Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Westropa op ontdekkingsreis

DIJON

Voor het eerst in bijna 30 jaar heeft vorige week een schip gelost in het Canal de Bourgogne boven Dijon. De spits Westropa van de familie Kranenburg heeft 185 ton damwand van Mertert naar Saint-Victor sur Ouche gebracht.

1 / 2
lossen

lossen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • arjen stienstra

  prachtreis zeg , de vaart in frankrijk is met niks te vergelijken. ik ben afgelopen 2 weken met mn vader meegeweest , van chalon au champagne naar strasbourg binnendoor , word je ook nog door een tunnel getrokken. en de scheepslift van arzviller uiteraard.

  en ik zit nu weer te knallen op de rijn en wat een verschil zeg !!

 • N Zwiers

  Ik denk dat het verhaal niet helemaal klopt, al is het niet zo belangrijk wie wat en hoe, maar wij hebben in het voorjaar in 1986 gelost in Macon en zijn toen leeg opgelopen naar St Jean en hebben daar op de beurs een partij Koolzaad aangenomen naar Hamm en inderdaad te laden in Pouilly-en-Auxois, dit was een reis welke normaal in sint mammet ( weet niet of dit goed geschreven is )dus wij hebben deze route toen ook gedaan en zelfs hebben wij de lage tunnel door gevaren van 3.10 m en 2.20 m en dit zonder ballast gedaan, moet er wel bij zeggen dat ik een spits had met een verzonken roef en het was te doen, alleen was de tunnel afgesloten met een doek en wij hadden de uitlaat aan de zijkant naast de stuurhut dus veel rotzooi kwam wel naar beneden maar het was het zeker waard. Het leukste van de reis was dat na Dijon de sluismeesters schaars waren en we vaak aan moesten bellen bij de woningen om ze zover te krijgen om te schutten, zelfs zelf schutten hebben we gedaan.

  Al met al vind ik het leuk om te lezen dat een reis als deze nogmaals gedaan is en denken aan terug in de tijd is toch wel leuk vandaar mijn reactie.

 • André

  Dag Janarie en Henny,
  Een avontuur zoals mijn opa en oma naar Riesa maakten. Over vijftig jaar schrijft jullie kleinzoon er een boek over.
  Groeten uit Amsterdam

 • Johan T.

  Dit is nu pionieren, dat kan je niet doen met een 2500 of 5000 tonner. lekker genieten, geen concollega’s tegen komen. Hefbaar stuurhuis? Heb je hier niets aan. Afbreken dat ding. Maar zo zijn er in Nl ook nog wel kanalen waar dit zo kan. Kleine schepen? Ze blijven altijd nodig. En wat is er nu mooier dan dit? Kolentrip R.dam-Duisburg?

 • Wouter

  Kijk dat zijn nu Europaschepen

 • Arjan

  Dat is weer eens wat anders als kolen naar het gkm of edf, lijkt me geweldig om zo’n reis een keer mee te maken!!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook