Schip aangehouden wegens tekortkomingen bij neerlaten reddingsboot

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft het onder Italiaanse vlag varende ro-ro-passagiersschip Borja aangehouden wegens tekortkomingen bij het neerlaten van een fast rescue boat. Zondag 28 maart raakten daarbij in de Merwedehaven te Rotterdam drie mannen gewond.

Rond half elf zat het drietal in een reddingssloep. Door nog onbekende oorzaak liet de sloep los en viel acht meter naar beneden. De drie mannen, afkomstig uit de Baltische staten, raakten hierdoor gewond. Zij waren nog wel aanspreekbaar. Ambulances hebben hen overgebracht naar verschillende ziekenhuizen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer