must! Zelfs het basisregeltje, er moet meer binnenkomen dan er uit gaat, snappen ze niet.

    Geplaatst door: Theo op
  • Ik had veel respect voor de mensen daar maar daar is totaal niks meer van over. Om al na 2 weken het roer helemaal om te gooien, ze konden niet om ras heen nou dat zien we dus nu. En nu als bevrachter verder want er wordt nu waarschijnlijk bijna geen schip meer gehuurd. Kan me voorstellen dat een hoop mensen zich belazerd voelen.

    Geplaatst door: jaco op
  • Goed morgen allemaal,
    als ik hier de berichten zo lees valt me het een en ander op: Hebben er nu werkelijk zoveel mensen onder een stoeptegel gezeten onder schooltijd? Kan ik me niet voorstellen.Dan als je loopt en steeds achteruit kijkt val je toch vanzelf een keer op je snuffert, waarom doen we dat dan wel met zaken doen? De VEKA groep staat in de Quote top 500, wel dankzij wat er verdient is met zaken doen en de scheepvaart die het er grif voor betaalde.Hebben zoveel schippers echt varen als hobby? Met andere woorden een hobby kost je geld en het bedrijf mag dus geld kosten in plaats van dat het een winst gevende onderneming is?
    Dan, zou het kunnen zijn dat er mensen zijn die nu gaan proberen om met verladers rond tafel te gaan zitten om zo het geld dat bij de tussen handel blijft hangen naar de schipper te laten vloeien?? ENG HE veranderingen?? Waarom willen er zo weinig mensen nog in ons eens zo mooie vak? 18u per dag werken en nog maar op minimum loon zitten? Sorry daar word ik wel een beetje verdrietig van. Prettig weekend allemaal.

    Geplaatst door: Gerrie op
  • Job,

    Dat klopt inderdaad dat ze vrij gaan bevrachten,
    Maar maak je geen zorgen dat ze te duur zijn.
    Het is nu al de dumpput voor lading die ze op de vrije markt niet kwijt raken. Er zijn al een aantal voorbeelden dat ,ras, onder de marktprijs zit. Op zichzelf niets mis mee, want de goedkoopste is uiteraard aan de bak, maar het bewijst wel het denknivo van Eubo en ras, zijn niet de beste ondernemers die daar deel aan nemen!

    Geplaatst door: klaas op
  • Ik lees dat ze nu ook per ton of blokvracht gaan varen. Denken jullie dan dat er dan wel veel meer werk naar jullie toekomt. Jullie blijfen gewoon te duur op dit moment, zolang het op de markt goedkoper weg blijft gaan en zal er ook nu geen of heel weinig werk voor jullie komen. Ze gaan echt niet ineens 2 euro meer per ton betalen omdat het ras is. Er is heel veel werk en tijd door jullie ingestoken (respect) maar ben bang dat ook dit niet gaat werken.

    Geplaatst door: job op
  • Wat zijn de schippers toch een stel …….
    Altijd de vinger naar iemand anders wijzen (schuld van de bevrachters,banken,makelaars).
    Geef die mensen eens ongelijk dat ze van ons profiteren. Dat zouden wij (schippers) toch ook doen. Kijk maar naar de schippers die bevrachter of makelaars geworden zijn.We moeten eens de vinger naar ons eigen wijzen.Want schipper werden ineens ook al makelaar ff geld verdienen op zijn eigen collega\’s. We laten een nieuwbouw doen en 1tje voor zich zelf en de 2de voor de handel.
    En nu staan ze met tranen in hun ogen dat ze niet meer rond komen.
    Als wij nu eens met zen alle ballen aan ons lijf hebben dan zouden we nu allemaal tegen de kant gaan.Niet staken want dat is niet goed voor ons imago.Gewoon met allen telefoon dicht en niets doen. En dat geen 14 dagen dat is belachelijk kort.Gewoon 1 maand.
    Wie duft, en wie heeft de ballen aan hun lijf????????

    Geplaatst door: Kiekeboe op
  • @subaru rijder
    Ik wardeer je moed om met heel veel uitleg schippers in de eubo te krijgen.
    MAAR!!
    Als ik de nprc mannen zo hoor dan kunnen die hun hoofd redelijk boven water houden.
    In de goede tijd wilden al een heleboel schippers zich daar niet bij aansluiten,omdat ze het goed hadden ergens anders.
    In deze slechte tijd is dat bij veel schippers nog steeds zo.
    Nu gaat de eubo/ras in deze vijver vissen,met een heel nieuw plan,wazige zekerheden,die later weer ingetrokken werden,ingang datums die niet door gingen en ten laatste het hele RaS plan van tafel.
    Daarbij zijn er ook nog een heleboel schippers die de eubo zien als dumpput van over gefin.schippers en daar niets mee te maken willen hebben.
    Dan is het toch niet verwonderlijk dat schippers zich niet massaal aansluiten?

    Geplaatst door: Friese stijfkop op
  • JJ Den Breejen U zegt hier dat we slaaf zijn van de bevrachter.Maar ik ben geen slaaf van de bevrachter.Ik ben slaaf van ondernemers die miljoenen hypotheek hebben.En in de rondte varen of dat ze dat schip in hun zak hebben.En ik voldoe wel aan mij verplichtingen en dat begint aardig zwaar te worden.Dus als al die wanbetalers geen lid willen worden van RaS cq gedwongen worden door hun bank.Dan mogen ze van mij failliet.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • Als ik hier zo van alles lees begin ik mij een beetje te schamen dat ik schipper ben,dat er mensen zijn die niet in de eubo geloven daar kan ik nog inkomen maar dat er zo op afgezeken moet worden dat begrijp ik niet,en dan durven jullie nog niet eens je naam onder die flauwekul te zetten dat vind ik helemaal kinderachtig.
    de mensen die zich bij de ras hebben aangesloten hebben tenminste nog wat geprobeerd,maar er zijn er op deze site die commetaar hebben op alles maar die zijn heel graag slaaf van de bevrachter en hebben alleen een grote mond als er wat geprobeerd wordt en het niet gaat zoals we dachten.
    maar let er wel op als het straks mis gaat dan zijn zei degene die het hartste janken….
    dus wees een vent en zet je naam onder je stukje of durven jullie dat niet?????????mvg JJ Den Breejen MS LABORIEUX (zo hoord het)

    Geplaatst door: JJ Den Breejen op
  • Makelaar,

    Als jij makelaar bent, wil ik je wel eens een koopkontract zien maken, dat word dan lachen bij de notaris. Friese stijfkop heeft gelijk, alleen is de koper voor die 1,8 milj. euro nog niet gevonden. Makelaar, als je dat dan bent, probeer jij ze maar voor 2,5 milj. te slijten, ha ha!!

    Geplaatst door: klaas op
  • Nee makelaar en je hebt er ook niet een verkocht.Wat Friese stijfkop zegt de wanbetalers failliet laten gaan.En dat gepraat over die marktwaarde die in zou storten,en dat ze dan nog goedkoper kunnen varen.Dat zal dan wel,maar waarom zou iemand dat gaan doen.Als je een goed koop schip hebt kun je langer eigenwijs doen om een reis aan te nemen.Hoef je niet na 14 dagen poot stijf te houden(wat nu gebeurt bij EUBO schepen)van armoede een reis aan te nemen.En dan worden de ondernemers die nu aan hun verplichtingen voldoen weer op een eerlijke manier beconcureerd

    Geplaatst door: MVG JR op
  • @friese stijfkop….Je moet geen onzin verkopen he, ik bied de schepen idd een heel stuk goedkoper aangeboden maar je moet niet overdrijven, dat soort prijzen zijn NIET aangeboden, niet door mij en niet door mijn collega’s

    Geplaatst door: makelaar op
  • @dude
    Een vrije val van marktwaarde van de schepen?
    Wat denk je wat de echte waarde van de schepen op dit moment is?
    Dan bedoel ik niet de papieren marktwaarde.
    Een aantal weken terug werd er aan iemand die zijn schip een aantal jaren geleden verkocht had,en nu aan de wal woont,een nieuwbouw casco 110×11,40 aangeboden AFGEBOUWD voor 1,8 MILJOEN. Wat denk je wat die kostprijs doet met de waarde van de huidige nieuwbouw vloot?

    Geplaatst door: Friese stijfkop op
  • –De eubo leden hebben geen ballen, omdat ze na 14 dagen al gingen varen???—

    Dan heb je niet opgelet – de schepen die stillagen was precies de overcapaciteit.
    Met andere woorden -de Eubo leden hadden tot de kerst 2011 moeten blijven liggen – zodat de anderen konden varen??

    Kun je ook zien dat de overcapaciteit helemaal niet veel is. 1000 grote schepen en 75 tegen de dijk en de vracht stijgt 30%
    75 varen en 1000 tegen de dijk kun je één euro/ dag per ton vragen. 5 dagen varen in de week.

    Dan nog de schuld van de bevrachters, ben ik het niet mee eens. Er zitten er een paar graaiers tussen. Maar die hebben hetzelfde probleem al;s wij, elkaar onderbieden.

    Nieuwbouw de schuld geven is ook niet terecht. Want die niet nieuw bouwde kochten maar graag een jong schip en in een ketting verkoop is dan gewoon iedereen schuldig.

    Maarja waarom zou je jezelf de schuld geven, een ander de schuld geven is veel makkelijker.
    Waarom zou je helpen iets op te lossen, dat kan die ander toch doen???

    Geplaatst door: subaru outback rijder op
  • Beste stijfkop,

    Het opleggen van overgefinancierde schepen is een gepasseerd station, en voegt niks toe aan de stabiliteit van de markt. Eerder andersom, een vrije val van de marktwaarde van schepen.

    Geplaatst door: dude op
  • Dat er geen kritiek op andere samenwerkings verbanden was is niet zo moeilijk te verklaren. Er werd namelijk ook niet of weinig over gesproken.

    Dat de markt ze’n werk moet doen gaat ook wel gebeuren denk ik, als dit plan om die groep RaS leden bij elkaar te houden ook niet gaat lukken tenminste. Maar geloof me, dan zullen er andere slachtoffers gaan vallen als de meeste kritiekelingen wel graag zouden willen. Dan komt er nog bij dat de schepen geen bal meer waard zijn de eerste tien jaren. Kun je de meeste oudere schippers die n varen toch ook niet gunnen denk ik.

    Geplaatst door: toekijker op
  • @iedereen,

    actiepunt ambassadeur, HET OPRICHTEN EN STIMULEREN VAN SAMENWERKINGSVERBANDEN. 4 coop\’s is 2 miljoen ton. Dat is markmacht. Wie dat opzet is irrelevant.

    Als elke binnenvaartondernemer, bevrachter en verlader het rapport een aandachtig zou lezen en zijn opvattingen opstuurt naar de ambassadeur. Dan wordt er een kleine stap vooruit gezet. En niet zoals met de vrachten 2 vooruit en 2 achteruit.

    AMBASSADEUR; korte termijn. Men wil niet of het mag niet

    Wie denkt dat de particuliere niet onderuit kan gaan, dat is degene die in sprookjes gelooft

    Laat u niet van de wijs brengen door mensen die niet gehinderd worden door voldoende kennis

    Geplaatst door: dude op
  • Nou? hoe nu verder?
    Terug naar de basis en kijken waar het fout is gegaan.
    Conclusie:teveel schepen voor te weinig werk.
    Dus de over gefin.schippers technisch failiet laten gaan zoals Ger Veuger in het veleden ook al schreef.
    Want deze schippers kunnen met uitstel van afl.en bijschrijving van rente en een sociale uitkering van de woonplaatsgemeente,onder alle vrachtprijzen door.
    Dan kunnen we met de overige schippers weer aan een gezonde markt gaan werken op een eerlijke manier!

    Geplaatst door: Friese Stijfkop op
  • Beste Ongelofelijk,

    Vergeet niet ,wat er ook gebeurt! uiteindelijk is het allemaal de schuld van de bevrachter.

    Geplaatst door: Bevrachter op
  • Cdw ea.

    Ik denk dat VEKA jullie wel erg dankbaar is, over jullie ondernemersbeleid de laatste 10 jaar. Maar het was wel leuk op de BIVI sterke en slimme verhalen te vertellen onder het genot van een biertje en een paar leuke dames, natuurlijk allemaal betaald door Veka. Hoe dom kun je zijn?

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • kiekeboe schepen tegen de kant is weer een ander onderwerp.
    Dat hoort meer bij de binnenvaart ambassadeur.
    Die heeft daar over geschreven.

    Geplaatst door: cdw op
  • Beste,
    Een paar jaar geleden was een samenverkvb. knudde voor de mietjes.Toch.
    Een beetje ondernemer deeed het effe zelf.
    En als de hoofdmotor z,n tijd had om te verversen verdween hij in de krant.
    En nu?
    Zwarte Piet spelen,komt mooi uit het is bijna 5dec.
    Kop op met z,n allen en de marktz,n werk laten doen.
    Mazzels,

    Geplaatst door: Allie op
  • zo ze hebben eens 14 dagen stil gelegen. maar wat is nu 14 dagen dat is toch niets.Ik had toch gedacht dat de Eubo leden toch een beetje meer ballen aan hun lijf hadden.Ik heb al meer stilgelegen.
    En nu nog een bevrachter bij daar staan we nu net op te wachten.
    Gewoon die schepen die te ver gesprongen zijn eens tegen de kant.
    Wij moeten toch niet boeten voor die genen die aant zweven waren.

    Geplaatst door: kiekeboe op
  • eubo donateur,

    Hier kunnen we constateren wat jullie denk niveau
    is, ver beneden elk peil. Laten we hopen dat de redactie van schuttevaer dit verwijderd. Ik mag toch hopen dat het bestuur van Eubo U tot de orde roept.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • Tjonge wat zijn jullie toch goede zakenmensen Waarom is de vracht nu weer zover naar beneden dat er geen droog brood te eten is…Oh Maar dat heeft dan net weer een ander gedaan he

    Geplaatst door: Maria op
  • zakenman, wat is nou 16 dgn leeg, als je volgend jaar weer een normale omzet kan draaien, denk je nou dat A v M hier rijk van wordt? Vologens mij heeft hij hier alleen nog maar geld in gepompt!!!!
    Je kan toch wel een greintje respect opbrengen?
    De leden hebben gekozen om te beginnen dus u ook!!!!!!!!!??
    GR en veel suc6

    Geplaatst door: PIETER op
  • Misschien hadden jullie beter naar de signalen van anderen moeten luisteren!
    Er is al heel vaak gezegd dat het niet kan/gaat lukken. Dat bewijst ook wel waarom er “maar” 200 schepen waren van de zoveel duizend.
    Het plan was niet sluitend anders waren de banken er al meteen mee akkoord gegaan. Toen had u ook al eens bedenken kunnen nadenken waarom……..
    Nu niet de overgebleven schippers de schuld geven maar eerst kijken wat je zelf fout hebt gedaan.

    Geplaatst door: No Name op
  • @EUBO DONATEUR
    Kijk dat bedoel ik nu,schippers die een ander mening hebben worden allerlij onsmakelijke dingen toe gewenst.
    Jij(jullie) wordt niet gehinderd door enige zelfkritiek.
    Dus wat ik al eerder schreef: (slechte verliezers).
    Of harder geschreven:BEHOORLIJKE AROGANTIE

    Geplaatst door: Friese Stijfkop op
  • Respect voor ‘zakenman’ Die man begrijpt het tenminste.

    Geplaatst door: Andere zakenman op
  • Zakenman,
    Je hebt het perfect verwoord.

    Geplaatst door: Wouter op
  • Jongens wanneer leren we nu eens uit het verleden.Waarom stoten we ons steeds weer aan de zelfde steen. Een beurssysteem ( in een moderne vorm ) met een eerlijke verdeling is de enige manier voor de particuliere binnenvaart.

    Wie stemt ervoor?

    Geplaatst door: Ook zo’n ondernemer op
  • Ten eerste alle respect voor alle RAS leden die probeerde de scheepvaart in de lift te krijgen, maar jammer dat die andee 2000 NIET LEDEN het verpest hebben voor RAS LEDEN en zich zelf.
    Het is noch steeds jammer dat er veel schippers zijn die het liefst heel diep bij hun bevrachter in de kont kruipen om daar de laatste restje stront op te eten en met de staart tussen de benen ook nog dank u wel zeggen.
    Besef wel dat de stront die je eet wel de restanten zijn van het lekkere eten wat wij aan de bevrachter geschonken hebben.
    In veel branches werken de mensen samen en hebben ze een goede boterham waarom zijn wij tevreden met stront.
    Het is lang geleden in de beschaving dat mensen genoegen namen met hun eigen uitwerpselen.
    Denk hier eens over na, het is jammer dat er zich zo weinig mensen aangemeld hebben bij de EUBO.
    Als er minimaal 500 mensen zich aanmelden, en als groep een bepaalde strategie bedenken zouden we weer lekker kunnen eten.
    En er moet best iets te bedenken zijn om iedereen in zijn waarde te laten maar toch een lekkere boterham te eten te hebben, dat willen we toch allemaal. Als iedereen die tegen mij gezegd heeft schippers krijg je niet op een lijn zioh aangemeld had dan waren we met meer als 500 geweest.
    Ik hoop dat u hier een verstandig kommentaar op heeft hier op op de EUBO site.
    Ik wens iedereen veel wijsheid maar bedenk wij moeten gezamelijk slimmer en sterker worden dan de bevrachters anders word het niks.

    Geplaatst door: EUBO Donateur op
  • @ anton van megen
    Nee, dat doe ik niet. Daar heb je niks aan en je kan er ook niks mee als je weet ik ben. Beetje laf om alleen maar op dit te reageren en niet de andere berichten die er staan.

    Geplaatst door: doet er niet toe op
  • @toekijker
    Samenwerken door schippers word al jaren gedaan in de binnenvaart
    Even noemen?
    De MSG,NPRC,PTC,CZB en er zullen er nog wel meer zijn.
    Al die tijd heb ik geen woord negatiefs gelezen over deze samenwerkingsverbanden.
    Als EUBO leden moet je dan achter je oor krabbelen en afvragen waarom hebben die geen kritiek en de EUBO/RaS wel.
    Dan klopt er toch iets niet in het hele plan?

    Geplaatst door: Friese stijfkop op
  • Sommigen zeggen Eubo- Ras een sprookje. Kan nooit werken zonder eigen werk.
    We hebben nog zoveel huur te goed, een ander zegt: ik ben veel inkomsten misgelopen door leeg te liggen.
    Ja dan kijk je naar de inkomsten van die ander met 75 grote schepen tegen de dijk.
    Was iedereen inzetbaar geweest, vanaf 1 november, was de vracht niet 30% gestegen

    Een sprookje is: dat schippers samen werken.
    Het vanzelf beter wordt.

    Bij geen een ondernemer gaat het vanzelf !!

    Wat ik alleen niet begrijp:- in het gangboord en voor de Vhf was iedereen voor en hoopte dat het werkt-.
    Zelfs fatsoenlijke bevrachters waren voor, want dan hadden ze een stok gehad naar hun opdrachtgevers. En niet voor een belachelijke prijs door een ander onderboden worden.
    Dat risico was dan te groot geweest. Voor die ander om laag in te schrijven, want de prijs, waarvoor het weg gaat is ongeveer bekent.

    Geplaatst door: subaru outback rijder op
  • bevrachter,johan,viooltje,ongelofelijk,spits,friese stijfkop,klaas vaak de 3e,dromen,doet er niet toe,O.P.lichters,wouter,zakenman ?
    Is er niet 1 iemand die zich durft te identificeren ?

    Beetje laf ?

    Geplaatst door: anton van megen op
  • De boodschap is duidelijk denk ik, het merendeel van de schippers vaart graag voor een fooi in de rondte en is er nog blij mee ook!!
    Onbegrijpelijk maar waar.
    De kleine minderheid probeert van alles maar het mislukt bij gebrek aan draagkracht omdat iedereen afwacht hoe het idee uitpakt, maar niemand helpt, mislukt het dus.
    Het nu heeft iedereen hier een grote mond : zie je wel het lukt niet.
    Steek u hand in eigen boezem en besef dat u verantwoordlijkheid moet nemen voor u actie door alleen maar af te wachten

    Geplaatst door: jessica op
  • als je je zaken net zo doet als dat je je verhaal samenstelt komt het helemaal goed met jou

    Geplaatst door: joop op
  • Proficiat heer Van Megen,
    Collectief zoveel leugens achter elkaar kunnen zetten en nog mensen hebben die in je geloven.

    Huurvergoeding 0,50 pto ? 16 dagen leegliggen en niets krijgen. De schuld ? ligt natuurlijk bij de bevrachter.

    Banken met financiering? Tuurlijk is dat geregeld, zonder goede bank is het niet mogelijk.
    Trouwens, dat is alleen voor de zekerheid, je hebt het niet nodig, iedereen zit met smart op EUBO/RaS te wachten dus geld komt vast snel binnen.
    Goh, toch de start maar “uitgesteld” er bleek geen bank bereid.
    Schepen die zich beschikbaar hielden, en geen reis aangenomen hebben, dank je wel, dat kost EUBO niets.

    Geheimzinnige financiele injectie?
    Jaaah we gaan beginnen !!! per 1 november, wat een geluk er wordt gestart en de opdrachtgevers belonen dat met laagwater en goede aanvoer. Dank je Anton, de vrachten stijgen door jou !
    hmmm…. wat is dat ? valt het beetje tegen?
    Kun je alleen maar komen opdraven als de opdrachtgever meer MOET betalen?
    Goedhoor, 135 mtrs liggen 16 dagen onbetaald leeg.
    NIET EUBO 135 meters hebben in die 16 dagen euro 70.000,00 opgevaren. Dank daarvoor.

    Anton, het lijkt wel de klimaatcommissie bij jou… we draaien het een beetje op. feiten, haha

    De crisis en de economie de schuld geven, dat hoort. Eerst bokste iedereen geholpen door vrachtindicator tegen elkaar op, nee ik heb 0,25 meer, ik ben een betere binnenvaartondernemer dan jij, buurman. Daarna in de crisis gewoon blijven varen want als je werk hebt ben je een goeie….

    Vooral blijven kijken naar de ander, dan help je jezelf goed.

    succes allen !

    Geplaatst door: zakenman op
  • cdw.

    Iedere keer weer als je commentaar op het Eubo plan geeft, word je direct voor bevrachter uitgemaakt. Mag ik als schipper niet gewoon tegen zijn??

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • @toekijker
    De mensen willen het niet dat is gewoon het hele verhaal punt. En ga nou niet lopen huilen dat door hun toedoen de prijzen omhoog zijn, want door de meeste die aangesloten zijn bij ras hebben alles verziekt al 2 jaar lang dus zo bijzonder is het allemaal nog niet. Ze zijn net 2 weken onderweg en ras is helemaal in paniek dat het niet lukt.

    Geplaatst door: job op
  • Een mooi smoesje Kees, vaar maar lekker verder en laat een ander maar strijden, en jij maar zeggen dat het een goed plan is. Hier win je geen oorlog mee!

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • Ongelofelijk, Ik ben niet voor en ben niet tegen.
    Als de desbetreffende ondernemers het op hun manier willen doen is dat voor mij geen enkel probleem.
    Wat wij als binnenschippers wel missen is informatie, hoeveel lege schepen, hoeveel werk, het te verwachte werk etc.
    Het zou mooi zijn als we daar ons op een of andere manier kunnen samenwerken.

    Gezien Uw felle stellingname, twijfel ik of U wel schipper bent, ik vermoed dat U meer belangen heeft in de bevrachtingswereld.

    Geplaatst door: cdw op
  • Wat heerlijk om elkaar de schuls te geven. Wel aso om de schuld te geven aan mensen die in een goede tijd gelegen hebben om de vrachten op een acceptabel nivo te krijgen. Je kan zeggen wat je wilt maar RaS heeft wel iets op poten gezet en dat is van die schreeuwende individuen, die hier zo hard roepen dat ze tegen zijn, niet te zeggen. Las met verwondering de uitspraak dat je voor of tegen moet zijn en snap nu ook dat er zoveel tegen zijn; simpelweg omdat, als ze voor zijn ze automatisch ook mee moeten doen.
    Wie kan er nu tegen een plan zijn dat, als er genoeg aangesloten zijn, de prijzen omhoog drukt?!
    Het is makkelijk om iemand de schuld te geven maar het is een feit dat als er genoeg schepen met RaS meegedaan hadden het plan 100 procent zeker gelukt was….nix grote omschakeling voor bevrachters!, ze hadden gewoon mee gemoeten.
    Waarom zijn er schippers tegen??? dit is zo onbegrijpelijk voor me. Waarom wordt er niet meer samengewerkt in de binnenvaart?? Waarom zijn er mensen die absoluut niet uit deze dip willen komen? Waarom moeten de vrachten persé nog een paar jaar zo laag blijven? WWaarom laten jullie je zo kisten door een relatief klein groepje bevrachters die zich ondertussen rot lachen en strax vrolijk weer verder gaan?
    Een plaat van 3 meter las ik maar dan niet degenen die willen samenwerken maar die mensen die niet willen zien en er niet aan mee willen werken om dat kleine groepje bevrachters de baas te worden. Het is zo simpel maar het lijjkt wel of het niet gezien mag worden….
    Veel wijsheid,

    Geplaatst door: toekijker op
  • de kroeg baas was vroeger ook bevrachter de schippers konden wel werk krijgen als ze zich vol lieten lopen

    Geplaatst door: jan op
  • Wanneer ik het goed begrijp: De Eubo schepen zijn weer gaan varen en zijn de oorzaak. Dat de vrachten weer gezakt zijn, het is hun schuld !!

    Toen de vrachten gingen stijgen in november kwam dat,door de aantrekkende markt en zakkende water???
    En niet omdat meerdere EUBO mensen al lagen te wachten op de startdatum RaS.In combinatie met later meer als 75 schepen tegen de dijk??

    Dus we doen gewoon niets, zeggen ja tegen de aangeboden vrachten gaan varend ten onder.

    Geplaatst door: H-D op
  • @ anton van megen
    Ja dus, het is najaar en wat heeft kaub met thionville te maken vaar je dan een meter op kaub ofzo???

    Geplaatst door: ? op
  • @ongelooflijk….. Je moet niet de RaS en de Eubo door elkaar halen he……..

    Geplaatst door: kees op
  • Kees,

    Eeen mooi stukje wat U schrijft, maar het lost helemaal niets op. Uw stelling ik heb 90 dagen leeg gelegen en heb niet onder kostprijs gevaren,
    is prachtig. Maar ik ben sterk anti EUBO, maar U neemt Uw petje af voor de EUBO initiatief nemers.

    Dit is nou net iets waar niemand wat aan heeft, U steunt EUBO, de laatste aktie van EUBO heeft zondermeer tot vrachtverhoging geleid, en daar heb IK van geprofiteerd maar U ook. Dat vind ik dan ook niet eerlijk t.o.v. EUBO, wel voor zijn, maar een ander de kastanjes uit het vuur laten halen. Mijn stelling is dan ook; je bent voor of tegen, als je voor bent sreun je je collega,s door dik en dun!!!Als je tegen bent uit je dat ook. Dat is ook het grote probleem voor EUBO, velen steunen het maar als je vraagt kom bij ons liggen is er niemand thuis.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • kaub 25 october 142
    kaub 10 november 176
    thionville 25 october € 5,50
    thionville 10 november € 7,50

    Dit zijn feiten, trek zelf uw conclusie

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Eerst een hoop leden zien te krijgen en iedereen die niet meedoet die was een ….. en nu gewoon als bevrachtertje verder gaan echt klasse
    Jullie zijn triest volk daar, ongelofelijk.

    Geplaatst door: O.P.lichters op
  • Ik geef het op!!!!

    Geplaatst door: Kees op
  • Gek genoeg waren er toch nog 200+1 die wel in sprookjes geloofden.
    En ga nu niet vertellen dat jullie niet gewaarschuwd waren.
    Jullie geloofwaardigheid is werkelijk tot 0 gedaalt.

    Succes met:

    Geplaatst door: dromen op
  • Goedemorgen, vol verbazing zit ik weer alle reactie’s te lezen en krijg er weeeeer pijn in mijn buik van, kom op mensen hoe oud zijn we nu eigenlijk!!! Iedereen probeert op zijn manier te overleven……
    Ik ben geen lid van RaS maar neem wel mn petje af voor al die mensen die daar heel heel veel uren in gestoken hebben en nog steeds steken.
    Dat het huurplan niet ging werken dat had ik op voorhand wel verwacht omdat het een te grote omschakeling is voor de bevrachtingswereld en dat ga je niet redden in een paar weken maar het feit van Samenwerken binnen 1 organisatie is een goed ding, we merken dat er meer betaald kan worden als je maar je poot stijf houd, tuurlijk het is najaar en we hebben laag water gehad maar ik ben er van overtuigd dat we ook in Januari voor deze prijzen kunnen varen als we maar niet bang zijn om te weigeren en evt een paar dagen leeg te liggen, ik denk dat de grootste angst bij vele de leegtijd en het niet aansluiten is, ik zelf heb dit jaar al 90 lege dagen maar heb dan ook geen enkele reis gedaan beneden mn kostprijs.
    Het elkaar op de hoogte houden van prijzen is cruciaal, we zouden eigenlijk allemaal donateur moeten worden van de eubo let wel donateur/geen lid! dan kunnen we voor weinig geld mekaar op de hoogte houden en weten we ook of er op bepaalde plaatsen veel of weinig schepen zijn..zo werken de heren bevrachters ook…informatie is zooo belangrijk!!
    Ik wens een ieder succes met zijn bedrijfsvoering en vraag vriendelijk eens te stoppen met het afgeven op elkaar.

    Geplaatst door: kees op
  • @Joop:
    voor de mensen met een ong schip geld dat de hypotheek behoorlijk aan de hoge kant is en er dus geld binnen moet komen
    en voor degene die nu roepen ik kom nog uit met mijn huidige verdienste die raad ik aan om eens naar zijn jaarcijfers van afgelopen jaar te kijken en eens na te denken wat de bank zou zeggen als u met deze cijfers komt als bv u motor eruit zou lopen, ik kan u de reactie van de bank wel vertellen vrees ik.

    Jij denkt zeker dat iedereen zo diep gezonken is als jij. Ze mogen mijn jaarcijfers zien van afgelopen jaar. De koek is voorlopig nog niet op. Ook in deze tijden zijn er kansen en echt wel een boterham te verdienen.

    Geplaatst door: Bert op
  • rotterdam mannheim 19 euro per ton en niet zeggen dat het niet kan !!! het is de waarheid jaloerse kolenscheppers!!!

    Geplaatst door: johnny fluvia op
  • mensen ga toch eetbaar varen perfect leven zonder zorgen

    Geplaatst door: john op
  • cdw,

    Mijn laatste reactie gewist, is maar beter ook. Mijn reacties zijn inderdaad vrij heftig, ik ben dan ook boos omdat jullie aan volksverlakkerij doen. 1e dat zogenaamde huren van schepen draait uit op gewoon bevrachten, 2e die anomieme geldschieter is gewoon een leugen. 3e jullie beledigen konstant mensen die niet achter de EUBO plannen staan. Het is toch in alle vrijheid? Nogmaals jullie brengen de geloofwaardigheid van de bedrijfstak in discrediet. Als U mijn voorgaande reacties leest, maanden geleden al, dan kunt U mij niet verwijten dat ik U niet gewaarschuwd heb voor het mislukken van dit ,ras, plan. Het behoeft ook geen opbouwende kritiek omdat er simpelweg geen passende oplossing is, behalve misschien dat sinterklaas volgende week met een zak geld komt. Maar dat is weer een nieuw sprookje! Misschien toch Uw schoen zetten?

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • Ongelofelijk, Weer krachttermen, weer geen opbouwende kritiek.
    Als U zoveel verdient als U doet voorkomen begrijp ik Uw overdreven reactie\’s op niet.

    Ik heb het woord bevrachter niet gebruikt, ook het woord eubo heb ik niet gebruikt en toch weet U er weer beschuldigingen aan te verbinden.

    Over een paar weken is dit voorbij en valt U in een zwart gat, want U kan niet meer reageren.
    goedavond

    Geplaatst door: cdw op
  • @Friese stijfkop ja je hebt het volkomen mis ja.En ik hoop dat het volgende besluit zal zijn dat ze allemaal voor 2 euro per ton naar de moezel gaan varen.Net zo lang dat die vals concurerende wanbetalers failliet zijn.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • Toch wel grappig als iemand zegt: “toen 1 november de EUBO begon gingen de prijzen omhoog! Komt allemaal door RaS!”

    Het is altijd nog geweest dat het in het najaar beter is dan zomer. Ook zonder Eubo en ras.

    Dan zeggen dat je geen ondernemer bent als je niet bij de eubo gaat.
    Zeker aansluiten bij iemand die eerst de zand en grint handel heeft proberen te helpen en de schippers met schuld heeft achter gelaten. Of een bunker bedrijf heeft die bijna kapot is. Nu nog de tankvaart zogenaamd helpen en alles is geprobeerd door Anton.

    Misschien kan hij beter bij de pvv gaan, daar maakt het niet uit wat je doet.

    Maar ik heb makkelijk praten, vrij schip, huis aan de wal en dikke fiat onder mijn kont. Dus geen schip van 2008 maar van 1965.

    Ach ja nu maar bevrachten he? Echte ondernemers, ze weten waar het geld te halen is.

    Geplaatst door: Klaas Vaak de 3e op
  • @varensvrouw
    Dat gehakketak was te verwachten.
    Keer op keer schreef de Eubo of RaS dat ze het licht hadden, of gezien.
    Andere schippers die niet die mening deelden ,waren niet goed bij hun hooft.
    Alle argumenten werden aangevoerd dat Eubo/RaS het bij het rechte eind zou hebben.
    Nu een voor een de dingen mislukken,krijgen de schippers die niet mededen de schuld.
    Dat is heel makkelijk verliezen.
    Of…heb ik het mis?

    Geplaatst door: Friese stijfkop op
  • Ik begin er langzaam niets meer van te begrijpen, van die mensen die de mensen van het samenwerkingsverband EUBO/RaS verwijten staan te maken.Toen die mensen van EUBO zeiden,je moet bij ons lid worden want dan komt het goed,toen werd er gezegt door de mensen die er geen gat in zagen:je moet je met mij niet bemoeien en je moet ieder in zijn waarde laten.Nu maken de leden een democraties besluit binnen hun eigen club om het anders te gaan doen.En dan staan de buitenstaanders van hun neus te maken dat ze het niet eens zijn met dat besluit.Dan zeg ik: je moet je er als buitenstaander niet mee bemoeien en je moet ze in hun waarde laten.En als je als buitenstaander het er niet mee eens bent dan moet je maar lid worden, dan kunt U mee beslissen.En komt het misschien toch nog goed.

    Geplaatst door: mvg JR op
  • Wat een gedoe,hé!!!!!!!!!!
    Leuk dat gehakketak!!!

    Geplaatst door: Varensvrouw op
  • Sprookjes van Joop,

    Is ook al een RaS schip van Antwerpen naar Blenod voor €6,-

    Toch honger he

    Geplaatst door: Klaas Vaak de 3e op
  • oktober 2010 vracht naar bv. Thionville €5,25

    1 nov. 2010 (laag water, start eubo RaS) vracht Thionville €6,75

    17 nov.2010 ( inmiddels hoog water) vracht Thionville €6,50

    ondanks dat het water sky high staat nog steeds meer vracht dan voor de start van het eubo Ras van maar liefst €1,50
    u kan omdat de eubo er is een hogere vrachtprijs krijgen voor u reis en als u via de eubo aanneemt betaalt u minder provisie.
    wie is er hier een dief van zijn eigen portomonnee ??

    nou ik kan u vertellen want ondanks dat u DENKT/HOOPT dat de eubo een stille dood zal sterven, zou ik de eubo niet onderschatten.
    SPREEKWOORD : spreken is zilver, zwijgen is goud

    snapt u !!??

    Geplaatst door: joop op
  • Ik heb het altijd gezegd, schippers willen niet geholpen worden. Kleuter gedrag en amateuristisch gedoe. Altijd de ander de schuld geven, zelf geen vracht kunnen uitrekenen en vragen, maar naar de buurman kijken wat voor vracht hij heeft.of een kwartje er onder of er een kwartje erboven.

    En die mensen mogen dan een miljoenen bedrijf runnen??????

    Geplaatst door: caculator op
  • @Joop
    Jij schrijft:( alleen wil iedereen wel profiteren van RaS maar geen risico nemen).
    Waar baseer je dat op?
    Op de vrachtprijs die omhoog ging vanwege het lage water toch niet?
    Of wil RaS dat op hun verdienste schrijven.
    De vrachtprijs ging al omhoog,voor dat RaS bekent maakte dat zij gingen starten.
    Wel eerlijk blijven he.

    Geplaatst door: Friese stijfkop op
  • @blaagje ik ook had liever een vak geleerd maar misschien hebben wij al die jaren te weinig kritiek geleverd.

    Geplaatst door: SPITS op
  • Bevrachtinscooperatie Eubo whahaha ik ga maar weer GTST kijken , is ook een onzin soap net als de Eubo

    Geplaatst door: gvh op
  • Als schippers betaald zouden worden voor kritiek leveren.
    Zou er geen financiële nood bestaan.
    Acheraf gezien had ik toch liever een vak geleerd.

    Geplaatst door: Blaagje op
  • @spits Antwoord is simpel…EURO’S !!!!!

    Geplaatst door: kees op
  • Ik vraag mij af waarom Vermegen zich zo inzet voor de grote schepen,en aan de andere kant met Q barge de spitsen de nek om gaat draaien.
    Is dit uit liefde voor de binnenvaart?

    Geplaatst door: SPITS op
  • Er zijn afgelopen vrijdag verschillende voorstellen over verschillende onderwerpen gepasseerd en daar is over gestemd.
    Je hoeft niet over alles eens te zijn en het RaS is een democratiesche organisatie dus de meerderheid beslist.
    Ook wij hebben over een onderwerp een tegen stem gegeven maar zijn daarom niet opgestapt als RaS lid.

    Tegenstemmen = NIET automatisch opstappen.

    En ga er niet per definitie vanuit dat RaS ophoud te bestaan.

    Iedereen heeft de afgelopen paar weken kunnen profiteren van een vrachtprijs verhoging van 30% omdat een aantal schippers niet voor een fooi in de rondte willen varen.

    Alleen wil iedereen wel profiteren van RaS maar geen risico nemen.
    Ik vraag me wel af hoe dat was toen u u schip ooit kocht toen nam u ook een risico en durfde u wel, waar is u moed gebleven ??

    En nu heeft u misschien wel een gezin wat u samen met u echtgeno(o)te moet onderhouden en zorg voor moet dragen.
    Of u heeft personeel wat misschien wel een gezin heeft ook daar heeft u een vorm van verantwoordelijkheid voor.

    Maar nee iedereen wacht tot de buurman de kolen uit het vuur haalt, en zelf doet u niets om ook maar iets te veranderen aan de huidige situatie waarin we met de hele sector terecht zijn gekomen.

    voor de mensen met een ong schip geld dat de hypotheek behoorlijk aan de hoge kant is en er dus geld binnen moet komen
    en voor degene die nu roepen ik kom nog uit met mijn huidige verdienste die raad ik aan om eens naar zijn jaarcijfers van afgelopen jaar te kijken en eens na te denken wat de bank zou zeggen als u met deze cijfers komt als bv u motor eruit zou lopen, ik kan u de reactie van de bank wel vertellen vrees ik.

    verenigt u bij een cooperatie, kan mij het schelen welke maar doe iets met elkaar in plaats van elkaar dwars te zitten met onderbieden

    Geplaatst door: joop op
  • Meneer van Megen en uw leden,

    Jullie hebben of hadden geen bord voor je kop, maar een betonnenplaat van 3 meter dik.

    Het is schandalig, terwijl jullie zo dikwijls gewaarschuwd zijn dat dit concept ging mislukken, jullie nu op ton bevrachting over stappen. Dit is weer een bevrachtingskantoor er bij en wel een heel dure met al die mensen, die dat PRODEO, doen.
    Maar ik heb jullie er al eerder opgewezen dat jullie in sprookjes geloven. Nu, uit het ene sprookje zijn jullie net ontwaakt en jullie beginnen met een nieuw sprookje. Ik schaam me diep dat ik binnenvaartondernemer ben en dat deze waanzin in het openbaar word gepubliceerd. Ik smeek jullie, doe wat je wil maar blijf uit de media met deze, voor de hele bedrijfstak schadelijke publicaties. Als je problemen hebt los die dan induvidueel op maar niet op deze manier. Jullie kunnen wel denken dat de hele binnenvaart achter je staat, maar dat kon wel eens heel anders uit pakken!!

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • He @bevrachter je reageert nogal heftig kom ik te dicht bij de waarheid .

    Geplaatst door: jansen op
  • Waarom dan gaan jullie niet naar de NPRC of andere samenwerkingsverbanden? Jullie hebben geen eigen werk dus geen verrijking van de markt.
    Ik denk eerder een verarming omdat jullie de zoveelste bevrachter worden.
    De tijd heeft dan geleerd dat je allen werk kunt krijgen als je meestal de goedkoopste schepen kunt aanbieden.
    Ik keur dit af,en laten wij allemaal hier zeer wantrouwend tegen over staan.

    Geplaatst door: Dirk op
  • de leden besloten niet unaniem er zijn er 32 opgestapt wel eerlijk blijven

    Geplaatst door: p op
  • @ jansen
    en of we wat af smoezen!!! hele avond aan 1 stuk!!
    tjonge jonge jonge wat smoezen wij samen zeg!!
    ech zo veel smoezen, daar zou je rode oortjes van krijgen!!

    Geplaatst door: Bevrachter op
  • JA inderdaad bevrachter,hier schieten we dus echt helemaal niks mee op,nou word rent a ship natuurlijk helemaal niet serieus genomen,en word de heer vermegen hetzelfde als alle andere bevrachtertjes,gewoon een geldwolf.KANSLOZE ACTIE

    Geplaatst door: johan op
  • Dit is de enigste mogelijkheid de tussenhandel uitschakelen en daar een groot deel van de kosten besparen in de keten en dit kan dan tengoede komen van de schipper en de verlader ,openheid naar de verlader wat iets echt kost en onderbouwd en niet wat de tussenhandel nodig heeft om de schipper nog meer onderuit te halen , dat gebeurd nu al bijna twee jaar is het niet genoeg geweest en die bevrachter jullie hebben je kansen gehad maar niet benut ,nee alleen smoezen samen bij dat clubje van jullie

    Geplaatst door: jansen op
  • Ah , een weer een concurrent erbij!! Nee dit is echt een stap in de goed richting ???? dit is echt iets waar de markt op zat te wachten!!!!

    Geplaatst door: Bevrachter op
  • nog effe en ze gaan ook post bezorgen per schip 😉

    Geplaatst door: Dick op

Reageer

Rent-a-Ship gaat ook bevrachten | Schuttevaer.nl

Rent-a-Ship gaat ook bevrachten

De schepen van de coöperatie Rent-a-Ship kunnen vanaf begin deze week ook voor een prijs per ton of voor een blokvracht worden bevracht. Daartoe besloten de leden eind vorige week unaniem op een vergadering.

‘We hebben met alleen daghuur niet voldoende werk om de schepen van de coöperatie aan de praat te houden’, zegt directeur Anton van Megen. ‘En we willen uiteraard graag varen. Daarom hebben we deze stap gedaan. We hebben sinds de oprichting 14 dagen achter de rug. Er is een heleboel gebeurd, maar we krijgen te weinig werk. We gaan nu op een andere manier meer service bieden aan de bevrachters.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (111)

  • ERWIN VAN BRUSSEL!!!
    Hoogstverbaasd lees ik u reactie!
    U bent degene die heeeeeel veeeeel woorden PRO-Eubo hebt GESCHREEEEEEUWD!! U was degene die het hoogste woord voerde op SCHippersvoorschippers…
    Iedereen die niet voor eubo was, was gek!
    En nu draait u om!!
    Heeeel erg vreemd…
    Ik geloof absoluuut niet in EUBO, maar zoals u doet…
    Heeeeeeeeel vreemd, u weet zelf niet eens waar u voor staat.
    En tja logisch dat de eubo niet slaagt, als iedereen gaat doen zoals u!
    Enne dat schip inruilen…… je kan wel doen als of je het goed geschoten hebt…. maarre was het geen privé reden……? LUL niet zo op deze site!!!!!

    Geplaatst door: roosje die wel effe verbaasd is! op
  • Beste Maria ik lunch regelmatig met een persoon die voor banken bedrijven in de glas en tuinbouw doorlicht en hij heeft nu al bedrijven in de binnenvaart op zijn lijstje gekregen voor volgend jaar .
    Maar je kan toch zelf ook wel rekenen een gemiddeld 110 meter schip koste op de 4 miljoen euro daarvan zit er vaak een 800000 eigen vermogen in en iets meer dan een 1 miljoen staatsgarantie stel dat dit schip een miljoen opbrengt blijft er voor de bank maar een miljoen verlies over die ze van hun totale winst afschrijven dan zit je nog maar met een verschil van 500000 euro Dan heb ik nog niet over de Btw gesproken van 19% over die 1000000 want dan is het verlies nog maar 300000 dus denk nou niet dat als iemand in een uitzichtloze positie zit en er steeds bij geleent moet worden ze de boel niet stoppen om hun verlies te beperken

    Geplaatst door: jansen op
  • tot mijn spijt mag ik geen tv hebben volgens mijn geloof . slimme marie er is nog en plaatsje vrij op het parlement naast mij als je wil maar ik denk dat je liever tv kijkt .

    Geplaatst door: iedereen de lul op
  • @Iedereen de l*l, Kan me vergissen maar met zulke manier van schrijven kan ik me haast niet voorstellen dat U in zulke posities terecht komt U heeft er zeker bij gezeten maar dan voor een tv en of monitor of zelfs in een kroeg

    Geplaatst door: Maria op
  • BESTE MARIA

    ik ben toevallige niet iemand die in de zetel zit en naar iedereen sta te wijze !!!!! ik
    heb zelf vergaderingen mee gedaan in het parlement waar banken bij waren en kan alleen bevestigen dat de banken er zo over spreken dus beste maria het waren wel de mensen met stropdas die u noemt de bankman dus maria de harde waarheid helaas ik zou het liever ook anders zien .
    vriendelijke groeten aan al de collega\’s
    dit is waarheid en zeg niet nadien verdomd het is waar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    één gewaarschuwd man is er twee waard

    Geplaatst door: IEDREEN DE LUL op
  • Logo’s is de eerste die (deels) los komt van wat ik het ‘Kostprijsdenken’ wil noemen.
    Door de kostprijs maar te drukken, denken vele niet eerder falliet te zijn; niet
    eerder als die veel besproken buurman in ieder geval!
    Wat goed is voor een éénling, hoeft nog niet het goede antwoord te zijn voor de hele
    bedrijfstak. (Denk aan de Lemmingen, en de periodieke afgrond)

    Is het spreekwoord niet:
    Wat u niet wil dat Ú geschiedt, wens dat ook een ander niet!

    Zolang ondernemers zichzelf geen ondernemersloon/privé toewensen, zich geen post
    winst/risico permiteren én ook geen overhead kosten berekenen in hun calculatie’s.
    Dan zijn we nog steeds bezig met een ‘Race-to-the Bottom’!

    In Logo’s maar ook in de bijgewerkte(2009) kostprijs-excellsheet kan (en zou moeten)
    er jaarbedragen ingevuld worden voor dergelijke posten.
    Zie als voorbeeld:
    http://alturl.com/5sqem

    Professioneel werken begint met profecioneel calculeren en minimaal gecalculeerde
    bedragen (lees; kostprijs Plús(!) extra reserveringen, ondernemingsbeloning,
    winst/risico, etc.):
    Dus de compleet gecalculeerde bedragen ook omzetten in daadwerkelijke opdrachten;
    reizen of periode-/blok-bevrachtingen tegen een acceptabele all-in vrachtprijs!

    PS.:
    Aangeboden directe toezending van de laatste versie(2009) van het kostprijsprogramma
    geldt nog steeds. Benader ons maar via een rechtstreekse reactie.

    Indien er voldoende wens is, kunnen we ook de recentste loontabellen inbouwen 2010(of
    later ook 2011?).

    De link op de site van Kantoor binnenvaart blijkt down te zijn, die via Jofra werkte
    vanochtend nog. …

    Met Vriendelijke Groet,

    Geplaatst door: C. Janszn. op
  • Dus toch……..!!!!

    Geplaatst door: trendwatcher op
  • @Iedereen de l*l, waar haalt U de zekerheid vandaan dat er schoon-schip gemaakt gaat worden
    ben daar erg benieuwd naar Want het lijkt me niet dat een man met stropdas die toevallig een bankman is U gaat vertellen dat dit op de rol staat Nogmaals ik hoop ondertussen dat er een verandering komt want ook ik ben ondertussen in zak en as aan het geraken En ook ik snap niet waarom de mensen niet gewoon hun prijs vragen en blijven volhouden Ondertussen zijn we er wel achter dat steeds meer dezelfde mensen aan het varen zijn Een bevrachter zei tegen ons dit bieden we je niet aan dat doen we aan diegene die last hebben van de geeuwhonger…Dus de conclusie is getrokken Ga eens te rade bij Uw zelf (doe ik nl ook)Want ik kan me niet voorstellen dat U op deze manier toch een onbezorgde feestdagen/vakantie kunt houden

    Geplaatst door: Maria op
  • eubo of geen eubo
    het zit tussen de oeren van de schippers gewoon vragen wat je nodige hebt einde verhaal .de eubo is niet in geslaagt om het op te starten tot één spijt toe maar geen nood als de schippers niet gaan verandere gaan de banken hun werk doen binnen kort en het zal er sneller zijn dan je denkt dit jaar gaan er al koppen rollen tot mijn spijt of we zullen massaal moeten bij vragen bij de vrachtprijs en gaat niemand zijn kapital van onder zijn reet gehaald worden .
    dus beste collega’s er kan betaald worden dat is zowiezo al bewezen .
    vriendelijke groeten van zak in as

    Geplaatst door: iedereen de lul op
  • Ik heb bij de oprichting van de eubo gewaarschuwd dat het geen bevrachtingskantoor moest worden en er werd toen gezegd:nee dat zullen we nooit worden.
    Ik heb mijn grote schip (gelukkig) verkocht en een 85meter ingenomen dus is niet meer direkt op mij van toepassing. Maar ik vind het belachelijk dat jongens die zich sterk gemaakt hebben voor de eubo nu daar staan zonder enige ruggesteun van banken. Kunnen de mensen niks als het voor eigen rekening is,nou sorry hoor,ik lag overal 7-14 dagen leeg omndat ik niet voor afbraakprijzen wilden varen en dat kost ook geld en dan kun je ook rustig een maand stilliggen voor eigen rekening. Kom nou zeg waar zijn de daadkrachtige ondernemers. Als je niks meer hebt( realiteit) kun je ook niks verliezen.
    en het gezegde of de gedachte van wat de buurman zegt als jij naar de klote is ook al achterhaald. Ik was ook bijna kapot. Maar ik had wel een rechte rug en kan iedereen nog steeds in de ogen kijken. Gewoon een kwestie van je principes overeind houden. Per ton bevrachten doen al zoveel bevrachters. Daar heeft nioemand de EUBO voor nodig . Die gaan de prijzen niet echt op lange termijn optrekken. Sorry,maar in mijn ogen is de eubo gewoon mislukt en moeten de mensen daar ook conclusies aan verbinden.

    Geplaatst door: erwin van bussel op
  • Beste Maria ik had u verhaal nog niet helemaal gelezen maar wat ik er nog aan toe wil voegen is dat ik ook een onderzoeks rapport kan maken ,maar dat wil nog niet zeggen dat daar naar geluisterd word en dat is bij de heer Verberk ook zo banken gaan alleen voor de winst en springen er altijd uit financieel geloof daar maar in .

    Geplaatst door: jansen op
  • Ten eerste hoop ik dat niemand failliet gaat ,maar dhr waar ik vrijdag meezat te praten sanneert in de Betuwe op het moment tien bedrijven word gewoon de stekker door de bank uit getrokken klaar want het is uitzichtloos en net wat jullie zeggen het is niet alleen kommer en kwel in de tuinbouw er zijn er ook die gewoon nog winst maken en dat is in de binnenvaart ook zo .
    Vraag je prijs dan hoeft het misschien niet zover te komen.

    Geplaatst door: jansen op
  • zelf de prijs bepalen valt blijkbaar niet mee. waarschijnlijk hadden een hoop schippers een onvoldoende voor rekenen en waren ze heeel goed in spieken hoe de buurman het deed. jong geleerd, oud gedaan….

    Geplaatst door: Theo op
  • @Jansen.

    Grappig dat je over de tuinbouw begint.
    Ook daar is het niet alleen maar kommer en kwel.
    Sterker nog in sommige sectoren is er afgelopen jaar erg veel geld verdiend en hebben ze het beste jaar gedraaid van de afgelopen 10 jaar.
    Terwijl het jaar ervoor een erg groot verlies geleden is.

    Weet je wat ook grappig is om te weten?
    Ook in de tuinbouw doen ze veel met cooperaties.
    Laat dit nou net het instrument geweest zijn die redelijk veel rust op de markt gebracht heeft en een redelijk stabiele afzet markt met bijbehorende stabiele prijzen voor de ondernemers teweeg gebracht hebben.

    De volgende stap die nu gemaakt word is dat grotere tuinders zelf afspraken maken met supermarkten en grote ketens.

    Ik ben zelf geen voor of tegen stander van coop’s.
    Wat ik wel kan zeggen is dat de binnenvaart echt niet zo’n vreemd buitenbeentje is als vaak word gedacht.
    In veel sectoren komt er erg veel overeen.
    In sommige bedrijfstakken zitten erg veel vergelijking.

    Waar het omgaat is dat je zelf de prijs bepaald. Met of zonder coop’s.

    Geplaatst door: Bert op
  • Het is ontzettend jammer dat EUBO een verkeerde weg is/was ingeslagen met het verhuren van schepen.
    Het is een wil op leggen wat niet in een paar weken/maanden geregeld is.
    Om nu nog te slagen met EUBO zal niet mee vallen en dit is doodzonde.
    Er is na mijn idee te makkelijk gedacht over het slagen van zo,n project maar vooruit dit ter zijde we hebben natuurlijk meer aan oplossingen.
    Wat ik al eerder zei met een verkeerde start zal het niet meevallen waar ik nog wel heil in zou zien is het volgende,

    Een nieuw systeem van bevrachten.
    Zoals al eerder benoemd in de reactie,s een digitaal beurs systeem.

    Met vooraf vastgestelde vervoersprijzen die je zou kunnen bijstellen met -10% of +10%.
    Voorwaarde,s 24/24 met elke 24 uur extra een opslag van 0,75.
    De verlader of bevrachter kan een traject invoeren en hiermee komt er automatisch een prijs uit rollen.
    en vul het maar verder in (ik loop bij me,n laatste punt vast wat als je niet leegkomt en je heb toch die reis aangenomen wat dan?]En zo zijn er nog veel meer stukken maar misschien na enige suggestie,s over zo,n plan kunnen we komen tot een sluitend concept.
    De manier van bevrachten wat EUBO nou wil bestaat natuurlijk al lang en kun je waarschijnlijk ook niet op een gezonde manier voortzetten.
    Er zijn genoeg andere cooperatie,s die het precies op een dezelfde manier doen
    endaar al een gezonde basis hebben staan financieel/personeel en niet te vergeten klanten.
    Als je de EUBO wil onderscheiden in deze markt zal je toch met iets vernieuwends moeten komen en niet de strijd willen aangaan met bevrachters of andere cooperatie,s.
    Door zo,n systeem toe te passen heb je veel meer kans van slagen als met deze manier.
    Voor de rest respecteer ik de enorme inzet van de leden,bestuur en Anton maar in deze vorm weer verder is na mijn idee niet de juiste en niet haalbaar.
    Veel succes en mijn advies zou zijn trek je voorlopig terug uit de markt en kom met iets vernieuwend terug bv met het boven genoemd systeem.

    Geplaatst door: GMA op
  • @Jansen Heeft U toch het onderzoeksrapport van Verberk niet goed gelezen er gaan geen faillissementen vallen citaat Het mag niet het hoeft niet en het gebeurd niet Dus ….waar heeft U het over en waar baseert U het op. Dat we het (ondertussen) hopen dat is weer iets geheel anders…
    Iedereen is zo bezig met anderen de schuld te geven dat ze hun eigen misstanden uit het oog zijn verloren Als men nu eens gewoon gaat handelen met de wetenschap dat er toch geen faillissementen vallen Ga dan toch op zijn minst te werk dat je een kostendekkend tarief vraagt…Wat maakt het uit 1 week stil of 2 weken (Er wordt toch geen faillissement uitgesproken) en uiteindelijk komt daarmee meer van terecht want met die houding krijgen we wel de vracht omhoog… Wat is er nu nog te verliezen..Denkt U werkelijk dat er op deze manier überhaupt (voor de lange termijn) nog iets boven water gevaren gaat worden voordat er aan de oude dag begonnen (mag) worden
    We hebben niet alleen het RaS EUBO of wat dan voor coöperatie nodig U heeft OOK Uw zelf nodig die eens gaat nadenken wat dit voor zin heeft om op deze manier door te gaan en niet wachten op een ander Als er genoeg eens hun verstand gaan gebruiken gaat het vanzelf beter worden Maar daar is wel een beetje doorzettingsvermogen (met lef) voor nodig… en niet alleen de ander…maar uiteindelijk wel MET een ander
    We zijn een te ongeduldig volkje en daardoor zijn we er in beland en als we zo ongeduldig blijven komen we er NOOIT meer uit…Want meer werk komt er niet maar wel meer schepen
    We kunnen hopen op laag water en op andere toevalligheden maar die zullen het probleem niet echt oplossen Dat kunnen we alleen zelf Maar willen we wel dat het beter wordt Of moet er altijd iemand anders iets organiseren waar we altijd achteraf tegen aan kunnen schoppen Zijn we werkelijk zo zielig bekrompen volkje
    We kunnen blijven hangen en elkaar moed in blijven praten dat het vanzelf een keer beter wordt maar werkelijk daar lukt het niet meer mee Het is nu tijd voor DOEN!!!/en uitvoeren
    Laten we maar nu maar eens gaan beginnen met een tarievenlijst samen te stellen wat de bodem is Want dat heeft gewerkt in februari (ja dat er mensen zijn die denken dat alleen massa kassa is die moeten nu meer eens na gaan denken Want dat is een soort van bekrompenheid..)
    Ik ben ondertussen heel moe aan het worden….

    Geplaatst door: Maria op
  • Ik ben bang dat volgend jaar de klappen gaan vallen de glas en tuinbouw is op het moment aan de beurt daar gaat de een na de ander failliet of word verplicht gesanneert en daarna is de binnenvaart aan de beurt want de BBZ is maar voor drie jaar de voorwaarden van het borgstellingscrediet zijn volgens mij maar voor 2 jaar op gerekt Banken kunnen niet al hun investeringen in 1 keer afwaarderen .Dus ik ben benieuwd als er totaal geen perspectief is wat er dan gaat gebeuren .Dus schippers denk niet dat dit altijd zo door kan gaan.

    Geplaatst door: Jansen op
  • Wat je allemaal lees dat aleen maar verwijten na degenen die door hebben gevaren.en je krijg toch nooit alle neuzen een kant op en dat zal ook wel nooit gebeuren ook

    Geplaatst door: doet er hier niet aan toe op
  • Schipper wat een langdradig verhaal, waar niets nieuws in staat, alleen wil k U er even op wijzen dat jullie niet altijd in, wij, vorm moeten schrijven. Want, IK en de meeste van mijn collega,s voelen en zijn niet schuldig aan deze malaise, dus wil ik daar ook niet op aangesproken worden!

    Geplaatst door: klaas op
  • Beste Collega’s,

    Ik heb veelvuldig bovengenoemd artikel gelezen, erover nagedacht een getwijfeld of ik erop zal reageren maar ik kan het niet laten dus bij deze:
    • Het Ras – Concept was naar de nodige aanpassing een goed plan en een basis op weg naar een hoger tarief wat wij als binnenvaart nodig hebben om onze schepen te kunnen exploiteren, met financiële steun van alle binnenvaartbanken had er ook een fundament kunnen liggen binnen het Ras – Concept wat voor rust in de organisatie had geleid.
    Hierbij mijn gedachte:
    1.) Financiële steun van de binnenvaartbanken ten sommen van op zijn minst 5 miljoen euro was het fundament van het Ras – Concept
    2.) Het Ras – Concept was een goede basis om mee te beginnen en aangezien wij als leden de tarieven bepalen voor het heden en de toekomst lach er een basis de tarieven om te beginnen op acceptabel niveau te krijgen. Een stevig fundament en een degelijk basis is op de lange termijn de sleutel tot succes maar helaas mislukt.
    Of u nu voor of tegenstander was of bent van het plan speelt hierbij geen rol. Je collega schipper, de bevrachter (verlader) , de makelaar of de bank de schuld geven lost ook niks op en speelt hierbij ook geen rol zowel is dit alles van ondergeschikt belang. Als we ons zelf eens de schuld geven en zelf de problemen in kaart brengen en zouden toegeven zijn we al een heel eind en eens beseffen dat we het met zijn allen anders moeten doen als in de afgelopen 2 jaar is dat een goed begin op weg naar succes.
    Als ik het Rapport van binnenvaart – ambassadeur Verberk lees vat is samen dat samen werken de sleutel voor de toekomst is of te wel de sleutel tot succes en wordt ons dan ook allen geadviseerd. De rest van het rapport voegt niks toe en trapt dhr Verberk deuren open die al open stonden oftewel stelt hij conclusie die we al wisten maar niks meegedaan hadden en neem ik het Rapport Verberk verders dan ook niet serieus om de simpele reden dat Dhr Verberk zelf ook niet is staat was in het verleden een gezond bedrijf als Martin-Air te continueren, sterker nog Dhr Verberk was is staat het met 2 jaar bijna naar de klote te helpen.
    We weten allemaal hoe het afgelopen is en ik vat voor u samen:
    Voor de opstart fase van het Ras – Concept hadden we ook al lager water maar dit leidde niet tot duidelijk hogere vrachten ondanks dat er lading aanbod voldoende was al het hele jaar door, enkel bleken we niet in staat gezamenlijk de markt te reguleren en te dicteren terwijl dat toch wel het simpelste is, de bevrachter of de opdrachtgever (verlader) heeft de lading maar wij de capaciteit het te kunnen vervoeren en zonder ons hebben ze niks aan al die lading met als resultaat dat minimaal 90 % al bijna 2 jaar bezig is zijn tekorten te beperken door zijn reserves op te varen, zijn reserves stabiel te houden maar om te proberen reserves op te bouwen voor de toekomst om u bedrijf ook na reparatie en onderhoud van voortbestaan te kunnen garanderen is minstens 90% niet gelukt.

    Wat vele vergeten is dat tekorten beperken misschien een noodzaak kan zijn voor hooguit 3 maanden of te wel op korte termijn maar niet 2 jaar zoals nu het geval is, iedere dag dat u tekort bent gekomen is minimaal 1 dag die u ook weer boven u kostprijs moeten zitten om quitte te draaien maar feitelijk gezien moet de som nog hoger zijn want reparatie en onderhoud kunt u blijven beperken of uitstellen maar de dag nadert dat de klap zo groot is dat de bedragen zo groot zijn of worden en het niet meer te betalen is en u vaart zich zelf van de vrije markt, en u hand op houden bij de bank heeft geen zin want u krijgt net als ik geen cent meer of dient u privé eigendommen te verpanden bij het verstrekken van een nieuwe lening. Dan is het nu ook zo dat onze schepen amper nog waarde hebben doordat er geen vraag is en daar tegenover wel een heel groot aanbod wat ook marktwerking is. Conclusie is dat de spaarpot leeg gevaren word of is en meerdere onder ons al langere tijd meedoen aan negatief sparen wat gunstig is voor de bank maar niet voor ons allen en voor die mensen die nog een kleine spaarpot hebben of reeds leeg is of vol zit in de vorm van negatief sparen onze schepen geen of amper nog waarde hebben en het wachten is dan ook in het ergste geval dat u of ik een hoofdmotor moet reviseren of een nieuwe hoofdmotor moet plaatsen wat dan niet meer gaat omdat we met zijn allen geen geld meer hebben of krijgen van de bank.
    Toen bekend werd dat het Ras – Concept van start ging zorgde dit voor paniek bij de bevrachters, gelet op het feit dat het water lager werd, de silo’s en bakken vol werden gedraaid en vol begonnen te raken dreef dit de prijs op. De Ras – schepen en wij als vrije particulieren konden weer enigszins 14 dagen kostendekkend in de rondte varen, vele van u kreeg weer dollar tekens in hun hoofd of ogen. Er waren 2 groepen bevrachter, 1 groep betaalde bij wat gevraagd werd in de vrij markt of pakte een Ras – Schip en accepteerde de vrije markt en de 2de groep bevrachters betaalde liever een godsvermogen voor de silo,- of bakken ruimte en het daarmee gemoeide extra overslag kosten en vertelden de klant dat er geen (goedkope) schepen beschikbaar waren om hun lading te vervoeren en met 2 weken was hun doel bereikt, het water steeg en iedereen kon weer laden zoveel als hij wou, Het Ras stopte met hun concept en ging vervolgens ook bevrachten en we zijn weer volledig terug bij af. Tijdelijk waren er circa 75 schepen door Het Ras – Concept uit de markt gehaald en we weten nu met zijn allen hoeveel overcapaciteit we hebben en dat gezien op het totaal aantal schepen we hebben in de binnenvaart stelt dat niks voor, ik reken even uit: Ik heb onthouden dat onze vloot uit circa 3000 schepen bestaat en dat is 100%, 100% delen door 3000 schepen en vermenigvuldigen door 75 schepen is circa 2,5 % overcapaciteit. Feit is door het stijgen van het water en het terug op de markt brengen van de circa 75 Ras – Schepen dat we zoals gezegd weer terug bij af zijn,
    Welke conclusies kunt u uit bovenstaand verhaal dan ook trekken? Welke conclusie gaf onze Binnenvaartambasadeur? Inderdaad, samenwerken. Al zijn wij met zijn allen dit niet gewend, zo niet groot gebracht hoe dan ook welke keus heeft u anders,?Wij moeten ons verenigen, ik zeg niet dat dit met eubo of het ras moet maar als wij niks doen doet het een ander straks wel maar wel ten nadelen van ons allen, dit is slechts een kwestie van tijd en de markt straks zijn werk gaat doen, namelijk de bank zal u dwingen u sleutels in te leveren, u failliet verklaren en u met de rest schuld opzadelen waar u nooit van zijn leven meer onderuit komt en u kunt u vrouw, kinderen en klein kinderen niks meer bieden dan pas ben je werkelijk de ondernemer van het jaar, en let wel voor de mensen die mogen blijven varen succes met uwer schepen want na het uitroepen van massale faillissement zal het voor u de rest van uwer werk carrière ook niks meer worden eerdat de schepen weer de waarde hebben die het nodig heeft om u van een fatsoenlijk pensioen te voorzien en kunt u werken tot u er letterlijk en figuurlijk erbij neer valt, nou nou wat een vooruitzichten!!!
    Ik ken nog wel een paar argumenten opschrijven welke onze markt zouden helpen maar wou het hier maar even bij laten.

    Ik wens iedereen veel succes en wijsheid toe en hoop dat na het lezen van dit lange commentaar u weet wat ons allen te doen staat namelijk ons verenigen en samenwerken en elkaars gedachte en meningen respecteren, niet elkaar beconcurreren of de schuld geven maar u eigen broekriem ophouden. Iedereen een goed weekend gewenst en een goede vaart!!!

    Geplaatst door: Schipper op
  • Beste bekende onbekende,

    Als zelfstandig ondernemer heb ik vanwege de crisis inderdaad verschillende tevreden opdrachtgevers gehad en onder hen meerdere vrienden gemaakt. Maar daar gaat het hier niet over.

    Ik vind het prima dat er moraalridders zijn die mij aanspreken op uitlatingen op dit forum. Maar als ze het beste met me voor hebben, dan reageren ze rechtstreeks en niet via dit forum. En als ze niet het beste met me voorhebben, vind ik dat ook prima, maar dan wel met het vizier omhoog.

    Toen ik ruim drie jaar geleden in de Binnenvaart stapte, was dat niet met de illusie dat mijn bijdrage louter vrienden zou opleveren. Maar als ik iets opschrijf, dan is dat wel gebaseerd op ervaring en soms door een aantal zaken te interpreteren en tot een logische conclusie te komen. Niet altijd leuk voor de partij die het aangaat. Daarbij schrijf ik zoveel mogelijk over de zaak en zo weinig mogelijk over een persoon (lukt niet altijd). En als je overal je naam onder zet, omdat je van openheid en eerlijkheid houdt, dan krijg je reacties zoals hier onder. Fouten maken doe ik ook en als ik me daarvan bewust ben, bied ik – zonodig openbaar – mijn excuses aan.

    Of je het gelooft of niet, bekende onbekende, ik wil dolgraag de varende binnenvaartondernemers helpen aan een beter bestaan, voor zover dat binnen mijn competenties ligt. Niet alleen voor hen, maar ook voor alle bedrijven die dienstverlenend zijn aan de Binnenvaart. En ja, daar hoor ik zelf ook bij. Ik kan mijzelf geen liefdadigheid permitteren.

    Geplaatst door: Roelof Kingma op
  • Geachte heer Kingma,

    tipje mijnerzijds, verdiep u eerste eens in de werken handelswijze van u andere werkgever(namelijke een relatief grote bevrachter)die verschilt namelijk nauwlijks van andere bevrachtingkantoren, en als u werkelijk begrijpt waar u het zelf over heeft dan zult u waarschijnlijk toch iets anders denken over de beroepsgroep zoals u nu doet voorkomen.

    Mvg
    een bekende onbekende

    Geplaatst door: Bekende onbekende op
  • Eerst een opmerking over de allereerste reactie op het artikel. Op het Vaart! Forum heb ik eens de opmerking geplaatst over het tarief waar op dat moment voor werd gevaren, nl. €1,85/TON!! en vergeleek dat met het onbetwiste tarief van TNT Post van €0,44 op een envelop tot 20 GRAM!! Wie is er nu slim bezig en kan goed rekenen? (even los van de duizenden postbodes die moeten verdwijnen)

    Over samenwerking het volgende. De bevrachters doen het ook. Onlangs ontving ik een e-mail van een bevrachter die in de wandelgangen had gehoord dat er een e-mail was gestuurd naar bevrachters en dat hij die niet had ontvangen. Hij merkte ook nog op dat hij even een rondje bevrachters had gebeld en dat niemand mijn e-mail had ontvangen. En dat klopte wel, want hij was nog niet geschreven. Bevrachters hebben dus onderling contact en dan ontstaat al gauw de verdenking dat er meer is dan alleen maar een onschuldig telefoontje over een e-mail. Waar rook is, is vuur, toch?

    Er wordt wel geroepen dat bevrachters veel meer rekenen dan de 5% die ze roepen. Ik denk dat dit mogelijk is en dat in de ‘goede tijd’ behoorlijke reserves zijn aangelegd (zoals onlangs op dit forum werd gepubliceerd). Vanuit die reserves worden nu hogere tarieven betaald om schippers bij coöperaties als RaS vandaan te houden, omdat de RaS een bedreiging is voor hun positie. Reden temeer lijkt me om rechtstreeks naar verladers te gaan en daar transparante tarieven neer te leggen. En met transparant bedoel ik: Inzichtelijkheid over de kosten van de coöperatie en wat de schipper ontvangt. Ik geloof dat RaS een verlengstuk kan zijn van de missie van grote verladers, daar waar het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Goed voor de continuïteit van onze duurzame sector en goed voor het hart.

    Geplaatst door: Roelof Kingma op
  • Mensen voor je een reactie plaatst denk dan eerst goed na. veronderstellinge en gehoord van die en die moet je vaak toch achteraf zeggen dat het maar een halve waarheid is/of helemaal niet klopt.
    wat is de toegevoegde waarde.
    laat iedereen in z’n waarde.
    mensen willens en wetens beschadigen moet je niet willen.
    is voor heel de bedrijfstak niet goed.

    Geplaatst door: Cor Heuvelman op
  • Wat een verschrikkelijke ‘puinhoop’.
    Laat de tijd toch z’n werk doen!!!

    Geplaatst door: carina op
  • @subaru rijder
    By the way Subaru outback een zeer goede auto erg weinig storingen.
    Ik rijd hem niet,ik heb waarschijnlijk meer storing/rep. en toch ben ik tevreden met mijn auto.
    Begrijp je wat ik bedoel?
    Hoe goed een plan ook lijkt,je zal toch altyd andere meningen houden.
    Dat MOET kunnen

    Geplaatst door: Friese stijfkop op
  • @gerrie,

    U heeft gelijk. De binnenvaart moet hervormen. Met als doelstellingen, betere omstandigenheden op het gebied van inkomsten,vrije tijd,ondernemersschap etc. Het vereist een andere denkwijze dan die ons geleerd en ingebakken is. Daarvoor zijn geduld en middelen nodig. Probleem is dat veel ondernemers de middelen en het geduld niet hebben. Daar kan de ondernemer niks aan doen, dat is nu eenmal zo gelopen in 2008 en 2009.
    Ik denk dat men zich beter naar de overheid kan wenden, en heel groot HELP ONS op het binnenhof kan gaan schreeuwen.

    Verder wil ik iedereen wijzen op de huisregels.

    Geplaatst door: dude op
  • @ Friesche stijfkop– Als ik de NPRC mannen zo hoor dan kunnen die hun hoofd redelijk boven water houden.—

    Manier van bevrachten is niet gunstig voor ons. Coops schippers en bevrachters onderbieden elkaar. Ook met de gedachten in ons achterhoofd. Leegtijd halen we nooit meer in!! , Dus hou het schip in beweging. Voor een kwartje minder laat ik geen reis lopen.
    De eubo gedachte was/ is. We bieden mensen een prijs per dag, die de meeste nu niet hebben en waarvan ze alles kunnen betalen.

    Wanneer we dat aanbieden. Loopt het storm met leden, kost het een paar dagen leegtijd en wij als schippers maken de prijs.
    Bevrachters kunnen aardig inschatten hoe duur het is via de Eubo en met veel leden had het gewoon gewerkt. Dus de bevrachter had dan ook niet voor veel te weinig ingeschreven op werk/ kontrakt. Maar de concurrent van de bevrachter heeft hetzelfde probleem.

    We hebben gezien er is ongeveer 75-100 reserve / overcapaciteit aan schepen.
    Daarbij was de gedachten ook nog , iedereen 14 uur varen en het liefst 6 dagen in de week. Dan had je met zijn allen helemaal niet veel leegtijd gehad elke zondag vrij en een redelijke vrachtprijs. De bevrachter had weer gewoon van zijn provisie kunnen leven,

    Waar is het fout gegaan met leden werving?? Ik denk dat we onderschat hebben: relatie bevrachter en bijna alle schippers korte termijn denkers zijn. De angst voor het onbekende. Er werd altijd geroepen: “het gaat niet werken” Ja net als met reclame, wanneer je het vaak genoeg hoort, zal dat wel waar zijn.

    eubo lid vanaf het begin.

    Geplaatst door: subaru outback rijder op
  • schippers zijn geen ondernemers en varen is een must! Zelfs het basisregeltje, er moet meer binnenkomen dan er uit gaat, snappen ze niet.

    Geplaatst door: Theo op
  • Ik had veel respect voor de mensen daar maar daar is totaal niks meer van over. Om al na 2 weken het roer helemaal om te gooien, ze konden niet om ras heen nou dat zien we dus nu. En nu als bevrachter verder want er wordt nu waarschijnlijk bijna geen schip meer gehuurd. Kan me voorstellen dat een hoop mensen zich belazerd voelen.

    Geplaatst door: jaco op
  • Goed morgen allemaal,
    als ik hier de berichten zo lees valt me het een en ander op: Hebben er nu werkelijk zoveel mensen onder een stoeptegel gezeten onder schooltijd? Kan ik me niet voorstellen.Dan als je loopt en steeds achteruit kijkt val je toch vanzelf een keer op je snuffert, waarom doen we dat dan wel met zaken doen? De VEKA groep staat in de Quote top 500, wel dankzij wat er verdient is met zaken doen en de scheepvaart die het er grif voor betaalde.Hebben zoveel schippers echt varen als hobby? Met andere woorden een hobby kost je geld en het bedrijf mag dus geld kosten in plaats van dat het een winst gevende onderneming is?
    Dan, zou het kunnen zijn dat er mensen zijn die nu gaan proberen om met verladers rond tafel te gaan zitten om zo het geld dat bij de tussen handel blijft hangen naar de schipper te laten vloeien?? ENG HE veranderingen?? Waarom willen er zo weinig mensen nog in ons eens zo mooie vak? 18u per dag werken en nog maar op minimum loon zitten? Sorry daar word ik wel een beetje verdrietig van. Prettig weekend allemaal.

    Geplaatst door: Gerrie op
  • Job,

    Dat klopt inderdaad dat ze vrij gaan bevrachten,
    Maar maak je geen zorgen dat ze te duur zijn.
    Het is nu al de dumpput voor lading die ze op de vrije markt niet kwijt raken. Er zijn al een aantal voorbeelden dat ,ras, onder de marktprijs zit. Op zichzelf niets mis mee, want de goedkoopste is uiteraard aan de bak, maar het bewijst wel het denknivo van Eubo en ras, zijn niet de beste ondernemers die daar deel aan nemen!

    Geplaatst door: klaas op
  • Ik lees dat ze nu ook per ton of blokvracht gaan varen. Denken jullie dan dat er dan wel veel meer werk naar jullie toekomt. Jullie blijfen gewoon te duur op dit moment, zolang het op de markt goedkoper weg blijft gaan en zal er ook nu geen of heel weinig werk voor jullie komen. Ze gaan echt niet ineens 2 euro meer per ton betalen omdat het ras is. Er is heel veel werk en tijd door jullie ingestoken (respect) maar ben bang dat ook dit niet gaat werken.

    Geplaatst door: job op
  • Wat zijn de schippers toch een stel …….
    Altijd de vinger naar iemand anders wijzen (schuld van de bevrachters,banken,makelaars).
    Geef die mensen eens ongelijk dat ze van ons profiteren. Dat zouden wij (schippers) toch ook doen. Kijk maar naar de schippers die bevrachter of makelaars geworden zijn.We moeten eens de vinger naar ons eigen wijzen.Want schipper werden ineens ook al makelaar ff geld verdienen op zijn eigen collega\’s. We laten een nieuwbouw doen en 1tje voor zich zelf en de 2de voor de handel.
    En nu staan ze met tranen in hun ogen dat ze niet meer rond komen.
    Als wij nu eens met zen alle ballen aan ons lijf hebben dan zouden we nu allemaal tegen de kant gaan.Niet staken want dat is niet goed voor ons imago.Gewoon met allen telefoon dicht en niets doen. En dat geen 14 dagen dat is belachelijk kort.Gewoon 1 maand.
    Wie duft, en wie heeft de ballen aan hun lijf????????

    Geplaatst door: Kiekeboe op
  • @subaru rijder
    Ik wardeer je moed om met heel veel uitleg schippers in de eubo te krijgen.
    MAAR!!
    Als ik de nprc mannen zo hoor dan kunnen die hun hoofd redelijk boven water houden.
    In de goede tijd wilden al een heleboel schippers zich daar niet bij aansluiten,omdat ze het goed hadden ergens anders.
    In deze slechte tijd is dat bij veel schippers nog steeds zo.
    Nu gaat de eubo/ras in deze vijver vissen,met een heel nieuw plan,wazige zekerheden,die later weer ingetrokken werden,ingang datums die niet door gingen en ten laatste het hele RaS plan van tafel.
    Daarbij zijn er ook nog een heleboel schippers die de eubo zien als dumpput van over gefin.schippers en daar niets mee te maken willen hebben.
    Dan is het toch niet verwonderlijk dat schippers zich niet massaal aansluiten?

    Geplaatst door: Friese stijfkop op
  • JJ Den Breejen U zegt hier dat we slaaf zijn van de bevrachter.Maar ik ben geen slaaf van de bevrachter.Ik ben slaaf van ondernemers die miljoenen hypotheek hebben.En in de rondte varen of dat ze dat schip in hun zak hebben.En ik voldoe wel aan mij verplichtingen en dat begint aardig zwaar te worden.Dus als al die wanbetalers geen lid willen worden van RaS cq gedwongen worden door hun bank.Dan mogen ze van mij failliet.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • Als ik hier zo van alles lees begin ik mij een beetje te schamen dat ik schipper ben,dat er mensen zijn die niet in de eubo geloven daar kan ik nog inkomen maar dat er zo op afgezeken moet worden dat begrijp ik niet,en dan durven jullie nog niet eens je naam onder die flauwekul te zetten dat vind ik helemaal kinderachtig.
    de mensen die zich bij de ras hebben aangesloten hebben tenminste nog wat geprobeerd,maar er zijn er op deze site die commetaar hebben op alles maar die zijn heel graag slaaf van de bevrachter en hebben alleen een grote mond als er wat geprobeerd wordt en het niet gaat zoals we dachten.
    maar let er wel op als het straks mis gaat dan zijn zei degene die het hartste janken….
    dus wees een vent en zet je naam onder je stukje of durven jullie dat niet?????????mvg JJ Den Breejen MS LABORIEUX (zo hoord het)

    Geplaatst door: JJ Den Breejen op
  • Makelaar,

    Als jij makelaar bent, wil ik je wel eens een koopkontract zien maken, dat word dan lachen bij de notaris. Friese stijfkop heeft gelijk, alleen is de koper voor die 1,8 milj. euro nog niet gevonden. Makelaar, als je dat dan bent, probeer jij ze maar voor 2,5 milj. te slijten, ha ha!!

    Geplaatst door: klaas op
  • Nee makelaar en je hebt er ook niet een verkocht.Wat Friese stijfkop zegt de wanbetalers failliet laten gaan.En dat gepraat over die marktwaarde die in zou storten,en dat ze dan nog goedkoper kunnen varen.Dat zal dan wel,maar waarom zou iemand dat gaan doen.Als je een goed koop schip hebt kun je langer eigenwijs doen om een reis aan te nemen.Hoef je niet na 14 dagen poot stijf te houden(wat nu gebeurt bij EUBO schepen)van armoede een reis aan te nemen.En dan worden de ondernemers die nu aan hun verplichtingen voldoen weer op een eerlijke manier beconcureerd

    Geplaatst door: MVG JR op
  • @friese stijfkop….Je moet geen onzin verkopen he, ik bied de schepen idd een heel stuk goedkoper aangeboden maar je moet niet overdrijven, dat soort prijzen zijn NIET aangeboden, niet door mij en niet door mijn collega’s

    Geplaatst door: makelaar op
  • @dude
    Een vrije val van marktwaarde van de schepen?
    Wat denk je wat de echte waarde van de schepen op dit moment is?
    Dan bedoel ik niet de papieren marktwaarde.
    Een aantal weken terug werd er aan iemand die zijn schip een aantal jaren geleden verkocht had,en nu aan de wal woont,een nieuwbouw casco 110×11,40 aangeboden AFGEBOUWD voor 1,8 MILJOEN. Wat denk je wat die kostprijs doet met de waarde van de huidige nieuwbouw vloot?

    Geplaatst door: Friese stijfkop op
  • –De eubo leden hebben geen ballen, omdat ze na 14 dagen al gingen varen???—

    Dan heb je niet opgelet – de schepen die stillagen was precies de overcapaciteit.
    Met andere woorden -de Eubo leden hadden tot de kerst 2011 moeten blijven liggen – zodat de anderen konden varen??

    Kun je ook zien dat de overcapaciteit helemaal niet veel is. 1000 grote schepen en 75 tegen de dijk en de vracht stijgt 30%
    75 varen en 1000 tegen de dijk kun je één euro/ dag per ton vragen. 5 dagen varen in de week.

    Dan nog de schuld van de bevrachters, ben ik het niet mee eens. Er zitten er een paar graaiers tussen. Maar die hebben hetzelfde probleem al;s wij, elkaar onderbieden.

    Nieuwbouw de schuld geven is ook niet terecht. Want die niet nieuw bouwde kochten maar graag een jong schip en in een ketting verkoop is dan gewoon iedereen schuldig.

    Maarja waarom zou je jezelf de schuld geven, een ander de schuld geven is veel makkelijker.
    Waarom zou je helpen iets op te lossen, dat kan die ander toch doen???

    Geplaatst door: subaru outback rijder op
  • Beste stijfkop,

    Het opleggen van overgefinancierde schepen is een gepasseerd station, en voegt niks toe aan de stabiliteit van de markt. Eerder andersom, een vrije val van de marktwaarde van schepen.

    Geplaatst door: dude op
  • Dat er geen kritiek op andere samenwerkings verbanden was is niet zo moeilijk te verklaren. Er werd namelijk ook niet of weinig over gesproken.

    Dat de markt ze’n werk moet doen gaat ook wel gebeuren denk ik, als dit plan om die groep RaS leden bij elkaar te houden ook niet gaat lukken tenminste. Maar geloof me, dan zullen er andere slachtoffers gaan vallen als de meeste kritiekelingen wel graag zouden willen. Dan komt er nog bij dat de schepen geen bal meer waard zijn de eerste tien jaren. Kun je de meeste oudere schippers die n varen toch ook niet gunnen denk ik.

    Geplaatst door: toekijker op
  • @iedereen,

    actiepunt ambassadeur, HET OPRICHTEN EN STIMULEREN VAN SAMENWERKINGSVERBANDEN. 4 coop\’s is 2 miljoen ton. Dat is markmacht. Wie dat opzet is irrelevant.

    Als elke binnenvaartondernemer, bevrachter en verlader het rapport een aandachtig zou lezen en zijn opvattingen opstuurt naar de ambassadeur. Dan wordt er een kleine stap vooruit gezet. En niet zoals met de vrachten 2 vooruit en 2 achteruit.

    AMBASSADEUR; korte termijn. Men wil niet of het mag niet

    Wie denkt dat de particuliere niet onderuit kan gaan, dat is degene die in sprookjes gelooft

    Laat u niet van de wijs brengen door mensen die niet gehinderd worden door voldoende kennis

    Geplaatst door: dude op
  • Nou? hoe nu verder?
    Terug naar de basis en kijken waar het fout is gegaan.
    Conclusie:teveel schepen voor te weinig werk.
    Dus de over gefin.schippers technisch failiet laten gaan zoals Ger Veuger in het veleden ook al schreef.
    Want deze schippers kunnen met uitstel van afl.en bijschrijving van rente en een sociale uitkering van de woonplaatsgemeente,onder alle vrachtprijzen door.
    Dan kunnen we met de overige schippers weer aan een gezonde markt gaan werken op een eerlijke manier!

    Geplaatst door: Friese Stijfkop op
  • Beste Ongelofelijk,

    Vergeet niet ,wat er ook gebeurt! uiteindelijk is het allemaal de schuld van de bevrachter.

    Geplaatst door: Bevrachter op
  • Cdw ea.

    Ik denk dat VEKA jullie wel erg dankbaar is, over jullie ondernemersbeleid de laatste 10 jaar. Maar het was wel leuk op de BIVI sterke en slimme verhalen te vertellen onder het genot van een biertje en een paar leuke dames, natuurlijk allemaal betaald door Veka. Hoe dom kun je zijn?

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • kiekeboe schepen tegen de kant is weer een ander onderwerp.
    Dat hoort meer bij de binnenvaart ambassadeur.
    Die heeft daar over geschreven.

    Geplaatst door: cdw op
  • Beste,
    Een paar jaar geleden was een samenverkvb. knudde voor de mietjes.Toch.
    Een beetje ondernemer deeed het effe zelf.
    En als de hoofdmotor z,n tijd had om te verversen verdween hij in de krant.
    En nu?
    Zwarte Piet spelen,komt mooi uit het is bijna 5dec.
    Kop op met z,n allen en de marktz,n werk laten doen.
    Mazzels,

    Geplaatst door: Allie op
  • zo ze hebben eens 14 dagen stil gelegen. maar wat is nu 14 dagen dat is toch niets.Ik had toch gedacht dat de Eubo leden toch een beetje meer ballen aan hun lijf hadden.Ik heb al meer stilgelegen.
    En nu nog een bevrachter bij daar staan we nu net op te wachten.
    Gewoon die schepen die te ver gesprongen zijn eens tegen de kant.
    Wij moeten toch niet boeten voor die genen die aant zweven waren.

    Geplaatst door: kiekeboe op
  • eubo donateur,

    Hier kunnen we constateren wat jullie denk niveau
    is, ver beneden elk peil. Laten we hopen dat de redactie van schuttevaer dit verwijderd. Ik mag toch hopen dat het bestuur van Eubo U tot de orde roept.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • Tjonge wat zijn jullie toch goede zakenmensen Waarom is de vracht nu weer zover naar beneden dat er geen droog brood te eten is…Oh Maar dat heeft dan net weer een ander gedaan he

    Geplaatst door: Maria op
  • zakenman, wat is nou 16 dgn leeg, als je volgend jaar weer een normale omzet kan draaien, denk je nou dat A v M hier rijk van wordt? Vologens mij heeft hij hier alleen nog maar geld in gepompt!!!!
    Je kan toch wel een greintje respect opbrengen?
    De leden hebben gekozen om te beginnen dus u ook!!!!!!!!!??
    GR en veel suc6

    Geplaatst door: PIETER op
  • Misschien hadden jullie beter naar de signalen van anderen moeten luisteren!
    Er is al heel vaak gezegd dat het niet kan/gaat lukken. Dat bewijst ook wel waarom er “maar” 200 schepen waren van de zoveel duizend.
    Het plan was niet sluitend anders waren de banken er al meteen mee akkoord gegaan. Toen had u ook al eens bedenken kunnen nadenken waarom……..
    Nu niet de overgebleven schippers de schuld geven maar eerst kijken wat je zelf fout hebt gedaan.

    Geplaatst door: No Name op
  • @EUBO DONATEUR
    Kijk dat bedoel ik nu,schippers die een ander mening hebben worden allerlij onsmakelijke dingen toe gewenst.
    Jij(jullie) wordt niet gehinderd door enige zelfkritiek.
    Dus wat ik al eerder schreef: (slechte verliezers).
    Of harder geschreven:BEHOORLIJKE AROGANTIE

    Geplaatst door: Friese Stijfkop op
  • Respect voor ‘zakenman’ Die man begrijpt het tenminste.

    Geplaatst door: Andere zakenman op
  • Zakenman,
    Je hebt het perfect verwoord.

    Geplaatst door: Wouter op
  • Jongens wanneer leren we nu eens uit het verleden.Waarom stoten we ons steeds weer aan de zelfde steen. Een beurssysteem ( in een moderne vorm ) met een eerlijke verdeling is de enige manier voor de particuliere binnenvaart.

    Wie stemt ervoor?

    Geplaatst door: Ook zo’n ondernemer op
  • Ten eerste alle respect voor alle RAS leden die probeerde de scheepvaart in de lift te krijgen, maar jammer dat die andee 2000 NIET LEDEN het verpest hebben voor RAS LEDEN en zich zelf.
    Het is noch steeds jammer dat er veel schippers zijn die het liefst heel diep bij hun bevrachter in de kont kruipen om daar de laatste restje stront op te eten en met de staart tussen de benen ook nog dank u wel zeggen.
    Besef wel dat de stront die je eet wel de restanten zijn van het lekkere eten wat wij aan de bevrachter geschonken hebben.
    In veel branches werken de mensen samen en hebben ze een goede boterham waarom zijn wij tevreden met stront.
    Het is lang geleden in de beschaving dat mensen genoegen namen met hun eigen uitwerpselen.
    Denk hier eens over na, het is jammer dat er zich zo weinig mensen aangemeld hebben bij de EUBO.
    Als er minimaal 500 mensen zich aanmelden, en als groep een bepaalde strategie bedenken zouden we weer lekker kunnen eten.
    En er moet best iets te bedenken zijn om iedereen in zijn waarde te laten maar toch een lekkere boterham te eten te hebben, dat willen we toch allemaal. Als iedereen die tegen mij gezegd heeft schippers krijg je niet op een lijn zioh aangemeld had dan waren we met meer als 500 geweest.
    Ik hoop dat u hier een verstandig kommentaar op heeft hier op op de EUBO site.
    Ik wens iedereen veel wijsheid maar bedenk wij moeten gezamelijk slimmer en sterker worden dan de bevrachters anders word het niks.

    Geplaatst door: EUBO Donateur op
  • @ anton van megen
    Nee, dat doe ik niet. Daar heb je niks aan en je kan er ook niks mee als je weet ik ben. Beetje laf om alleen maar op dit te reageren en niet de andere berichten die er staan.

    Geplaatst door: doet er niet toe op
  • @toekijker
    Samenwerken door schippers word al jaren gedaan in de binnenvaart
    Even noemen?
    De MSG,NPRC,PTC,CZB en er zullen er nog wel meer zijn.
    Al die tijd heb ik geen woord negatiefs gelezen over deze samenwerkingsverbanden.
    Als EUBO leden moet je dan achter je oor krabbelen en afvragen waarom hebben die geen kritiek en de EUBO/RaS wel.
    Dan klopt er toch iets niet in het hele plan?

    Geplaatst door: Friese stijfkop op
  • Sommigen zeggen Eubo- Ras een sprookje. Kan nooit werken zonder eigen werk.
    We hebben nog zoveel huur te goed, een ander zegt: ik ben veel inkomsten misgelopen door leeg te liggen.
    Ja dan kijk je naar de inkomsten van die ander met 75 grote schepen tegen de dijk.
    Was iedereen inzetbaar geweest, vanaf 1 november, was de vracht niet 30% gestegen

    Een sprookje is: dat schippers samen werken.
    Het vanzelf beter wordt.

    Bij geen een ondernemer gaat het vanzelf !!

    Wat ik alleen niet begrijp:- in het gangboord en voor de Vhf was iedereen voor en hoopte dat het werkt-.
    Zelfs fatsoenlijke bevrachters waren voor, want dan hadden ze een stok gehad naar hun opdrachtgevers. En niet voor een belachelijke prijs door een ander onderboden worden.
    Dat risico was dan te groot geweest. Voor die ander om laag in te schrijven, want de prijs, waarvoor het weg gaat is ongeveer bekent.

    Geplaatst door: subaru outback rijder op
  • bevrachter,johan,viooltje,ongelofelijk,spits,friese stijfkop,klaas vaak de 3e,dromen,doet er niet toe,O.P.lichters,wouter,zakenman ?
    Is er niet 1 iemand die zich durft te identificeren ?

    Beetje laf ?

    Geplaatst door: anton van megen op
  • De boodschap is duidelijk denk ik, het merendeel van de schippers vaart graag voor een fooi in de rondte en is er nog blij mee ook!!
    Onbegrijpelijk maar waar.
    De kleine minderheid probeert van alles maar het mislukt bij gebrek aan draagkracht omdat iedereen afwacht hoe het idee uitpakt, maar niemand helpt, mislukt het dus.
    Het nu heeft iedereen hier een grote mond : zie je wel het lukt niet.
    Steek u hand in eigen boezem en besef dat u verantwoordlijkheid moet nemen voor u actie door alleen maar af te wachten

    Geplaatst door: jessica op
  • als je je zaken net zo doet als dat je je verhaal samenstelt komt het helemaal goed met jou

    Geplaatst door: joop op
  • Proficiat heer Van Megen,
    Collectief zoveel leugens achter elkaar kunnen zetten en nog mensen hebben die in je geloven.

    Huurvergoeding 0,50 pto ? 16 dagen leegliggen en niets krijgen. De schuld ? ligt natuurlijk bij de bevrachter.

    Banken met financiering? Tuurlijk is dat geregeld, zonder goede bank is het niet mogelijk.
    Trouwens, dat is alleen voor de zekerheid, je hebt het niet nodig, iedereen zit met smart op EUBO/RaS te wachten dus geld komt vast snel binnen.
    Goh, toch de start maar “uitgesteld” er bleek geen bank bereid.
    Schepen die zich beschikbaar hielden, en geen reis aangenomen hebben, dank je wel, dat kost EUBO niets.

    Geheimzinnige financiele injectie?
    Jaaah we gaan beginnen !!! per 1 november, wat een geluk er wordt gestart en de opdrachtgevers belonen dat met laagwater en goede aanvoer. Dank je Anton, de vrachten stijgen door jou !
    hmmm…. wat is dat ? valt het beetje tegen?
    Kun je alleen maar komen opdraven als de opdrachtgever meer MOET betalen?
    Goedhoor, 135 mtrs liggen 16 dagen onbetaald leeg.
    NIET EUBO 135 meters hebben in die 16 dagen euro 70.000,00 opgevaren. Dank daarvoor.

    Anton, het lijkt wel de klimaatcommissie bij jou… we draaien het een beetje op. feiten, haha

    De crisis en de economie de schuld geven, dat hoort. Eerst bokste iedereen geholpen door vrachtindicator tegen elkaar op, nee ik heb 0,25 meer, ik ben een betere binnenvaartondernemer dan jij, buurman. Daarna in de crisis gewoon blijven varen want als je werk hebt ben je een goeie….

    Vooral blijven kijken naar de ander, dan help je jezelf goed.

    succes allen !

    Geplaatst door: zakenman op
  • cdw.

    Iedere keer weer als je commentaar op het Eubo plan geeft, word je direct voor bevrachter uitgemaakt. Mag ik als schipper niet gewoon tegen zijn??

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • @toekijker
    De mensen willen het niet dat is gewoon het hele verhaal punt. En ga nou niet lopen huilen dat door hun toedoen de prijzen omhoog zijn, want door de meeste die aangesloten zijn bij ras hebben alles verziekt al 2 jaar lang dus zo bijzonder is het allemaal nog niet. Ze zijn net 2 weken onderweg en ras is helemaal in paniek dat het niet lukt.

    Geplaatst door: job op
  • Een mooi smoesje Kees, vaar maar lekker verder en laat een ander maar strijden, en jij maar zeggen dat het een goed plan is. Hier win je geen oorlog mee!

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • Ongelofelijk, Ik ben niet voor en ben niet tegen.
    Als de desbetreffende ondernemers het op hun manier willen doen is dat voor mij geen enkel probleem.
    Wat wij als binnenschippers wel missen is informatie, hoeveel lege schepen, hoeveel werk, het te verwachte werk etc.
    Het zou mooi zijn als we daar ons op een of andere manier kunnen samenwerken.

    Gezien Uw felle stellingname, twijfel ik of U wel schipper bent, ik vermoed dat U meer belangen heeft in de bevrachtingswereld.

    Geplaatst door: cdw op
  • Wat heerlijk om elkaar de schuls te geven. Wel aso om de schuld te geven aan mensen die in een goede tijd gelegen hebben om de vrachten op een acceptabel nivo te krijgen. Je kan zeggen wat je wilt maar RaS heeft wel iets op poten gezet en dat is van die schreeuwende individuen, die hier zo hard roepen dat ze tegen zijn, niet te zeggen. Las met verwondering de uitspraak dat je voor of tegen moet zijn en snap nu ook dat er zoveel tegen zijn; simpelweg omdat, als ze voor zijn ze automatisch ook mee moeten doen.
    Wie kan er nu tegen een plan zijn dat, als er genoeg aangesloten zijn, de prijzen omhoog drukt?!
    Het is makkelijk om iemand de schuld te geven maar het is een feit dat als er genoeg schepen met RaS meegedaan hadden het plan 100 procent zeker gelukt was….nix grote omschakeling voor bevrachters!, ze hadden gewoon mee gemoeten.
    Waarom zijn er schippers tegen??? dit is zo onbegrijpelijk voor me. Waarom wordt er niet meer samengewerkt in de binnenvaart?? Waarom zijn er mensen die absoluut niet uit deze dip willen komen? Waarom moeten de vrachten persé nog een paar jaar zo laag blijven? WWaarom laten jullie je zo kisten door een relatief klein groepje bevrachters die zich ondertussen rot lachen en strax vrolijk weer verder gaan?
    Een plaat van 3 meter las ik maar dan niet degenen die willen samenwerken maar die mensen die niet willen zien en er niet aan mee willen werken om dat kleine groepje bevrachters de baas te worden. Het is zo simpel maar het lijjkt wel of het niet gezien mag worden….
    Veel wijsheid,

    Geplaatst door: toekijker op
  • de kroeg baas was vroeger ook bevrachter de schippers konden wel werk krijgen als ze zich vol lieten lopen

    Geplaatst door: jan op
  • Wanneer ik het goed begrijp: De Eubo schepen zijn weer gaan varen en zijn de oorzaak. Dat de vrachten weer gezakt zijn, het is hun schuld !!

    Toen de vrachten gingen stijgen in november kwam dat,door de aantrekkende markt en zakkende water???
    En niet omdat meerdere EUBO mensen al lagen te wachten op de startdatum RaS.In combinatie met later meer als 75 schepen tegen de dijk??

    Dus we doen gewoon niets, zeggen ja tegen de aangeboden vrachten gaan varend ten onder.

    Geplaatst door: H-D op
  • @ anton van megen
    Ja dus, het is najaar en wat heeft kaub met thionville te maken vaar je dan een meter op kaub ofzo???

    Geplaatst door: ? op
  • @ongelooflijk….. Je moet niet de RaS en de Eubo door elkaar halen he……..

    Geplaatst door: kees op
  • Kees,

    Eeen mooi stukje wat U schrijft, maar het lost helemaal niets op. Uw stelling ik heb 90 dagen leeg gelegen en heb niet onder kostprijs gevaren,
    is prachtig. Maar ik ben sterk anti EUBO, maar U neemt Uw petje af voor de EUBO initiatief nemers.

    Dit is nou net iets waar niemand wat aan heeft, U steunt EUBO, de laatste aktie van EUBO heeft zondermeer tot vrachtverhoging geleid, en daar heb IK van geprofiteerd maar U ook. Dat vind ik dan ook niet eerlijk t.o.v. EUBO, wel voor zijn, maar een ander de kastanjes uit het vuur laten halen. Mijn stelling is dan ook; je bent voor of tegen, als je voor bent sreun je je collega,s door dik en dun!!!Als je tegen bent uit je dat ook. Dat is ook het grote probleem voor EUBO, velen steunen het maar als je vraagt kom bij ons liggen is er niemand thuis.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • kaub 25 october 142
    kaub 10 november 176
    thionville 25 october € 5,50
    thionville 10 november € 7,50

    Dit zijn feiten, trek zelf uw conclusie

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Eerst een hoop leden zien te krijgen en iedereen die niet meedoet die was een ….. en nu gewoon als bevrachtertje verder gaan echt klasse
    Jullie zijn triest volk daar, ongelofelijk.

    Geplaatst door: O.P.lichters op
  • Ik geef het op!!!!

    Geplaatst door: Kees op
  • Gek genoeg waren er toch nog 200+1 die wel in sprookjes geloofden.
    En ga nu niet vertellen dat jullie niet gewaarschuwd waren.
    Jullie geloofwaardigheid is werkelijk tot 0 gedaalt.

    Succes met:

    Geplaatst door: dromen op
  • Goedemorgen, vol verbazing zit ik weer alle reactie’s te lezen en krijg er weeeeer pijn in mijn buik van, kom op mensen hoe oud zijn we nu eigenlijk!!! Iedereen probeert op zijn manier te overleven……
    Ik ben geen lid van RaS maar neem wel mn petje af voor al die mensen die daar heel heel veel uren in gestoken hebben en nog steeds steken.
    Dat het huurplan niet ging werken dat had ik op voorhand wel verwacht omdat het een te grote omschakeling is voor de bevrachtingswereld en dat ga je niet redden in een paar weken maar het feit van Samenwerken binnen 1 organisatie is een goed ding, we merken dat er meer betaald kan worden als je maar je poot stijf houd, tuurlijk het is najaar en we hebben laag water gehad maar ik ben er van overtuigd dat we ook in Januari voor deze prijzen kunnen varen als we maar niet bang zijn om te weigeren en evt een paar dagen leeg te liggen, ik denk dat de grootste angst bij vele de leegtijd en het niet aansluiten is, ik zelf heb dit jaar al 90 lege dagen maar heb dan ook geen enkele reis gedaan beneden mn kostprijs.
    Het elkaar op de hoogte houden van prijzen is cruciaal, we zouden eigenlijk allemaal donateur moeten worden van de eubo let wel donateur/geen lid! dan kunnen we voor weinig geld mekaar op de hoogte houden en weten we ook of er op bepaalde plaatsen veel of weinig schepen zijn..zo werken de heren bevrachters ook…informatie is zooo belangrijk!!
    Ik wens een ieder succes met zijn bedrijfsvoering en vraag vriendelijk eens te stoppen met het afgeven op elkaar.

    Geplaatst door: kees op
  • @Joop:
    voor de mensen met een ong schip geld dat de hypotheek behoorlijk aan de hoge kant is en er dus geld binnen moet komen
    en voor degene die nu roepen ik kom nog uit met mijn huidige verdienste die raad ik aan om eens naar zijn jaarcijfers van afgelopen jaar te kijken en eens na te denken wat de bank zou zeggen als u met deze cijfers komt als bv u motor eruit zou lopen, ik kan u de reactie van de bank wel vertellen vrees ik.

    Jij denkt zeker dat iedereen zo diep gezonken is als jij. Ze mogen mijn jaarcijfers zien van afgelopen jaar. De koek is voorlopig nog niet op. Ook in deze tijden zijn er kansen en echt wel een boterham te verdienen.

    Geplaatst door: Bert op
  • rotterdam mannheim 19 euro per ton en niet zeggen dat het niet kan !!! het is de waarheid jaloerse kolenscheppers!!!

    Geplaatst door: johnny fluvia op
  • mensen ga toch eetbaar varen perfect leven zonder zorgen

    Geplaatst door: john op
  • cdw,

    Mijn laatste reactie gewist, is maar beter ook. Mijn reacties zijn inderdaad vrij heftig, ik ben dan ook boos omdat jullie aan volksverlakkerij doen. 1e dat zogenaamde huren van schepen draait uit op gewoon bevrachten, 2e die anomieme geldschieter is gewoon een leugen. 3e jullie beledigen konstant mensen die niet achter de EUBO plannen staan. Het is toch in alle vrijheid? Nogmaals jullie brengen de geloofwaardigheid van de bedrijfstak in discrediet. Als U mijn voorgaande reacties leest, maanden geleden al, dan kunt U mij niet verwijten dat ik U niet gewaarschuwd heb voor het mislukken van dit ,ras, plan. Het behoeft ook geen opbouwende kritiek omdat er simpelweg geen passende oplossing is, behalve misschien dat sinterklaas volgende week met een zak geld komt. Maar dat is weer een nieuw sprookje! Misschien toch Uw schoen zetten?

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • Ongelofelijk, Weer krachttermen, weer geen opbouwende kritiek.
    Als U zoveel verdient als U doet voorkomen begrijp ik Uw overdreven reactie\’s op niet.

    Ik heb het woord bevrachter niet gebruikt, ook het woord eubo heb ik niet gebruikt en toch weet U er weer beschuldigingen aan te verbinden.

    Over een paar weken is dit voorbij en valt U in een zwart gat, want U kan niet meer reageren.
    goedavond

    Geplaatst door: cdw op
  • @Friese stijfkop ja je hebt het volkomen mis ja.En ik hoop dat het volgende besluit zal zijn dat ze allemaal voor 2 euro per ton naar de moezel gaan varen.Net zo lang dat die vals concurerende wanbetalers failliet zijn.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • Toch wel grappig als iemand zegt: “toen 1 november de EUBO begon gingen de prijzen omhoog! Komt allemaal door RaS!”

    Het is altijd nog geweest dat het in het najaar beter is dan zomer. Ook zonder Eubo en ras.

    Dan zeggen dat je geen ondernemer bent als je niet bij de eubo gaat.
    Zeker aansluiten bij iemand die eerst de zand en grint handel heeft proberen te helpen en de schippers met schuld heeft achter gelaten. Of een bunker bedrijf heeft die bijna kapot is. Nu nog de tankvaart zogenaamd helpen en alles is geprobeerd door Anton.

    Misschien kan hij beter bij de pvv gaan, daar maakt het niet uit wat je doet.

    Maar ik heb makkelijk praten, vrij schip, huis aan de wal en dikke fiat onder mijn kont. Dus geen schip van 2008 maar van 1965.

    Ach ja nu maar bevrachten he? Echte ondernemers, ze weten waar het geld te halen is.

    Geplaatst door: Klaas Vaak de 3e op
  • @varensvrouw
    Dat gehakketak was te verwachten.
    Keer op keer schreef de Eubo of RaS dat ze het licht hadden, of gezien.
    Andere schippers die niet die mening deelden ,waren niet goed bij hun hooft.
    Alle argumenten werden aangevoerd dat Eubo/RaS het bij het rechte eind zou hebben.
    Nu een voor een de dingen mislukken,krijgen de schippers die niet mededen de schuld.
    Dat is heel makkelijk verliezen.
    Of…heb ik het mis?

    Geplaatst door: Friese stijfkop op
  • Ik begin er langzaam niets meer van te begrijpen, van die mensen die de mensen van het samenwerkingsverband EUBO/RaS verwijten staan te maken.Toen die mensen van EUBO zeiden,je moet bij ons lid worden want dan komt het goed,toen werd er gezegt door de mensen die er geen gat in zagen:je moet je met mij niet bemoeien en je moet ieder in zijn waarde laten.Nu maken de leden een democraties besluit binnen hun eigen club om het anders te gaan doen.En dan staan de buitenstaanders van hun neus te maken dat ze het niet eens zijn met dat besluit.Dan zeg ik: je moet je er als buitenstaander niet mee bemoeien en je moet ze in hun waarde laten.En als je als buitenstaander het er niet mee eens bent dan moet je maar lid worden, dan kunt U mee beslissen.En komt het misschien toch nog goed.

    Geplaatst door: mvg JR op
  • Wat een gedoe,hé!!!!!!!!!!
    Leuk dat gehakketak!!!

    Geplaatst door: Varensvrouw op
  • Sprookjes van Joop,

    Is ook al een RaS schip van Antwerpen naar Blenod voor €6,-

    Toch honger he

    Geplaatst door: Klaas Vaak de 3e op
  • oktober 2010 vracht naar bv. Thionville €5,25

    1 nov. 2010 (laag water, start eubo RaS) vracht Thionville €6,75

    17 nov.2010 ( inmiddels hoog water) vracht Thionville €6,50

    ondanks dat het water sky high staat nog steeds meer vracht dan voor de start van het eubo Ras van maar liefst €1,50
    u kan omdat de eubo er is een hogere vrachtprijs krijgen voor u reis en als u via de eubo aanneemt betaalt u minder provisie.
    wie is er hier een dief van zijn eigen portomonnee ??

    nou ik kan u vertellen want ondanks dat u DENKT/HOOPT dat de eubo een stille dood zal sterven, zou ik de eubo niet onderschatten.
    SPREEKWOORD : spreken is zilver, zwijgen is goud

    snapt u !!??

    Geplaatst door: joop op
  • Ik heb het altijd gezegd, schippers willen niet geholpen worden. Kleuter gedrag en amateuristisch gedoe. Altijd de ander de schuld geven, zelf geen vracht kunnen uitrekenen en vragen, maar naar de buurman kijken wat voor vracht hij heeft.of een kwartje er onder of er een kwartje erboven.

    En die mensen mogen dan een miljoenen bedrijf runnen??????

    Geplaatst door: caculator op
  • @Joop
    Jij schrijft:( alleen wil iedereen wel profiteren van RaS maar geen risico nemen).
    Waar baseer je dat op?
    Op de vrachtprijs die omhoog ging vanwege het lage water toch niet?
    Of wil RaS dat op hun verdienste schrijven.
    De vrachtprijs ging al omhoog,voor dat RaS bekent maakte dat zij gingen starten.
    Wel eerlijk blijven he.

    Geplaatst door: Friese stijfkop op
  • @blaagje ik ook had liever een vak geleerd maar misschien hebben wij al die jaren te weinig kritiek geleverd.

    Geplaatst door: SPITS op
  • Bevrachtinscooperatie Eubo whahaha ik ga maar weer GTST kijken , is ook een onzin soap net als de Eubo

    Geplaatst door: gvh op
  • Als schippers betaald zouden worden voor kritiek leveren.
    Zou er geen financiële nood bestaan.
    Acheraf gezien had ik toch liever een vak geleerd.

    Geplaatst door: Blaagje op
  • @spits Antwoord is simpel…EURO’S !!!!!

    Geplaatst door: kees op
  • Ik vraag mij af waarom Vermegen zich zo inzet voor de grote schepen,en aan de andere kant met Q barge de spitsen de nek om gaat draaien.
    Is dit uit liefde voor de binnenvaart?

    Geplaatst door: SPITS op
  • Er zijn afgelopen vrijdag verschillende voorstellen over verschillende onderwerpen gepasseerd en daar is over gestemd.
    Je hoeft niet over alles eens te zijn en het RaS is een democratiesche organisatie dus de meerderheid beslist.
    Ook wij hebben over een onderwerp een tegen stem gegeven maar zijn daarom niet opgestapt als RaS lid.

    Tegenstemmen = NIET automatisch opstappen.

    En ga er niet per definitie vanuit dat RaS ophoud te bestaan.

    Iedereen heeft de afgelopen paar weken kunnen profiteren van een vrachtprijs verhoging van 30% omdat een aantal schippers niet voor een fooi in de rondte willen varen.

    Alleen wil iedereen wel profiteren van RaS maar geen risico nemen.
    Ik vraag me wel af hoe dat was toen u u schip ooit kocht toen nam u ook een risico en durfde u wel, waar is u moed gebleven ??

    En nu heeft u misschien wel een gezin wat u samen met u echtgeno(o)te moet onderhouden en zorg voor moet dragen.
    Of u heeft personeel wat misschien wel een gezin heeft ook daar heeft u een vorm van verantwoordelijkheid voor.

    Maar nee iedereen wacht tot de buurman de kolen uit het vuur haalt, en zelf doet u niets om ook maar iets te veranderen aan de huidige situatie waarin we met de hele sector terecht zijn gekomen.

    voor de mensen met een ong schip geld dat de hypotheek behoorlijk aan de hoge kant is en er dus geld binnen moet komen
    en voor degene die nu roepen ik kom nog uit met mijn huidige verdienste die raad ik aan om eens naar zijn jaarcijfers van afgelopen jaar te kijken en eens na te denken wat de bank zou zeggen als u met deze cijfers komt als bv u motor eruit zou lopen, ik kan u de reactie van de bank wel vertellen vrees ik.

    verenigt u bij een cooperatie, kan mij het schelen welke maar doe iets met elkaar in plaats van elkaar dwars te zitten met onderbieden

    Geplaatst door: joop op
  • Meneer van Megen en uw leden,

    Jullie hebben of hadden geen bord voor je kop, maar een betonnenplaat van 3 meter dik.

    Het is schandalig, terwijl jullie zo dikwijls gewaarschuwd zijn dat dit concept ging mislukken, jullie nu op ton bevrachting over stappen. Dit is weer een bevrachtingskantoor er bij en wel een heel dure met al die mensen, die dat PRODEO, doen.
    Maar ik heb jullie er al eerder opgewezen dat jullie in sprookjes geloven. Nu, uit het ene sprookje zijn jullie net ontwaakt en jullie beginnen met een nieuw sprookje. Ik schaam me diep dat ik binnenvaartondernemer ben en dat deze waanzin in het openbaar word gepubliceerd. Ik smeek jullie, doe wat je wil maar blijf uit de media met deze, voor de hele bedrijfstak schadelijke publicaties. Als je problemen hebt los die dan induvidueel op maar niet op deze manier. Jullie kunnen wel denken dat de hele binnenvaart achter je staat, maar dat kon wel eens heel anders uit pakken!!

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • He @bevrachter je reageert nogal heftig kom ik te dicht bij de waarheid .

    Geplaatst door: jansen op
  • Waarom dan gaan jullie niet naar de NPRC of andere samenwerkingsverbanden? Jullie hebben geen eigen werk dus geen verrijking van de markt.
    Ik denk eerder een verarming omdat jullie de zoveelste bevrachter worden.
    De tijd heeft dan geleerd dat je allen werk kunt krijgen als je meestal de goedkoopste schepen kunt aanbieden.
    Ik keur dit af,en laten wij allemaal hier zeer wantrouwend tegen over staan.

    Geplaatst door: Dirk op
  • de leden besloten niet unaniem er zijn er 32 opgestapt wel eerlijk blijven

    Geplaatst door: p op
  • @ jansen
    en of we wat af smoezen!!! hele avond aan 1 stuk!!
    tjonge jonge jonge wat smoezen wij samen zeg!!
    ech zo veel smoezen, daar zou je rode oortjes van krijgen!!

    Geplaatst door: Bevrachter op
  • JA inderdaad bevrachter,hier schieten we dus echt helemaal niks mee op,nou word rent a ship natuurlijk helemaal niet serieus genomen,en word de heer vermegen hetzelfde als alle andere bevrachtertjes,gewoon een geldwolf.KANSLOZE ACTIE

    Geplaatst door: johan op
  • Dit is de enigste mogelijkheid de tussenhandel uitschakelen en daar een groot deel van de kosten besparen in de keten en dit kan dan tengoede komen van de schipper en de verlader ,openheid naar de verlader wat iets echt kost en onderbouwd en niet wat de tussenhandel nodig heeft om de schipper nog meer onderuit te halen , dat gebeurd nu al bijna twee jaar is het niet genoeg geweest en die bevrachter jullie hebben je kansen gehad maar niet benut ,nee alleen smoezen samen bij dat clubje van jullie

    Geplaatst door: jansen op
  • Ah , een weer een concurrent erbij!! Nee dit is echt een stap in de goed richting ???? dit is echt iets waar de markt op zat te wachten!!!!

    Geplaatst door: Bevrachter op
  • nog effe en ze gaan ook post bezorgen per schip 😉

    Geplaatst door: Dick op

Reageer